MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 жовтня 2016

1583 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 12 жовтня

Мінськ: червоні лінії для української влади

Закон про вибори не має визначати конкретну дату виборів, натомість містити перелік передумов, які необхідно забезпечити для проведення виборів, – політичних (загальні передумови для проведення виборів, визначені у Копенгагенському документі ОБСЄ 1990 року) і технічних (створення електронного реєстру виборців, тривалість та умови передвиборчої кампанії тощо). Вибори можуть бути проведені тільки після виконання передумов, визначених цим законом. Політичні передумови – це відновлення основ демократичного процесу.

Ні про які вибори в ОРДЛО найближчим часом не може бути й мови – Геращенко

Украінська позиція, яку ми відстоюємо на всіх рівнях, реалістична, а не фантастична і дещо інакша: безпека (не тиждень без вогню, а виконання безпекового блоку повністю, разом із виведенням іноземної зброї та техніки) – гуманітарний блок (звільнення всіх незаконно утримуваних, без усякого непристойного шантажу амністією, яка має вступити в силу тільки з політичним блоком) – кордон (СММ ОБСЄ має бути на кордоні вже зараз!) – політичний блок (вибори за українським законами й із міжнародним спостереженням).

Позиція цивілізованого світу щодо Росії має бути жорсткішою – Кравчук

Вважаю, що цивілізовані країни світу мають зайняти більш жорстку позицію щодо Росії. Зробити відповідну заяву або попередження, дати конкретні оцінки того, що відбувається – йдеться про агресію, про загибель тисяч людей, величезну кількість біженців. Це страшне горе українського народу, і цивілізовані країни повинні були відреагувати на нього жорсткіше. Можливо, вони розраховують на те, що Росія рано чи пізно усвідомить свої помилки і увійде в русло цивілізованого вирішення цього питання. Але зважаючи на особливості РФ, яка ніколи не зважала на помірковані, демократичні заяви, до неї потрібен жорсткіший підхід.

Отруєна Польща. Дискурс порозуміння з Україною відкинутий на роки назад

Фактично, це кінець спробі порозумітися на засадах Ґедройця, Куроня і постбезпековому дискурсі, що ставить гідність, права людини, свободи та демократію в центр уваги. Повернення назад буде складне (якщо взагалі можливе!), бо розбита віра в те, що по мірі розвитку в обох країнах взаємне порозуміння мусить тільки посилюватись і вкорінюватись. Відтепер розвиток демократичної суб'єктності не пов'язаний із добросусідством (раніше це сталося в польсько-литовських і польсько-німецьких стосунках, хоч і в різних контекстах) і Україна та Польща мусять знаходити нову формулу порозуміння.

Вчителі-сепаратисти і мова освіти: як українцям нав'язують російськомовне навчання

Ви знову всюди, де тільки можна, ввели навчання мовою меншин. Ми не проти меншин і не проти вивчення меншинами своєї мови. Але чому вона всюди? Ви навіть у вишах ввели викладання мовою меншин. Таке навіть Табачник собі не дозволяв. Як Ви уявляєте таке викладання? Для цього існує державна мова. Чи Ви за ідіотів нас маєте, які нічого не розуміють? У нас немає навчальної бази для вишів мовами меншин. Насправді цим пунктом закону Ви нахабно і цинічно впроваджуєте на всіх рівнях російську мову.

Коли замість переймати європейські традиції воліють обирати заборони

У всіх європейських столицях марафони відбуваються в центральній частині, зокрема й тому, щоб рекламувати місто під час відеотрансляцій, а також для тисяч спортсменів, які приїжджають з усього світу. Але українці – народ особливий. Пишуть петиції, поливають організаторів забігів брудом, не можуть зорганізувати бодай один день у році, щоб не проклинати інших, бо вони, бачте, застряли в корку (хоча повідомлення про перекриття окремих вулиць були всюди). Замість того, щоб виходити і вболівати, підтримувати людей, які дійсно кидають собі виклик, зчиняють ґвалт і вимагають викинути марафони геть.

Макаров: Нинішнє обличчя Києва – це викапаний Голохвастов, який одружився із дочкою олігарха

Я не бачу, не чую поміж громадськості жодних ознак наявності не те що креслень майбутнього, а бодай завалящого ескізу. Без проекту майбутнього будь-який спротив перетворюється на відчайдушну жакерію із залученням чи то тітушків, чи то ЦК "Азов", чи то всього разом. Ми закономірно пишаємося тим, що в країні нарешті постало громадянське суспільство. Але чи слід приймати перші, багато в чому інфантильні його паростки за повноцінного гравця на ринку ідей, за агента реальних перетворень? А без цього, перепрошую, голов­ні архітектори благословлятимуть рівно те саме, що будувалося досі: "глобуси", "паруси»", "срібні бризи" й подібні "плази".

ПАРЄ прийняла дві історичні резолюції по Україні

Парламентська асамблея Ради Європи затвердила поправку в резолюції щодо України, в якій закликала європейські країни зберігати санкції проти РФ до відновлення суверенітету України. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини