MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 жовтня 2016

2053 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 жовтня

У Європі почалася справжня дипломатична війна

Посол США в Україні Марі Йованович озвучила позицію своєї країни стосовно виборів до Держдуми: "Я ще раз наведу позицію США: Крим є і назавжди залишиться частиною України, попри всі можливі юридичні дії з боку РФ. Ми ніколи не визнаємо Крим як частину Росії. Ми також не визнаємо "вибори" в Держдуму, які проходять на території Криму". Європейський Союз зі свого боку також оприлюднив офіційну заяву, в якій наголосив, що не визнає будь-які політичні дії РФ, пов'язані з окупованим українським півостровом.

The Washington Post: Дональд Трамп – путінська маріонетка?

Трамп отримує секретні розвідувальні звіти, тож він точно ознайомлений з доказами того, що підтримувані Москвою хакери зламали електронну пошту й іншу переписку Демократичної партії, і спробували проникнути в державні виборчі системи. Так чому ж він тоді це заперечує? Те, що Трамп захищає поведінку агресивного суперника США, а також непрозорість його мотивації є одними з найбільш тривожних аспектів його передвиборної кампанії. Трамп захищав Путіна та його злочини протягом усієї своєї кампанії. Він відкидав той факт, що журналісти й інші противники російського президента були вбиті, і стверджував, що Росія не вдиралася в Україну.

Польщу закликали негайно відновити знищені українські пам'ятники та пам'ятні знаки

Лише в період із 2014 по 2016 рр. на території Польщі було скоєно щонайменше 14 актів вандалізму щодо українських пам'ятників та місць поховань. Змушені констатувати, що акції зі знищення українських місць пам'яті в Польщі набули характеру спланованої ліквідації українського історико-культурного спадку. Відбувається свідоме затирання слідів перебування українського народу на українсько-польському прикордонні. Дотепер жоден із наведених злочинів не розкритий. Безкарність заохочує злочинців до нових, ще більш зухвалих проявів українофобії.

Як зігрітись у квартирі до опалювального сезону? Поради киян. ВІДЕО

Різкий спад температури змінив і тепловий показник в оселях українців. Влада запевняє, що опалювальний сезон вже от-от розпочнться, однак до такої новини люди ставляться скептично, мовляв, краще нехай ще затримають, адже від цифр у комунальних платіжках голова йде обертом. Добре, що наші люди вигадливі й уже знають, як вберегтися від холоду. Хтось має цілий арсенал напоїв, що зігрівають, комусь до вподоби теплі ковдра й одяг, а хтось рекомендує набратися терпіння, адже це тільки початок – попереду зима. Що ще радять кияни, аби зігрітись у холодній квартирі? Дивіться в сюжеті.

Стратегії з минулого: варто пригадати два важливі уроки холодної війни

Якщо ви зневажаєте лідерство Америки, то отримаєте натомість світ, який не сповідуватиме європейські ліберальні цінності, а притримуватиметься курсу Путіна, Башара Асада та китайських комуністів-рабовласників. Нам варто пригадати два важливі уроки холодної війни. Перший: у відповідь на радянську загрозу Захід витрачав більше коштів на оборону. Європейцям варто повернутися до цієї стратегії. Другий (і навіть важливіший) – цілеспрямована робота, яка змінює наші суспільства на краще. Свого часу це допомогло нам набути імунітету проти радянської загрози і зрештою знищило її.

Обвал стіни школи у Василькові: з будівлі евакуйовано 631 особу, постраждалих немає

"Проведено евакуацію близько 631 особи (589 учнів та 42 особи персоналу). За попередньою інформацією жертв та постраждалих немає. На місці руйнування проводяться аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи. Місце надзвичайної події оточено силами Національної поліції", – зазначив голова ДСНС Миколай Чечоткін. За його словами, для проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 10 одиниць пожежно-рятувальної та інженерної техніки, засоби малої механізації та близько 90 чоловік особового складу, три кінологічні розрахунки.

"Балада про піхоту": ВІДЕО про вояків, які захищають Україну

Соціальний ролик реалізований цілком на волонтерських засадах, зазначив заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександр Голоднюк. За словами Гната Коробка, у відео показані прості речі та справжні люди: не супергерої із фільмів, а солдати й офіцери Сухопутних військ ЗСУ. "Коли ти спілкуєшся з ними, бачиш звичайних хлопців, – розповів автор проекту. – Але є речі, які виокремлюють їх поміж інших – справжні воля та дух. Це сила нашої армії". Також Гнат Коробко відзначив колосальний ентузіазм і згуртованість усіх учасників проекту, а це люди з різних сфер. "Така консолідація ще раз доводить: ми змінюємося, змінюється країна", – переконаний він.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини