MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 жовтня 2016

1833 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 27 жовтня

МКС співпрацюватиме з ГПУ в розслідуванні злочинів проти Євромайдану – Луценко

Сьогодні у ГПУ відбулася тригодинна зустріч із представниками Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Ми дійшли спільної думки про те, що злочини на Майдані є частиною ланцюга злочинів, що призвели до агресивної війни РФ і підтримануваних нею колаборантів проти України. Делегації Офісу прокурора МКС була надана інформація про російських політичних та військових керівників, дії яких мають отримати оцінку щодо скоєння на території нашої держави злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Адвокат: ВАСУ має намір повернути посади суддям Майдану?

ВАСУ приховав факт розгляду цієї справи. У переліку справ станом на вчора на сайті суду її немає. Немає навіть судді Цвіркуна, який розглядає справу. Але телефоном мені підтвердили, що справа таки розглядається. Як вам таке? Скільки ще справ ховається від очей потерпілих та громадськості ? Цікаво, що підставою позову вочевидь є неналежне повідомлення Марцинкевича про засідання ВРУ. Цікаво, як суд оцінить факт приховування засідання самого ВАСУ і позбавлення права потерпілого на участь у цьому процесі.

Економіст: Рішення про підвищення мінімальної зарплати не варто було ухвалювати так раптово

Вплив буде аж ніяк не одностороннім. Перш за все, підвищення мінімалки вплине на держслужбовців і бюджетників (медики, вчителі), які отримували менше, ніж згадані 3200 грн. Однак мінімалка піднімається не тільки в державному секторі, а й по економіці в цілому. Тобто приватні підприємства теж будуть зобов'язані підвищувати оплату праці своїх співробітників до того рівня, який встановлює держава. Це означає, що зросте розмір фонду оплати праці і, відповідно, виплати із прибутковому податку (йде в бюджет) та єдиного соціального внеску (йде в Пенсійний фонд).

Українцям треба вичавити із себе "моторолу"

Більшості з нас одновимірний покидьок "моторола" разів у десять цікавіший за багатогранного складного та вимогливого інтелектуала Богдана Гаврилишина. Прості розв'язки - примарні. Аби стати з лісоруба членом Римського клубу потрібні десятиріччя кропіткої щоденної праці. Треба нам вичавлювати з себе "моторолу" і плекати в собі Богдана Гаврилишина. Інакше ж ми приречені на аутсайдерство та маргінес. Було б добре, аби кожен з нас прочитав в пам'ять великого українця, чи не останнього з могікан, якщо не одну з його книжок, то бодай його інтерв'ю чи статтю: в них стільки доброти, мудрості та світла...

Як безграмотний голова Миколаївської ОДА проходив співбесіду. ВІДЕО

Побачивши, до якого бурхливого обговорення та суспільного резонансу привела публікація презентації нардепа від БПП Олексія Савченка, ми вирішили оприлюднити ще й відео його співбесіди, яку він проходив під час конкурсу на посаду голови Миколаївської ОДА. Загалом вона тривала 20 хвилин. Ми її дещо скоротили. Запитання протитрували, а от відповіді вирішили не титрувати – послухати про кар'єні плани, погляди на проблеми Миколаївщини та шляхи їх вирішення, які пропонує Савченко, вам буде цікаво.

Київ: автівки чи пішоходи?

Тут є кілька аспектів. Перший – економічний. Хороша пішохідна інфраструктура – більше людей, які гуляють містом, – більше відвідувачів крамниць і закладів – більше грошей отримують підприємці. Другий – громадський. Зручні для прогулянок зони стають місцем зустрічей, спілкування, вуличних концертів і в цілому різних активностей. І третій – гуманістичний. Зараз у Києві маломобільні люди не мають змоги пересуватися містом. Їм це не дають робити бордюри, сходинки і пандуси з пекельним ухилом. Але ж не тільки літні люди і люди з інвалідністю маломобільні – згадайте себе з валізою або дитячою коляскою.

Верховна Рада може повернути місту на Луганщині правильну назву – Сіверськодонецьк

Нардепи із БПП запропонували парламентові привести назву міста у відповідність до правил українського правопису шляхом перейменування на Сіверськодонецьк. "Залишити назву Сєвєродонецьк прирівнюється до використання Старобєльськ, Бєлгород-Дністровський, Ровно замість умотивованих фонетико-морфологічними нормами української мови Старобільськ, Білгород-Дністровський, Рівне, Сіверськодонецьк", – зазначили нардепи в пояснювальній записці до постанови.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини