MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 листопада 2016

1889 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 1 листопада

Українське питання ще можуть внести в порядок денний сесії Європарламенту – нардеп

Питання щодо механізму призупинення дії безвізового режиму України з країнами ЄС ще можуть внести в порядок денний листопадової сесії Європейського парламенту. Про це в коментарі власному кореспондентові UAINFO повідомила народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", член Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Оксана Юринець. Вона пояснила, що процес формування порядку денного сесії Європейського Парламенту – "односторонній і не є таким, коли щось може залежати від України".

Свято альтернативної пам'яті: безшовний зв'язок між радянським тоталітаризмом і сучасною Росією

Варто замислитися про наступні випади, яких слід очікувати від телепрограми Кисельова для "загального вжитку". 2018 року, очевидно, випаде нагода виправдати вторгнення радянських військ до Чехословаччини. Сказати, що Празька весна 1968-го – то був наслідок не ідеалістичних спроб реформувати комунізм, а експансіоністської змови НАТО. Далі настане момент для "святкування" пакту Ріббентропа – Молотова 1939 року як виправданої прагматичної тактики в період, коли західні держави такою самою мірою виявляли готовність домовлятися з Гітлером. Особливим чином у календарі треба позначити 17 вересня 2019 року: тоді можна відзначати превентивне радянське вторгнення до Польщі.

Нардеп припускає, що НАЗК почне перевірку е-декларацій наприкінці грудня

У Національного агентства з питань запобігання корупції поки що немає заюстованого порядку проведення перевірок заповнених посадовцями електронних декларацій. Про це в коментарі власному кореспондентові UAINFO повідомив позафракційний народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Юрій Дерев'янко. Він прогнозує, що жарти депутатів щодо неправдивих даних у заповнених е-деклараціях закінчаться 7 листопада. "На виправлення даних в електронних деклараціях надається 7 днів з моменту їх подання", – пояснив депутат.

У Дніпрі почав працювати оновлений Сервісний центр МВС. ФОТО

Відсьогодні Центр надає всі належні послуги: комплекс заходів держреєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку транспортних засобів; видача свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу, тимчасових реєстраційних талонів і номерних знаків; прийом іспитів на право керування транспортними засобами; внесення до Єдиного держреєстру МВС інформації про накладення та зняття обмежень щодо транспортних засобів; розгляд звернень громадян. Новий Сервісний центр у Дніпрі такий же затишний, привітний і дружній, як і перший, що відкрили влітку в Києві. І такий же, які ми відкриємо за графіком по всій країні.

Як розпоряджатися ресурсним багатством країни. Досвід Норвегії

Норвегія – це країна, яка для початку використала доходи від газу й нафти для розрахунку із своїми боргами, нині відкладає всі гроші від газу на потім, майже не споживає газ усередині країни, переходить на всі можливі види альтернативної енергетики й активно планує заробляти на використанні виснажених родовищ газу та нафти для захоронення світових викидів вуглецю (CO2) вже через кілька років. Найправильнішим кроком норвежців, я вважаю, є консенсус суспільства щодо того, що їх природні ресурси вуглеводнів є тимчасовими, тож не варто сильно на них розраховувати.

Аласанія подав у відставку з посади голови НТКУ

За минулі два з половиною роки в НТКУ зроблено чимало. Принаймні, компанію об'єднано, фундамент "Суспільного мовлення" закладено, програмного курсу завдано. Країні продемонстровано, що: 1) ані владу, ані олігархів можливо (!) не подпускати до каналу мовлення на гарматний постріл; 2) українські телебачення і радіо (масові медіа) можуть (!) не бути токсичними для людей. Організаційна перебудова та пошуки балансу між комерційною доцільністю та суспільними потребами – триватимуть і далі. Як і "Суспільне" після Євробачення. А я йду у відставку зараз.

Українська освіті варто перейняти мовну модель країн Балтії – Ніцой

Оскільки причиною і досі є українська нерішучість (аби не сваритися), і "нас буйних мало", пропоную збудувати в українській освіті мовну модель не таку, як у Франції, Німеччині, Італії, Англії, Іспанії, Нідерландах, Чехії та багатьох інших (у яких мови меншин в школах не вчать), а таку, як у країнах Балтії, набагато м'якшу, коли в садках дітки вчаться мовою меншини зі вкрапленнями державною мовою. В початковій школі – мовою меншини з часткою державної. В середній школі – мовою меншини з поступовим збільшенням викладання предметів державною мовою з тим, щоб у старших класах перейти на викладання винятково державною мовою. З тим, щоб у вишах навчатися державною мовою.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини