MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 листопада 2016

2121 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 3 листопада

Як відбувається процес легітимізації Росії на різних міжнародних рівнях

Довелося попередити представників місії ОБСЄ/БДІПЛ, що ми із великим нетерпінням чекаємо остаточного звіту за результатами спостереження на виборах в Росії. Неможливо очікувати зміцнення міжнародних стандартів виборів, коли у звітах спостережних місій ігноруються базові проблеми із дотриманням цих самих стандартів. У попередній заяві Місії щодо виборів в Росії питання Криму "делікатно" замовчується. Із реакції голови місії ОБСЄ/БДІПЛ стало зрозуміло, що у остаточному звіті не буде оцінки впливу голосування в Криму на загальні результати виборів в Росії.

Наша еліта – в урочищі Сандармох. 79 роковини жахливого злочину проти України. ФОТО

Для економії виродки зв'язували жертв людиноненависницького більшовицького режиму по двоє, як-от Миколу Куліша й Леся Курбаса, й убивали однією кулею

Усіх їх розстріляли за п'ять днів. Такий собі кривавий подарунок сталінському режиму на честь річниці Жовтневого перевороту – смерть справжнього відродження України. Та ще багатьох інших. Загалом із 27 жовтня до 4 листопада 1937 року там убили 1111 в'язнів. Саме 3 листопада загинули найвідоміші українські діячі – Лесь Курбас, Микола Зеров, Микола Куліш, Валер'ян Підмогильний, Григорій Епік, троє хлопців з родини Крушельницьких та ще понад сотня прекрасних людей. Їхні образи дивляться із триметрового хреста в урочищі Сандармох. Це символ страшної втрати, яка, безперечно, вплинула на хід історії. В одне десятиліття загубити еліту репресіями, а селянство – Голодомором, що жахливіше можна було зробити для України?

Польське питання руба: чи мала ОУН наміри поголовно винищити поляків на Волині?

Рішення виселити поляків – у розділі про внутрішню безпеку, а не в тих, де йшлося про розгортання збройної боротьби проти окупантів. А саме постанови цієї конференції стали остаточними у переході до творення українськими націоналістами власних збройних сил, які згодом виросли в Українську повстанську армію. Отже, польський фронт керівництво ОУН не розглядало як головний. Крім того, окремо в рішеннях конференції наголошено на неприпустимості використання вояків створюваної армії для антипольських операцій.

Питання безпеки. Чому нам потрібне суспільне мовлення і яким воно має бути

Починати треба з того, що називати речі своїми іменами, а не ховати їх за комфортними евфемізмами. Саме для цього важливо мати притомне суспільне мовлення. Нам не потрібна оболонка, нам не потрібна мертва організація під назвою "Суспільне мовлення". Нам потрібна організація, спроможна інституціоналізувати їстівне серед токсичного в інформаційном просторі. І так, часом вона має бути крутішою за ВВС. Це питання безпеки.

А українізація триває. Коротка ретроспектива антиукраїнської істерії

1992. Что? Образование на украинском? Не смешите людей. Где вы возьмете столько преподавателей, знающих язык? Нет ведь ни учебников, ни первоисточников, ни самоё терминологии – вот как вы скажете по-украински "дифференциальное уравнение", "производная", "кораблекрушение"? Открывайте новые украинские школы, спецкурсы в университетах, если вдруг на это будет спрос. 1994. Поп-музыка на украинском? Что-то о "червоной руте" и "калыне"? Вряд ли вам хватит материала, чтобы заполнить хотя бы полчаса эфира в день, не говоря уж о концертах.

"Вони забули про народ", – думка пересічних українців про результати е-декларування. ВІДЕО

Трильйон готівкою, дорогоцінні прикраси та квиток у космос – українські чиновники вразили своїми статками не лише свою країну, а й увесь світ. Ми запитали у пересічних українців, що вони думають з цього приводу та які декларації їх вразили найбільше.

У Києві розробили новий дизайн вуличних вказівників. ФОТО

Активісти розробили ескізний варіант табличок для будинків і розповіли про основні дизайн-рішення. Всі вони засновані на дослідженнях, які декілька місяців проводили на центральних вулицях та в мікрорайонах Києва. "8 листопада о 12:00 в Kyiv Smart City Hub в Національному експоцентрі України ми проведемо публічну презентацію нового дизайну табличок разом з Геннадієм Плісом, першим заступником голови КМДА. Послухаємо ваші зауваження та відповімо на всі питання про транслітерацію і переклад, металеву основу і лайтбокси, типорозміри для центру і мікрорайонів", – зазначили активісти.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини