MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 листопада 2016

1752 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 листопада

Підсумки саміту ЄС-Україна: чого вдалося досягти

Абсолютно чітко визначена підтримка територіальної цілісності та незалежності України в боротьбі проти агресії Росії та продовження політики невизнання нелегальної аннексії Криму. Озвучене очікування самого ЄС щодо прийняття рішення про продовження санкцій проти Росії. Визнано те, що ми свої зобов'язання в рамках плану дій візової лібералізації виконали всі, і ЄС вимушений пояснювати свої міжінституційні бюрократично-юридичні перемовини не лише керівникам України, а й українському суспільству через те, що ніяк не матеріалізувалося ще рішення щодо безвізу.

Спікер Кнесету сподівається на Зону вільної торгівлі України з Ізраїлем уже наступного року

Це перший візит спікера ізраїльського парламенту в Україну за останні 23 роки! Тож план заходів був доволі насичений. Перший день ми провели у Верховній Раді України. Юлій Едельштейн та голова українського парламенту Андрій Парубій підписали Меморандум про співробітництво. Крім того, ми всі багато говорили про перспективи ізраїльсько-українських відносин. Також під час різноманітних зустрічей з українськими парламентарями ми обговорювали співпрацю країн у галузі медицини, новітніх технологій. Пан Едельштейн висловив сподівання, що договір про Зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем запрацює вже у 2017 році.

"Чорна п'ятниця" в Україні: як не дати себе ошукати

Західні тренди, які стосуються масових розпродажів промислових товарів (одяг, взуття, техніка тощо) стають популярними в Україні. До нас часто звертаються споживачі зі скаргами, що торгівельні мережі напередодні масових розпродаж чи акційних пропозицій, за один-два тижні, починають підвищувати ціни на ці групи товарів. Так, ми бачимо, що реальне зниження цін для споживачів в грошовому еквіваленті практично не відбулося. Змінюючи показники цінників, підприємці просто маніпулють свідомістю покупців, створюючи в уяві останніх враження про надзвичайну вигідність покупки.

Сина Мустафи Джемілєва відпустили із російської колонії – адвокат

"Хайсера випустили з АК-10 Астраханської області. Зараз він на волі. Нарешті – довгоочікуване звільнення заручника відбулось. Тепер головне завдання – гарантувати його особисту безпеку й уникнути провокацій з боку російських правоохоронців", – зазначив адвокат Хайсера Джемілєва Микола Полозов. Окрім того, він додав: "Зараз приїхали його мати, дружина. Вони будуть приймати рішення про подальше переміщення Хайсера".

Що Україні потрібно знати про "союзницю" Білорусь

Можна було зробити висновок, що під час нинішнього голосування в ООН Білорусь Україну не підтримає. Понад те, в досяжному для огляду майбутньому в міжнародних організаціях Мінськ не зробить цього ніколи. Змиріться і врахуйте. Чому? Просто тому що він сильно пов'язаний із Москвою – і, що найприкріше для МЗС України, – навіть формально. "Узгоджену" зі Кремлем зовнішню політику закладено вже в ст. 2 Договору про створення Союзної держави Білорусі та Росії (ст. 1, як зазвичай, можна назвати преамбулою). Отож-бо на міжнародній арені РФ і РБ діють "злагоджено".

Парадигма вудки: бунт проти демагогічного ліволіберального істеблішменту

Електоральний бунт проти демагогічного ліволіберального істеблішменту, тим огиднішого, що він прикидається до біса демократичним, виявив брак ідей. Модерної, дієвої і, головне, переконливої, привабливої для мас праволіберальної доктрини не маємо не лише ми, її наразі майже не існує взагалі (зазначу, що й сама парадигма "праве/ліве" поступово утратила початковий сенс). Екстравагантний набір обіцянок на межі фолу, який що далі, то частіше забезпечує те чи інше крісло тому чи іншому харизматикові, ніколи її не замінить. Парадоксальним чином в України з "першим світом" різна етіологія, але спільний епікриз.

Українські військові знищили бліндаж бойовиків у Донецьку. ВІДЕО

Українські військовики, відповідаючи на вогневі провокації терористів в окупованому Донецьку, знищили бліндаж противника. Відеозапис на своїй сторінці у Facebook опублікували волонтери групи "Повернись живим". "Коментарів до відео не буде. Його треба подивитися і зрозуміти, що наші військові працюють", – зазначиди волонтери.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини