MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 грудня 2016

2238 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 грудня

Реформа державної служби: жива чи мертва?

Підписуючи закон у кінці 2015 року, президент наголосив: "Ця реформа має забезпечити нову якість державної служби відповідно до найкращої європейської практики". Експерти зазначали, що це має бути проривом у формуванні підходу до державної служби. Дії цього закону не поширюються на президента, голову Адміністрації президента, його заступників, міністрів в уряді, та їхніх перших заступників і заступників, секретаря РНБО, депутатів усіх рівнів, суддів, прокурорів, службовців НБУ, працівників державних підприємств, навчальних закладів та військовослужбовців. Усі інші мусять пройти професійний та прозорий відбір.

Екс-керівник "Київенергохолдингу" хтів утекти в ОРДО з іменним годинником від Путіна. ФОТОФАКТ

Прокуратура Києва разом із Нацполіцією та СБУ в рамках справи про розтрату державних коштів в особливо великому розмірі затримали колишнього керівника "Київенергохолдингу" Юрія Бондаря, причетного до відчуження акцій, належних громаді столиці. Затриманий готувався до втечі на територію ОРДО. Знайдений при обшуку іменний годинник від Путіна – красномовне свідчення союзу п'ятої колони і криміналу.

Інтерв'ю Горбачова, під час якого розвалився СРСР

То було найдовше інтерв'ю Михайла Горбачова. Не тільки тому, що тривало аж 105 хвилин (зазвичай журналістам надавали півгодини, а рекорд встановила французька журналістка – 47 хвилин), але головним чином тому, що Горбачов почав розмову як президент СРСР, а завершив де-факто як колишній президент – поки давав інтерв'ю, розвалилася держава, якою він керував. Сенсаційний запис, звичайно, захотів показати головний телеканал Радянського Союзу – "Останкіно". І навіть була спроба забрати в українських телевізійників відеокасету.

Людина дня: 10 фактів про Катерину Білокур

Сьогодні, 7 грудня, на Катерини, виповнилося 116 років "найквітковішій" художниці України Катерині Білокур. Художниці, яка не маючи жодної освіти – ні початкової шкільної, ні художньої, – піднялася на високий щабель професійної майстерності і головне – віднайшла свою манеру живопису і свій стиль. Її історія – унікальна в світовому контексті, як це завжди буває з цими рідкісними людьми. В день народження художниці пропонуємо пригадати маловідомі факти з її біографії.

Як перейти на українську: особистий досвід

У мене нема бажання українізувати когось, окрім себе. Я хотів би говорити українською краще, ніж я говорю зараз. Маю бажання, щоб українська мова домінувала в нашому телевізійному і радіопросторі. Я хотів би, щоб ми думали про те, як збільшити відсоток української мови в ефірах та давати більш якісний контент. Раніше я вважав, що двомовність в ефірі – це наша толерантність. Зараз я так не вважаю. Зараз ситуації, коли ведучий звертається до гостя українською, а той йому відповідає російською, мені не подобаються. Ще більше мені не подобаються ситуації, коли ведучі говорять російською, а гості українською.

Сумне закінчення історії Поштової площі. ФОТО

Нині на Поштовій площі, біля нижньої станції фунікулеру, виросли багатоповерхові готелі. Раніше все було по-іншому. Початковий відрізок нинішньої вулиці Петра Сагайдачного в дореволюційні часи був частиною Олександрівської вулиці (яка тягнулась від Маріїнського парку до Контрактоваї площі). Простір до кута Боричевого узвозу колись був розділений на декілька приватних садиб із номерами від 57 до 71. Ці ділянки були щільно забудовані. Усі будиночки були дво- і триповерховими. Будувати вищі садиби не ризикували, беручи до уваги рельєф місцевості.

Музей із незвичними експонатами з`явився на Закарпатті. ФОТО

У приміщенні, де для прокату зберігають сучасну лижну амуніцію, він виставив і колекцію полозів для пересування на ногах по снігу з давніх часів. З-поміж них – і прадідівського саморобного ґатунку, які виготовлялися з бука, явора, ясеня. Є тут лижі з маркою "Бескид", на яких підкорили Північний полюс. Впадають в око і довжелезні дерев'яні лижі, серійне виробництво яких за спецзамовленням у 1930-і роки минулого століття було налагоджено в Мукачеві для австрійського війська, яке дислокувалося у Карпатах.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини