MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 грудня 2016

2319 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 грудня

В Одеській області виявили велике родовище газу

"За оцінками вчених, запаси газу становлять щонайменше 40 млрд кубометрів на площі 7 тис. квадратних метрів. Це мінімальні цифри, на які можна розраховувати", – зазначив керівник Держгеонадр Микола Бояркін. У Державній службі геології та надр України запевнили, що сейсморозвідувальні і геохімічні роботи в межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського будуть продовжені наступного року. Ділянка геофізичних досліджень, на якій працюватимуть науковці, – 6770 км2. В адміністративному відношенні вона притикається до південної частини Одеської області, глибини моря 10-45м, площа робіт включає острів Зміїний.

Холодницький підписав повідомлення про підозру Охендовському

Сьогодні підписав перше (але не останнє) письмове повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" "Партії регіонів" – голові Центральної виборчої комісії Михайлові Охендовському. Мова йде про вчинення злочинів, передбачених частинами 3 та 4 статті 368 Кримінального кодексу України, чинної на час їх скоєння – одержанні хабарів у великому та особливо великому розмірі особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Трамп визначився із держсекретарем. Що це означає для України

Що тут скажеш, не найприємніша для України новина. Особливо враховуючи той факт, що в списку кандидатів на цю посаду були приємніші для нас кандидати. Втім, поки що ми не можемо сказати точно, як буде розвиватися ситуація далі та чи затвердить цю кандидатуру Сенат. Зверну увагу на те, що команда Трампа вельми еклектична. Наприклад, міністр оборони відомий досить жорсткою позицією щодо Росії, можливий держсекретар – навпаки. Як це буде поєднуватися в одному уряді?

Навіть якщо зрадників більше: чому маємо повернути окуповані території

Чи потрібно відвойовувати території саме заради такого хлопчика, якщо там, може, як у класі,15 байдужих дітей, два стукача і один патріот? Впевнена – так: міжнародними санкціями, економічними важелями, бойовими діями, за ситуацією. Але обов'язково повертати, навіть коли байдужих та відвертих зрадників у рази більше. Не треба лічити кількість, перераховувати, багато чи не дуже, треба просто захищати свою країну. Тому що інакше ми станемо зрадниками. Бо нам буде байдуже, чому плаче якийсь хлопчик.

Україна має вчитися долати наслідки військових конфліктів на боснійському прикладі?

Нещодавно в Республіці Сербській, усупереч забороні Конституційного суду БіГ, але за відкритої підтримки Росії, відбувся референдум, на якому мешканці РС вирішували долю святкування дня незалежності цього регіону. Це контраверсійне питання викликало найбільшу внутрішньополітичну кризу в країні з часів завершення війни. Регіональні політики кажуть прямо: РФ веде гібридну війну в Боснії і Герцеговині на боці Республіки Сербської та дестабілізує таким чином весь регіон. На цьому фоні намагання ОБСЄ рекламувати в Україні боснійську дійсність видається трохи дивним.

Відлік часу: Європа має боротися за найкращий сценарій, але готуватися до найгіршого

Після безпекової конференції в місті Бела, що на півдні Словаччини, торік я написав песимістичні роздуми під назвою "Три страхи Європи" про цю камерну подію. Цього року настрої ще гірші. Деякі речі не змінилися. На відміну від інших конференцій у готелі Château Béla збирається кількадесят учасників, багато з яких знайомі між собою впродовж років, ба навіть десятиліть. Зустріч відбувається в закритому форматі: дискутують у неформальній обстановці біля каміна. І щороку настрій на цьому заході стає похмурішим. Ми досі не можемо впоратися з неперетравленою втомою.

Як на Дніпропетровщині охороняють ліс від мисливців за ялинками. ФОТО, ВІДЕО

Завдяки безпілотнику правоохоронці виявляють не тільки мисливців за новорічними ялинками, а й тих, хто вирубає ліс для обігріву будинків. Невеличкий літак оснащений камерою відеоспостереження та може патрулювати територію на відстані близько 60 км. Камера передає відеосигнал із моделі на землю, де поліціянт бачить зображення в реальному часі і керує політ літального апарату. В разі виявлення незаконних лісорубів, на місце вирубки оперативно вирушають автопатрулі та кінна поліція.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини