MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 січня 2017

2010 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 січня

Radio Free Europe: Байден закликав світ згуртуватись у протистоянні російській агресії

Після зустрічі зі президентом Петром Порошенком Джо Байден висловив надію на те, що адміністрація обраного президента США Дональда Трампа стане сильним помічником і партнером Києва. Байден зробив свою останню за вісім років президентства Барака Обами поїздку в Україну за чотири дні до інавгурації Трампа, яка відбудеться 20 січня. Байден закликав Україну посилити антикорупційні інститути, а також наголосив: санкції щодо Росії повинні зберігатися до того часу, поки Москва повністю не виконає свої зобов'язання щодо підтримки режиму припинення вогню та мінських домовленостей.

"Бандеризація" України: самі факти й цифри. ІНФОГРАФІКА

Як історик, що тривалий час займається українським визвольним рухом у ХХ столітті, вважаю Степана Бандеру одним із визначних діячів нашого минулого, вартим ушанування. Проте спроби творити "культ Бандери" за канонами "культу Леніна" є шкідливими як для розуміння його місці і ролі в нашій історії, так і для адекватного вшанування. Але ще більш шкідливими є спроби вигадувати цей культ і представляти декомунізацію як "бандерізацію". Тези про те, що Бандера в Україні повсюдно (в топоніміці та пам'ятниках) заміняє Леніна, бачимо в багатьох критиків декомунізації, зокрема Адреаса Умланда.

New York Times: Поки Трамп заграє із Путіним, американські війська прибувають у Польщу

Американські військові пробудуть у Польщі дев'ять місяців. Місце постійної дислокації танкової бригади, яка перетнула кордон у четвер, – Форт Карсон, штат Колорадо. На польській території вона залишиться до осені. Частина бригади розміститься на базі "Заган", інші війська – в регіоні. Військові не залишатимуть своїх позицій, доки поки їх не замінять, такий порядок робить розгортання постійним. Друга група американського контингенту повинна прибути в квітні. Військові розмістяться в Східній Польщі біля міста Сувалки, через який проходить лінія ймовірного російського сухопутного вторгнення. На сьогодні таке вторгнення вбачають малоймовірним.

Допотопні привілеї: згадати про гідність і позбутися упереджень доби феодалізму

Питання навіть не в самій наявності цих привілеїв, а в суспільному ставленні, толерантності до них. Деякі зрушення, щоправда, відбулися. Кияни, наприклад, тепер не стоять у заторах через численні кортежі можновладців, заради яких перекривали рух в і без того змученому транспортними проблемами місті. Майдан навчив громадян заходити до органів державної влади не "ламаючи шапки", тобто без надмірного пієтету до чиновників, часом у неприйомні години, якщо допекло й дотримуватися бюрократичного політесу вже просто немає ані сил, ані часу. Інколи доходить до крайнощів, як-от смітникова люстрація у 2014-му.

Міністр юстиції оприлюднив список претендентів на посаду головного люстратора

Хочу ще раз розвіяти всі міфи з цього приводу. Ми зацікавлені в тому, щоб цей конкурс пройшов максимально публічно і прозоро. Адже в ході відбору ми маємо знайти сильного і самодостатнього професіонала, який зміг би достойно вести такий складний напрямок роботи Мін'юсту. Попри те, що законодавством не передбачено оприлюднення інформації щодо кандидатів, ми підемо на цей крок. Прозорість усіх процесів відбору – це наша принципова позиція, адже нам украй важливо продемонструвати, що жодних підкилимних ігор у цьому процесі немає.

Маємо усвідомлювати: Росія веде проти нас тотальну війну

Участь із російського боку в ній беруть не кілька десятків тисяч людей, а кілька десятків мільйонів. І її, відповідно, підтримують усі інструменти масової культури – телебачення, кіно, музика, література. Звідси всі ці "Битви екстрасенсів". Зрозумійте, в РФ вважають що їм є чим пишатися – вони захопили шматок території сусідньої країни. Вони вбивають українців і створюють для нас пекло – й і це для них перемога. Вони цим пишаються! І не вбачають жодної причини це приховувати. Українофобія чим далі, тим більше виявлятиметься як загальний контекст усієї російської масової культури. Тому показувати російський контент – це свідомо транслювати цю українофобію.

Найекзотичніший підрозділ совєцьких спецслужб і його функції

У їхньому під'їзді жив такий самозакоханий бомжуватий чоловік на прізвисько "Драчун с Мосфільма". На вигляд він був нещасний, але завжди із кайфом обзивав відомих акторів. Навіть одного разу на прем'єрі фільму кричав до Леонова "может, вийдєм! іді сюда!" Ясна річ, відомий актор проігнорував ідіота, а той потім хвалився по кіностудії, що Леонов його "зас*ал". За Єльцина "Драчун с Мосфільма" помер, і його дружина на похоронах розповіла їхню долю. Казала, що чоловік страшенно себе за те ненавидів і тому страшенно пив, а коли напивався, то далі робив свою роботу.

Україна подала позов проти РФ в суд ООН

"До найбільш трагічних терористичних атак російських маріонеток слід віднести збиття літака малайзійських авіаліній рейсу MH17, обстріли жилих районів Маріуполя та Краматорська, знищення цивільного пасажирського автобуса неподалік від Волновахи і смертоносний вибух під час мирного зібрання в Харкові"

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини