MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 січня 2017

758 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 січня

Пріоритети Верховної Ради цього тижня: децентралізація, довкілля, економіка та КСУ

Цей пленарний тиждень є першим і водночас останнім. Першим пленарним тижнем у 2017 році, але останнім у п'ятій сесії Верховної Ради України. Після невеликої перерви депутати розпочнуть шосту сесію 7 лютого 2017-го. Часто останній робочий день сесії є дуже продуктивним, коли ухвалюється одразу велика кількість законів. Однак важливо, щоб голосування за закони поспіхом не знижувало якість. Учора, 16 січня, відбулася Погоджувальна рада депутатських фракцій та груп, на якій вирішувалося питання порядку денного Верховної Ради на тиждень.

Луценко: Одержали беззаперечні документальні докази держзради Януковича. ДОКУМЕНТ

Головна військова прокуратура отримала через Постійне представництво України офіційний лист секретаріату ООН з наданням українській стороні завіреноі офіційною печаткою ООН фотокопії заяви Януковича від 01.03.2014 зі проханням ввести війська Російської Федерації в Украіну й усі офіційні матеріали, які були додані від РФ до заяви представника РФ в ООН Чуркіна! Всі отримані українським слідством матеріали визнані ООН офіційними документами, які надала РФ.

Віце-прем'єрка пояснила, чому не поїде на український сніданок у Давос

Стало зрозуміло, що тези цього так званого "мирного плану" вже взяла на озброєння російська пропаганда. Вона намагається демонструвати, нібито частина української еліти готова відмовитися й від Криму з Донбасом, і від інтеграції в ЄС і НАТО заради примирення з агресором. Це робиться, щоб поставити під сумнів нашу єдність. І це все – напередодні можливої зустрічі Путіна й Трампа. Певно, щоб показати, що Україна такий варіант може розглядати і навіть погодитися на нього. Цю думку напевне підтримують симпатики Кремля на Заході. Враховуючи все це, український сніданок може бути використаний для легітимізації цієї дискусії.

Під брендом "боротьби з мовою ворожнечі" нам нав'язують капітуляцію перед ворогом

Коли говорять журналістам "ви повинні бути над конфліктом", що це значить на практиці? Це значить: "Ви не повинні почуватися громадянами". Особисто я вважаю правильним посланням для журналістів країни, що воює, таке: ви повинні бути громадянами, і ви повинні бути чесними громадянами. Нам пропонують одностороннє моральне роззброєння. Наслідки такого одностороннього роззброєння такі ж, що й наслідки одностороннього роззброєння реального – вас просто завоюють ті, хто й не збирався роззброюватися. Якщо ви опираєтесь маніяку, то маєте шанс вижити. Якщо ні – точно загинете.

Почався конкурс на посаду голови люстраційного департаменту – як він проходитиме

Сьогодні, 17 січня, претенденти пройдуть автоматичне тестування за допомогою комп'ютерної системи оцінювання, яка дасть можливість без втручання людського фактора оцінити знання конкурсантів. 18 січня учасники відбору повинні будуть розв'язати ситуаційні завдання, які продемонструють членам комісії здатність конкурсантів швидко реагувати на ситуацію та їхнє вміння правильно приймати рішення у непередбачуваних ситуаціях. 19 січня в Мін'юсті пройде заключний етап відбору. Конкурсанти матимуть співбесіди з учасниками конкурсної комісії.

Боти в соцмережах: керувати суспільною думкою стає легше

Боти додаються в друзі до користувачів соцмереж, і їхні дописи, які з'являються один за одним, засмічують стрічку новин. Їхні записи транслюють точку зору конкретного політичного проекту. Коли в користувача у друзях назбиралося багато ботів, так би мовити, з одного табору, людина з часом почне вірити їм або ж, як мінімум, матиме враження, що "так думають усі". Їх також використовують для підвищення рейтингів за рахунок накрутки кількості підписників, друзів і вподобань. Ефект подібний до накачування м'язів повітрям: чим більше людей вподобали сторінку, тим популярнішим і вагомішим здається користувач.

Архаїзатори проти ретроградів: війна розширювачів із поглиблювачами

Умовні "архаїзатори" вбачають сенс у розхитуванні "українського радянського словника". Це лицарі мови, для яких священним писанням є недонищений "Словник Кримського-Єфремова" і мовний досвід так званої "школи українського перекладу". Вони теж у свій спосіб модернізатори, а до мовної архаїки звертаються заради збагачення словника, посилення гнучкості і збільшення засобів мови. Ці люди знають десятки синонімів до дієслова "думати", "пити" і "ходити". Вони теж часто-густо оперують фразою "такого немає у словнику", але додають: "Але не біда. Немає сьогодні – буде завтра".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини