MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 січня 2017

1885 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 січня

Авдіївка залишилася без води, світла та тепла

Російсько-терористичні війська пошкодили останню лінію електропередач на Авдіївку Донецької області. Місто залишилося без води, електрики і теплопостачання. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці у "Фейсбуці" вечері в понеділок, 30 січня.

Повернення Олександра Олеся: підсумки. ФОТО

Можна досхочу критикувати українську державну машину, але цього разу вона впоралася зі своїм завданням. Отже, все було так пристойно, що на певну мить мені здалося, що я живу в Україні. Ну, ви зрозуміли – в тій Україні про яку ви мрієте, про яку ми мріємо. Однак, не слід поспішати видавати бажане за дійсне. У справі вшанування видатних українців потрібно зробити ще дуже багато. Те, що зроблено, – лише заявка на масштабне переосмислення ролі українських політемігрантів, до яких, безперечно, належав і Олександр Олесь.

Капітан Андрій Кизило загинув сьогодні. Війна дітей, які йдуть назустріч смерті

Він загинув сьогодні. Усмінений хлопець, який водив нас по позиціях в Авдіївській промзоні. Обвішаний БК, у плямистому кевларі на голові, з автоматом в руці, він мав досить грізний вигляд. Але, коли зняв шолом, я помітив, що в нашого фронтового гіда ще зовсім юні, трохи округлі, як у дітей, риси обличчя. Не оброблені ані часом, ані досвідом. Заступник комбата ще зовсім дитина. Лише на три роки старший від моєї дочки.

Чи загрожує блокада постачання вугілля з ОРДЛО енергетичній безпеці України?

Я розумію, що комусь можуть не подобатися постаті організаторів блокади. В Україні взагалі мало приємних політиків, які викликали б у людей довіру і любов. Але в цьому випадку дії організаторів блокади в цілому правильні ... Торгівля з убивцями, що кожен день працюють над руйнуванням української держави і мріють про етнічні чистки завдає в першу чергу шкоду нам самим... Певен, що залізничне сполучення з ОРДЛО має бути повністю зупинено до виконання бойовиками щонайменше таких умов...

Збірна України не стала слухати гімн Росії на церемонії нагородження призерів ЧЄ з біатлону. ВІДЕО

Збірна України не стала слухати гімн Росії на церемонії нагородження призерів чемпіонату Європи з біатлону у змішаній естафеті. Після кількох секунд звучання гімну Росії українки залишили п`єдестал пошани. За ними чомусь пішла і збірна Росії, що виграла цю гонку. Нагадаємо, що в змішаній естафеті збірна України здобула бронзу в перегонах, що відбулися вчора, в неділю 29 січня.

Моя Волинь: інший бік трагедії

І це ще тільки 20-ті роки. І ще не почалася пацифікація. А потім прийдуть визволителі, вивезуть батьків мого тата на Сибір, тата посадять, а про його іншого двоюрідного брата Івана Греня уже в наш час повідомить Меморіальна дошка на будівлі Тернопільської гімназії: "У цьому будинку весною 1941 року органами НКВС були заарештовані учні 10 класу СШ №1. Всі вони загинули в таборах Гулагу..." В Івана такі ж пулькаті очі, як і в Петра Винничука, і в мого тата. Найкумедніший з них – Мартиніян Перс, теж родич: малого зросту, клаповухий, ще зовсім хлопчик. За спогадами бабусі неймовірно заразливо реготав...

Люстрований чиновник став антиукраїнським "політологом"

Із кінця минулого року на телеканалі News One почав часто з'являтися гостем "політолог" Олександр Семченко. Експертність "політолога" зашкалює: то він називає Юрія Луценка однооким піратом, який не бачить злочинів влади, то пропонує Петрові Порошенку взяти відро вазеліну на переговори зі Трампом. Публічні висловлювання та діяльність оцього "політолога" мають відвертий антиукраїнський характер – починаючи від посягання на територіальну цілісність, наруги над Голодомором, осквернення героїв Небесної сотні і до образи наших бійців АТО.

Українізація – це престижно. Як у цьому переконують на Донеччині. ФОТО

Цього року обласна адміністрація проводить повну реконструкцію 22 шкіл у містах Донецької області. У школах триває капітальний ремонт – залишаються тільки стіни, а начинку змінюють повністю. Нове обладнання, нові меблі, інтерактивні дошки. В одній зі шкіл Костянтинівки з'явиться басейн. Після реконструкції навчальні заклади повністю переходять на українську мову навчання – Жебрівський підкреслює цей принциповий момент. У результаті такої реконструкції в депресивних містах та селищах Донбасу – у Слов'янську, Костянтинівці, Часовому Ярі – з'являться українські школи київського рівня.

"Це ж Хохляндія": телеканал "Україна" попався на трансляції українофобського серіалу. ФОТО

За словами користувачів соцмережі, йдеться про серіалі "Понаїхали тут", який в російському прокаті має назву "Хохлушка". За сюжетом фільму, робітницю з України, котра приїхала на заробітки в Москву, принижує її начальник. "А та "ламаною" російською, намагається відповідати на її зауваження (бо явно її роль зіграла не українка)", – повідомляють у соцмережі. Користувачі Facebook опублікували кадри з серіалу, на яких відображені діалоги, що можна трактувати як антиукраїнські.

Гравці канадської хокейної команди вийшли на лід в українських вишиванках. ФОТО, ВІДЕО

Хокеїсти канадської команди Dauphin Kings вийшли на матч Молодіжної хокейної ліги у формі, виконаній у стилі українських вишиванок, прикрашених традиційним орнаментом. Прізвища гравців і назва команди були написані українською мовою. Матч пройшов у рамках шоу "Українська ніч" і завершився перемогою "королів" із рахунком 3:2. Дофін – місто на півдні Канади (Манітоба) з населенням менше 10 тисяч чоловік. Українці становлять найчисельнішу етнічну групу в місті – понад 40% населення.

Сім книг Всеволода Нестайка, які ви повинні прочитати з дитиною

Всеволод Нейстайко – український Марк Твен. Його твори незмінно викликають усмішку на обличчі в усіх читацьких поколінь. "Тореодори з Васюківки" – одна з найвеселіших книг у всій шкільній програмі. За словами Івана Малковича, був час, коли наклад "Тореодорів" перевищував тираж кращого тому про Гаррі Поттера. Нестайко народився в Бердичеві, однак з трьох років жив у Києві. На відміну від більшості своїх героїв, мав важке дитинство: батька в 1933-му репресували, шкільні роки припали на час окупації. Саме тому альтернативним дитинством для Нестайка стали його книги – від першого оповідання в 24 роки і до останнього твору.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини