MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 березня 2017

1657 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 березня

Профільний комітет Європарламенту підтримав надання безвізового режиму Україні

Профільний комітет Європейського парламенту підтримав надання безвізового режиму Україні. Про це у своєму твітері повідомляє журналіст видання "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. "Комітет із громадянських свобод в Європарламенті проголосував за безвізовий режим для України. 39 за, один утримався, четверо проти", - – повідомив журналіст.

Тарас Шевченко: його значення для України й українців

Між рабством і боротьбою Шевченко незмінно обирає боротьбу. Шевченкова творчість надзвичайно бунтарська й антиавторитарна. Російські царі, перед якими плазувала навколішки вся імперія, для нього лише "ведмеді" й "кабани годовані". "Ревіли гармати" і козаки, які "вміють панувати" – улюблені теми Шевченка. Не менший Шевченків пафос спрямовано проти земляків – зрадників України: "рабів з кокардою на лобі", "лакеїв в золотій оздобі", "свинопасів" і "фарисеїв", "няньок отечества чужого". Слово Шевченка, самоука і кріпака у другому поколінні, онука гайдамака, стало набагато сильнішим, ніж слова царів імперії.

Українська дипломатична пастка для кремлівських недомірків – П'ятигорець

Україна спокійно збирала докази, а паралельно українські дипломати разом із західними партнерами просунули через ООН резолюцію нібито про захист прав людини у Криму, але в ній РФ визнавалася країною-агресором, а Крим – тимчасово окупованою територією. Тобто перед судом ООН Генеральна асамблея ООН визнає РФ – країною-агресором. Отже Україні вже не потрібно цього доводити в суді. Це є факт, юридично затверджений у документі ООН. У РФ, м'яко кажучи, це проґавили. А сьогодні був іще один удар по крихітних яєчках російської дипломатії.

Коли час дихає перегаром: сучасна українська література й алкоголізм

Хто не впізнав себе в його історії? Хто скільки бухла в себе влив, щоб утамувати цей проклятий комплекс неповноцінності, з яким літератор в Україні народжується і вмирає? Без зворотного зв'язку, без розуміння, нащо взагалі цим займатися, без можливості заробляти писанням на життя, відбиваючись від атак інших, таких самих зневірених. Звичайно, є позитивні винятки. Хтось усе-таки пише бестселери і займається йогою. Хтось бігає. Хтось співає. Хтось потрохи починає займатися літературою і книговиданням як бізнесом. Гроші, хоча б якісь, це оздоровлення.

Навіщо потрібні інтелектуали?

Саме подібна критична налаштованість і дозволяє інтелектуалові не перетворюватися на утопіста, ладного базікати про казна-що з будь-якого приводу. У кожному разі, головним завданням інтелектуала є спроба не "зашпортатися" між заангажованістю й відстороненістю, зацікавленістю та розважливістю. Але як не перетворитися на фанатика чи не стати сухим теоретиком? Імовірним виходом із небезпеки потрапити в підхожі пастки зазвичай є творення інновацій шляхом розширення царини культури, в спробі пошуку на її маргінесах несподіваних рішень у скрутних ситуаціях.

Сон совєтської людини – жахливий і віщий

Вона вже не могла пов'язати образ власного минулого з образом власного майбутнього. Совєтська людина відчула, що її вже не буде. Від цього жахливого передчуття вона прокинулася, невпевнено встала з хиткого, скрипучого ліжка, вкритого зжужмленою запраною білизною й, похитуючись, наблизилася до потрісканого дзеркала. З острахом зазирнула в нього. Протираючи заспані очі, вона між плямами налиплого бруду з подивом угледіла не так власне обличчя, як примарні обриси нової російської держави. Ті обриси були нечіткі. Всередині них народжувалися страшні нереальні картинки...

Що ти знаєш про Шевченка? ТЕСТ від UAINFO

Його творчість шанують по всьому світові, а кількість пам'ятників належить до першої трійки за кількістю у світі. До Шевченкового дня народження редакція UAINFO підготувала цікавий квест про Кобзаря.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини