MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 березня 2017

1382 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 березня

У Європі Путін втрачає статус політика і набуває статусу вигнанця – політолог

У Європі Путін втрачає статус політика і набуває статусу вигнанця. Хоча преса спробує подати факт приїзду Меркель до Москви як доказ могутності Путіна. Але він могутній у негативному сенсі. Змінити ситуацію на краще він не може, оскільки ресурсів немає. Може лише погіршити. Ось такий у Путіна коридор можливостей. Звичайно, він ще може скинути на Європу атомну бомбу (чим, до речі, теж лише погіршить ситуацію), тому з ним доводиться домовлятися. Але рівень взаємовідносин із кожним разом знижується.

Як любитель Росії Аграмунт підриває ПАРЄ, яку сам же й очолює

Чому Педро такий Аграмунт? Він на словах ніби й підтримує Україну, але Росію хоче повернути в РЄ без будь-яких змін її політики щодо Криму чи Донбасу. Аграмунт каже, що Росію не виправиш, якщо з нею не розмовляти. І як кожен недалекий самовпевнений європейський провінціал чи валенсійський месія впевнений, що саме він якраз і здатний переконати Путіна чи Росію щось змінити. Аграмунтові не йметься. Йому байдуже, що його діяльність трактують як підрив організації, яку він же й очолює (Богу дякувати, тимчасово). І любов до Росії Аграмунта не знає кордонів. Ні українського, ні навіть держав-членів Ради Європи.

Офіційно: СБУ заборонила Самойловій в'їзд на територію України

СБУ офіційно заборонила в'їзд в Україну російської учасниці Євробачення Юлії Самойлової. Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у фейсбуці. "Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойловій терміном на три роки. Рішення прийняте на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України", – йдеться у повідомленні.

Без маски: як WikiLeaks допомагає Росії

Імовірнішим є припущення, що WikiLeaks свідомо чи несвідомо допомагає Росії знищувати американську політичну систему, вселяючи в неї страх, непевність, сумніви, і все це в уже вельми поляризованому й перегрітому середовищі. Кремлю підходить його нинішня репутація загрози. Але нам слід пам'ятати, що Росія не супердержава. Її економіка розміром із каліфорнійську і тримається на застарілій промисловості, що залежить від природних ресурсів. Тим часом інфра­структура, державні послуги й демографія РФ у дуже невтішному стані. Тактика Росії працює. Але тільки тому, що ми це допускаємо.

То чи схожі ми на росіян? Усі ми знаємо відповідь – ні

Ми не брати, навіть не зведені. Із поляками у нас не менше спільної історії, ніж із Росією, а генетично ми до них навіть ближчі, але ніхто з нас не називає поляків братами. Ми інші. Інший народ. У нас схожі мови з білорусами – але чи брати вони нам, хаотичним анархістам, з їхнім одним повстанням за два століття? Ні, не брати. Можливо, друзі. Ми не схожі на них, як і на росіян. Але білоруси принаймні ніколи на нас не нападали. Ми інші. Абсолютно інші. Інші з раннього дитинства.

Проблема є, але хамство в Україні аж ніяк не повсюдне – підприємець

Зміни у країні починаються в головах її громадян. Культура тут відіграє колосальну роль – вона формує довіру, яка є основою суспільства. І це дає людям змогу об'єднатися заради великої мети. За 15 років ми здійснили величезний ривок у рівні культури й довіри один до одного, та й у всіх інших сферах життя. Найголовніша робота – в умах людей, йде повним ходом. А зі зміною культури, менталітету, мислення людей змінюється і країна. Тому я великий оптиміст щодо нашого майбутнього. Пройде ще 15 років, і ми просто не впізнаємо України, в найкращому сенсі цього слова.

"Апокаліпсис по-українськи", або Яким було 22 березня чотири роки тому. ФОТО, ВІДЕО

Близько 40 ДТП за вечір, електронні мапи оціювали ситуацію як "пішки швидше", а ДАІ наполегливо радило водіям не сідати за кермо – чотири роки тому в Києві був справжній сніговий апокаліпсис. Редакція UAINFO згадала, як це було. Снігопад у п'ятницю, 22 березня, зупинив рух на київських дорогах. Найцікавіше почалося зранку, 23 березня, коли, вийшовши на вулицю, люди не знайшли власних автівок, адже всі вони були під величезним шаром снігу

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини