MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 травня 2017

841 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 травня

Порошенко підписав указ про заборону соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники" та сервісів "Яндекс" в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" й "Одноклассники". Крім цього санкціями забороняється доступ до всіх сервісів "Яндексу", крім головної сторінки пошукової системи. Доступ до соцмереж заблокований у рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group. Провайдери також повинні будуть заблокувати доступ до самого сайту Mail.ru. Блоковані також будуть сайти антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і DrWeb.

Перемога Макрона – нова Французька революція чи мирний Майдан?

На карту поставлено дуже багато, але (за словами одного мого студента) Макрон – "єдиний, хто здатен нас розчарувати", тому що від інших ми не очікуємо нічого особливого. Політичний лібералізм – давно втрачена традиція у Франції, де віра в державу лежить в основі всіх партій. Макрон, за словами одного близького друга, "в кожному питанні заходить через двері свободи". До Макрона лібералізм був представлений лише приреченими на невдачу консерваторами, які намагалися наслідувати Тетчер, але в результаті лише підривали ліберальні ідеали. Макрон хоче примирити французьку політичну культуру з лібералізмом.

Чому російські соцмережі треба було закрити ще три роки тому

У чому проблема наявності в Україні російських соціальних мереж? І чому їх треба було заборонити вже давно? Ні для кого не секрет, що всі значущі ІТ-компанії Росії так чи інакше контролюються або обмінюються інформацією з російськими спецслужбами. Люди часто не усвідомлюють, який масив інформації вони передають соцмережам. Як інформацію, що її людина віддає російським соцмережам, будуть використовувати спецслужби нашого нинішнього ворога – ми можемо лише здогадуватись. Аналогічна ситуація – з російськими антивірусами, які обмінюються інформацією між вашим комп'ютером і сервером антивірусу.

Верховна Рада заборонила пропаганду георгіївської стрічки

За георгіївську стрічку (якщо ти не ветеран війни) тепер введено адміністративну відповідальність. За перший раз штраф, за повтор – 15 діб арешту. Хоча й у перший раз спочатку затримання, відділок тощо. ... Ці стрічки сьогодні носять ті, хто розв'язав війну проти України, хто щоденно стріляє у наших воїнів, хто вбиває мирних жителів Авдіївки й інших міст на Донбасі. Від Майдану і до сьогодні ця стрічка стала символом російської агресії і засобом для дестабілізації в Україні. Сьогодні цю стрічку взяла на озброєння новітня імперська ідеологія – "рускій мір".

Марек Сієрант: Українські ЗМІ розповсюджують про Польщу неправдиву, фейкову інформацію. ВІДЕО

"Кілька днів тому в Польщі мала жахливе місце зустріч кількох дівчат шкільного віку, які брутально знущалися над своєю колегою. Українські ЗМІ, а саме УНІАН, ZIK та "Главком"  подають, що це полячки побили українську дівчину за те, що вона "бандерівська курва" Й таке інше. Хочу заявити, що це не мало місця, це неправда, фейк", – заявив польський журналіст. Проте він підтвердив, що дівчата дійсно знущалися зі своєї ровесниці, але всі вони, враховуючи дівчину, над якою знущалися, були полячками, слів "бандерівська", "українська" тощо не вживалося.

На Івано-Франківщині попрощалися зі в'язнем більшовицького режиму Євгеном Грицяком. ФОТО

Сьогодні на Івано-Франківщині попрощалися з в'язнем більшовицького режиму, відомим публіцистом Євгеном Грицяком. "16 травня 2017 року в селі Усті Снятинського району Івано-Франківської області відпровадили в останню дорогу лідера Норильського повстання в'язнів проти більшовицького режиму, письменника, публіциста, художника, великого майстра йоги Євгена Грицяка", – написав громадський активіст Андрій Голодавець.

Київський фестиваль світла показали з висоти пташиного польоту. ВІДЕО

Днями, з 12 по 14 травня, у столиці проходило грандіозне світлове шоу під назвою Kyiv Lights Festival. Протягом трьох днів одразу на декількох місцях у центрі міста влаштовували конкурси з видеомапинґу, показували яскраві світлові проекції та інсталяції. Основним "полотном" для проекцій стала будівля Річкового вокзалу на Поштовій площі. Саме тут проводився міжнародний конкурс із видеомапинґу. Який вигляд із висоти мало це буяння світла та кольору, можна подивитися на відео, опублікованому на каналі Air Dreams Media YouTube.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини