MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 травня 2017

871 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 травня

У Європарламенті підписали рішення про безвіз для України

У середу в Європарламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акту, яким буде запроваджений безвізовий режим для громадян України. Церемонія підписання пройшла у Страсбурзі. Документ підписали президент Європейського парламенту Антоніо Таяні та міністео внутрішніх справ та національної безпеки Мальти, що головує в Раді ЄС, Кармело Абела. На церемонії підписання також були присутні президент України Петро Порошенко та доповідачка Європарламенту з питання українського безвізу Марія Ґабріель.

Меркель мала рацію. Чому інтернет – терра інкогніта

Меркель сказала фразу "Інтернет – це терра інкогніта, й ми ще тільки повинні виробляти якісь правила". Зі фрау Меркель, пам'ятається, довго реготали гіпстери й молоді журналісти: ви чули, що вона сказала? Ну, може для старенької це й терра інкогніта, а ми на цьому добре знаємося. Вже виросло нове покоління, яке в інтернеті, як у себе вдома. Потім було величезне опитування населення Німеччини з різних тем, і серед усього іншого виплило дуже цікаве спостереження. Саме молоде покоління, яке виросло в інтернеті, на запитання "Чи варто дітям якомого раніше занурюватись в інтернет?" відповідало категоричним "ні".

Що таке українська ідея

Мені українська ідея здається цілком екзистенціальною: вона полягає в тому, щоб світова спільнота визнала саме існування нашої країни, її межі, щоб ніхто не посмів відкрито говорити, що немає такої країни, а є територія, що немає такої мови, а є жаргон, діалект, що немає такої культури, а якщо і є, то це недокультура недолюдей. Українська ідея включає в себе пасіонарність – українці готові гинути за своє право існувати. Тому що інакше вони знову стануть молодшими хитруватими братцями, фольклорними персонажами, кумедними, іноді злісними. Українська ідея – зажити своїм домом, не піддаючись нескінченним поділам-переділам, неприпустимому тиску сильних сусідів.

Настає ера IT-незалежності України від Росії

Російські ресурси зайшли в Україну й обвалили ринок реклами. Опустили на дно. Ви могли цього не відчути, але це зупинило на роки розвиток українського інтернету. Що далі? Ви, будь ласка, й далі ходіть у свої улюблені ВК, "Одноклассники", "Яндекс" через ВПН або тор, або проксі, тепер це не страшно, тому що нині за законом рекламодавці не зможуть платити російським компаніям, а значить російські компанії більше не зможуть впливати на український ринок реклами, на Україну.

Україна – Туреччина: якою може бути співпраця в оборонній сфері

Ще один важливий напрямок, який має стояти перед елементною базою, – взаємодія в галузі зв'язку. Тому що сьогодні між міністерствами оборони України та Туреччини існують непорозуміння через використання турецьких радіостанцій для оснащення наших механізованих чи піхотних бригад. Турецька сторона пропонує доволі гарні фінансові умови кредитування таких проектів і готова передавати технології по створенню радіостанцій сучасного покоління. Такі пропозиції - щодо передачі технологій Україні – не пропонували ні американці, ні ізраїльтяни, які так само намагаються сьогодні просувати подібні радіостанції для української армії.

Природний процес ампутації всього російського в собі

Я просто сказав своєму сайтові "Прощавай" і став жити далі. Час від часу треба закреслювати своє минуле без жалю. Нам слід відмовитися від багато чого, що пов'язує нас з імперією, – від ідеалів Достоєвського й інших російських письменників, наприклад. Це великі письменники, але не знищивши їх у собі, ми ніколи не підемо з "руского міра". І це нелегко, на їх романах я формувався як особистість. Але – це минуле. На цьому тлі відмова від "Однокласниках", "ВКонтакте" і "Яндексу" – це така дрібниця! Дивуюся тим, хто впав із цього приводу в істерику і називає таке рішення диктатурою. Мені просто смішно!

У Києві відбудеться хода у вишиванках

27 травня у Києві відбудеться хода у вишиванках. Долучитися театралізованого дійства запрошує організація Folk Ukraine. Хода супроводжуватиметься запальною музикою від українських музикантів та матиме шість зупинок:

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини