MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 липня 2017

1194 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 липня

ЄС остаточно ратифікував Угоду про асоціацію з Україною

Із 1 вересня 2017 року розпочнеться якісно новий етап нашого шляху до Європейського Союзу. Це – етап глибинних і всеохопних реформ, який вимагатиме максимальних зусиль та об'єднання всіх гілок української влади, бізнесу, громадянського суспільства заради побудови кращого європейського майбутнього для українського народу. І на цьому шляху нам допомагатиме і Європейський Союз, і весь цивілізований світ. Вже завтра, 12 липня, ми з лідерами ЄС скоординуємо в Києві під час саміту, як забезпечити максимально ефективне і швидке досягнення мети, закладеної в Угоді, і перейти на новий етап нашого партнерства.

Спеціальний представник США з питань України відвідав Верховну Раду. ФОТО

У Верховній Раді в рамках неформальної "Мінської платформи" відбулася зустріч народних депутатів від різних фракцій, що є учасниками цього дискусійного майданчику, зі спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером. Обмінялися думками щодо безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі, невиконання мінських угод, шляхів їх імплементаціі, насамперед ключових – безпекового і гуманітарного блоків. Я розповіла про проблеми зі звільненням заручників, колеги зосередилися на залученні Верховної Ради до мирного процесу, говорили про нашу законотворчу роботу, спрямоввану на підтримку громадян із окупованих територій (як-то закони в освітній і соціальних сферах).

Як пан К. на всіх наплював: так в Україні працює реальний олігархат

А тепер ще й наплювавши на всіх – від президента до мене – от узяв і не пустив в Україну дешеві авіалінії Ryanair... Не пускає і все. Бо наплював на нас всіх. Так і хочеться перефразувати – не літайте лініями МАУ, не вкладайте гроші у "Приватбанк", не голосуйте за "Укроп" та інші персональні й оптові політпроекти пана К. Бо скандал із Ryanair це відображення у краплині води всієї немочі українського проекту і його причин. А причиною є те, що Україна стриножена спрутом олігархату, одним із щупальців якого є пан К. Тому вона й зависла між світами. Тому вона й висмоктана майже повністю. Ну й останнє – ті самі брехуни брешуть, що тим паном К. є пан Коломойський.

Як вийти з лабіринту

Видатний аргентинець Хорхе Луїс Борхес в оповіданні "Сад з розгалуженими стежками" висловив слушну думку про те, що найбільше збиває нас на манівці. Персонаж його твору всім розповідав, що будує лабіринт, а насправді писав книжку, адже справжній лабіринт – це не простір, а час, не коридори й стіни, а речення й слова. Справжній лабіринт – це мова. Заговоривши, ми до нього входимо; пишучи, ми його будуємо; замовкнувши, ми в ньому спиняємося. Порушуючи правила мови, ми просто розбиваємо стіну, щоб опинитися в сусідньому лабіринті, вихід із якого надто очевидний, щоб заради цього помирати. 

Чому в нашу армію вертається совок

А знаєте, що найстрашніше? Найстрашне, що совок в армію поветрають не генерали. Совок в армію вертають бойові офіцери, які пройшли війну і виросли за роки війни на дві-три й більше посад. І роблять це не зі злим наміром. Просто не вміють по-іншому. Воювати по-новому вміють. А ось керувати підлеглими поза війною не вміють. Тому що вчили їх за правилами РККА і приклади в них перед очима були від РККА. І старші товариші, які ними командували, теж усе робили, як у РККА. І вимагають за нормами і правилами РККА. І звітність, як у РККА. Ось і виходить фігня.

Чомусь забули про креатуру Розенблата з Держгеонадр – журналіст

Представники БПП заявили, що виключили Розенблата зі фракції та будуть голосувати за зняття з нього недоторканності. Ще раніше генпрокурор Луценко закликав Розенблата взагалі скласти депутатський мандат. Це добре, що пройдисвіта не захищають. Іншим буде наука. Але наразі мене хвилює доля друга та земляка Розенблата – житомирського посадовця Олега Кирилюка, якого Розенблат у травні пролобіював на посаду керівника державної компаніі Держгеонадра, щоб разом із ним займатися тими бурштиновими махінаціями. Чомусь про Кирилюка усі забули. Але ж якщо уся країна бачила, що Розенблат – злодій та шахрай, то як тепер можна тримати на важливих державних посадах його людей, які мали бути учасниками його корупційних схем?

Чорний квадрат на сніданок, або Три правила шоколаду

Флавоноїдам властива бактерицидна, спазмолітична, капілярозміцнююча та гіпотензивна дія (сприяють зниженню кров'яного тиску). Шоколад має багатий мінеральний склад: калій, кальцій, залізо, що позитивно впливає на роботу серця,сприяє виведенню зайвої рідини з організму, зміцненню кісток та насиченню крові киснем. Крім того, у гіркому шоколаді відносно небагато цукру та жирів, що зменшує його калорійність. Чим менший відсоток какао, тим більше жиру, цукру та вища калорійність, тим більша загроза для талії.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини