MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 липня 2017

2555 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 липня

Кремль укотре лякає Захід ескалацією на Донбасі – дипломат

У цієї заяви про так звану "Малоросію" є два можливих пояснення. Друге пояснення більш функціональне. Ця заява може бути елементом тактичної гри на залякування, як українців, так і західних учасників переговорів. Захід черговий раз лякають ескалацією конфлікту. Це робили й раніше: проведення навчань на українських кордонах, якісь одіозні заяви, які Захарченко вже неодноразово робив. У цій версії можна розглянути слід Кремля, адже не сам же Захарченко придумує всі ці ігри. У чому сенс такої гри на переляк саме зараз? Це натяк на повернення в 2014 рік. Мовляв, переговори не дають результату, й "донецькі" гарячі хлопці виходять з-під контролю та повертаються до ідей 2014-го.

"Далі буде, якщо горілки підвезуть": соцмережі вибухнули жартами про Захарченка та створення "Малоросії"

Ватажок російських окупантів і колаборантів ОРДО Олександр Захарченко заявив про створення "нової держави "Малоросії", яка, за його словами, має стати "наступницею України". За його словами, столицею "Малоросії" стане Донецьк, а Києву загарбники відвели роль "історико-культурного центру без статусу столичного міста". Захарченко також додав, що необхідно буде ввести в країні надзвичайний стан на три роки. Ось як цю заяву коментують у соцмережі. "Якщо у цих упоротих мудаків не заберуть настоянку глоду, то вони найближчим часом скасують закон всесвітнього тяжіння, випустять декрет про те, що Земля пласка, і добухаются до стану, коли Анна стане не київською князівною, а горлівською", – написав народний депутат Борислав Береза.

На Донбасі дезертирів та бойовиків вербують для участі у бойових діях в Сирії – розвідка

За даними управління, у з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ спостерігається подальше зниження морально-психологічного стану російських окупантів і колаборантів та збільшення випадків дезертирства, що пов’язано з невдоволенням умовами служби. Так, за минулу добу самовільно залишили свої підрозділи 12 військовослужбовців 6-го окремого мотострілецького полку (Кадіївка), 2-го (Луганськ) та 4-го (Алчевськ) окремих мотострілецьких бригад 2-го армійського корпусу (Луганськ) збройних сил РФ. З метою запобігання втечі дезертирів в РФ російська прикордонна служба посилила пропускний режим на неконтрольованій українською стороною ділянці кордону.

Медреформа: чи можна врятувати зуб, якщо пішов гнійний процес?

Чи обґрунтовані побоювання противників пані Супрун? Я особисто не маю жодного сумніву, що так, обґрунтовані. То що, зупинити перетворення й дочекатися, доки хтось запропонує досконаліші? Тут питання загальної філософії розвитку нашої багатостраждальної країни. Якщо вже вдаватися до медичних аналогій: чи можна врятувати зуб, якщо пішов гнійний процес? Чи можна не видаляти апендикса, коли почався перитоніт? Чи варто відмовлятися від хіміотерапії, ураховуючи, що вона сама собою руйнує організм? Немає в нас галузі, де реформи не потрібні "на вчора": освіта, інфраструктура, пенсійна система, суди – власне, всі.

Цей день в історії. Похорон Патріарха Володимира

"Чорний вівторок" – похорон Патріарха Володимира. 18 липня 1995 року об 11 годині, після літургії у Володимирському соборі, траурна процесія з тілом Патріарха вирушила до Собору св. Софії, де було вирішено поховати Патріарха Володимира. Проте Володимирська була перекрита щільними рядами міліції, які ніяк не реагували на прохання церковних ієрархів та народних депутатів пропустити процесію. Тільки завдяки втручанню УНА-УНСО вдалося прорвати міліцейський ланцюг. При цьому працівники "Беркуту" використовували спецзасоби – сльозогінний газ і гумові кийки. Підійшовши до стін Собору св. Софії, учасники процесії побачили, що вхід до собору зачинений, а всередині повно міліції.

Геращенко: "Малоросія" – це "історія", яку пише Кремль

У  цій маячні терористів є одне але. Вони несамостійні. Навіть коли п'яні. Вони озвучують те, що ім написав Кремль, що в їхні дурні голови вклав Кремль, який призначив їх "вождями". "Новоросія", "Малоросія" – це "історія", яку пише Кремль, який впритул не бачить України і казиться, що Україна була, є і буде. Чому саме зараз ці чергові шизофренічні заяви? Бо завтра, 19 липня, Мінськ, чергові зустрічі, й там ОРДЛО потрібно відволікати увагу від теми заручників, теми безпеки. Бо до кінця липня мають відбутися телефонні переговори в нормандському форматі – й Путінові потрібно піднімати ставки, продовжувати свою цинічну гру, що "нас там нет", "это молодые "республики" и "покорённые народы Донбаса, с которыми Киеву надо вести прямой диалог".

У Верховній Раді пропонують боротися за чисте довкілля драконівськими штрафами

Наш законопроект "Про внесення змін та доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях)" встановлює адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів чи інших ємностей для збирання, утилізації чи переробки сміття. За це порушення пропонується запровадити накладення штрафу на громадян від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне вчинення такого правопорушення – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини