MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 липня 2017

1535 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 липня

Кількість заручників російських окупантів і колаборантів зросла до 137 осіб

На жаль, за ці два тижні збільшився список заручників, насамперед за рахунок цивільних, яких хапають просто за українську позицію та звинувачують у "диверсіях" і "шпигунстві". На сьогодні, як уже інформувала СБУ, ми вимагаємо звільнити з ОРДЛО 137 українців. Вони ж підтверджують утримання тільки 71 (сьогодні офіційно підтвердили утримання в тюрмі Донецька журналіста Станіслава Асєєва). Ще один пікантний момент – ОРДЛО включили в свої вимоги на звільнення російського "потіряшку", кадрового військового російськоі арміі Агеєва, буцімто це "ополчєнєц". Тут позиція Украіни однозначна – це військовий злочинець. Ми чекаємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні ,суд має визначити міру його злочину, світ має знати деталі злочину, бо це факти російської військової присутності на Донбасі.

Віце-президент США запевнив, що Трамп незабаром підпише закон про нові санкції проти РФ 

Президент США Дональд Трамп найближчим часом підпише схвалений Конгресом законопроект про посилення санкцій проти Росії. Про це у своєму твітері повідомив віце-президент США Майк Пенс. "На знак нашої прихильності Дональд Трамп невдовзі підпише закон про посилення і кодифікацію санкцій США проти Росії", – зазначив віце-президент Пенс, перебуваючи із візитом в Естонії. Поза увагою американського вископосадовця не лишилося й рішення Кремля вислати із Росії 755 дипломатів США. "Недавні дипломатичні дії Москви не призведуть до стримування зобов'язань США щодо нашої безпеки, наших союзників і волелюбних націй", – наголосив Пенс.

Як мало ми знаємо про справжню Другу світову війну

Уявіть собі фільм, який реалістично показує, як СРСР у перші ж дні німецького наступу втрачає шалену кількість наступального озброєння. Того, що готувалося, але так і не пішло атакувати на Захід. Уявіть подвійне пекло – спершу катівні СРСР в 1939-му, коли комуністи прийшли на Західну Україну, а потім ті ж катівні 1941 року, коли терміново розстрілювали всіх в'язнів. Тисячі... Уявіть (особливо на тлі емоцій "Дюнкерка") глобальні оточення, в яких Ставка кидала війська. Починаючи від Київського котла і завершуючи втечею всієї партійної верхівки та командирів із Севастополя. Втеча. Наввипередки. А яким був би реалізм, якщо показати підрив Києва? А підрив радянськими спецслужбами Дніпрогесу? "Дюнкерк" – історія про те, що цінний кожен. Дніпрогес – історія про те, що чхати на десятки тисяч жертв, котрих вбили свої ж!

Чому Європі варто згадати про план Маршалла

Коли зараз Чеська Республіка, а також Польща, Словаччина й Угорщина шукають своє місце в межах Європейського Союзу, вони не повинні забувати про події семидесятирічної давності. Саме план Маршалла допоміг запустити економіку західноєвропейських країн та забезпечити їм разом із економічним зростанням політичну стабільність. Унаслідок покращення матеріального становища громадян послабився вплив комуністів, і плани Сталіна зрештою зазнали краху. План Маршалла був "духовним батьком" для багатьох організацій, оскільки саме він спрямував і привів європейські країни до взаємного діалогу й співробітництва. Можемо перерахувати зокрема Європейську спільноту з вугілля та сталі, Європейську економічну спільноту та водночас не можемо забувати про НАТО і про сам Європейський Союз.

Експерт: Без українців російська економіка не виживе

РФ не буде вводити жодних так званих "санкцій" проти українців, які проживають на території Росії, оскільки без них російська економіка не виживе. У цьому переконаний політичний експерт, історик Олександр Палій. "E деяких районах Росії, зокрема на Півночі та Далекому Сході, чисельність українців складає 60-70% від всього населення. Вони там працюють на багатьох підприємствах, і якщо поїдуть звідти, всі ті підприємства зупиняться. У Росії не буде кваліфікованих кадрів, щоб заповнити звільнені ніші. Власне, через це РФ не запроваджує ніяких заходів проти українців, які проживають на території Росії", – розповів він.Тому, зазначив історик, розмови очільників РФ про "заходи проти українців" ніколи не будуть втіленні в життя.

Тортури у відповідь на скарги. Із життя виправної колонії в Ізяславі

У громадському об’єднанні розповіли про випадок, який стався з арештантом Ігорем Волошином. Через два дні після того, як ув’язнений написав скаргу в Генеральну прокуратуру, його помістили на 12 днів у штрафний ізолятор. Формальна причина – під час переміщення по території колонії Волошин не тримав руки за спиною. Та як стверджує сам ув’язнений, справжньою причиною застосування репресій проти нього стала його скарга в ГПУ. Окрім того, що в’язня помістили в ізолятор, йому також не дозволяли спілкуватися з рідними по телефону та періодично проводили "профілактичні" бесіди, під час яких вимагали відмовитися від своїх звернень в правоохоронні органи. На "профілактичні" розмови в кабінет начальника закладу Волошина доставляли примусово.

За чиє ж то жито абітурієнта бито?

Найцікавіше трапилося тоді, коли директор і завучі показали нам відомість із результатами ДПА, яка щойно надійшла на школу. Оцінки в багатьох учнів не збігалися. На 1, 2, 3 – а в декого було й на 5 балів нижче. Я сказала про це директору, покликали учнів, аби переконатися. Директор зателефонував до ЛРЦОЯО. Йому порадили звернутися до Києва. У Києві пояснили, що трапився збій системи, і попросили не виставляти оцінки з отриманих відомостей до журналів та атестатів, бо після третьої години дня переглянуть результати й надішлють інші відомості. Не буду розказувати, як минуло тих півдня, і що нам довелося вислухати від батьків та дітей. Думаю тільки – а якби, беручи до рук отой папір із купою підписів, печаток і невідомо звідки взятих унаслідок "збою системи" оцінок ДПА, я перед тим не бачила, які оцінки мої діти отримали насправді? Мабуть, ми б перепсували класні журнали та атестати половини випускників школи?

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини