MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 вересня 2017

685 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 вересня

Судова реформа: чому в такій редакції ухвалювати процесуальні кодекси не можна

Очевидно, така ситуація не влаштовує президента, і в проекті кодексів його авторства тепер суд може легко заборонити відеофіксацію. Так само легко суд тепер може обмежити право на доступ до судового засідання особам, якщо в залі... "не вистачає місць". Резонансна справа? Призначаємо слухання в найменшій залі судового засідання, виганяємо всіх, і ще й забороняємо знімати. Кому не подобається – штраф 34 000 грн прямо на місці. Вишенька на торті – суддя зможе таємно зустрічатися із кожною зі сторін окремо, при цьому предмет розмови не може бути зафіксований навіть учасником процесу під страхом відповідальності! Погодьтеся – це зручно. У цілому ж проекти містять як мінімум 13 серйозних загроз.

Як влада ставить під загрозу співпрацю з МВФ

Ідея про "повернення народові газу" має дуже привабливий вигляд. Я вже бачу ці плакати з гаслом: "Ми повернули народу тепло". Необхідно додати, що маніпуляції АМКУ мають досить віддалений стосунок до реальної ціни на газ. МВФ вимагали від нас лише одного – відповідності закупівельної ціни на паливо та тієї вартості, за якою воно продається споживачеві. Відповідно, ціна може як зростати, так і зменшуватися, якщо уряд знайде шляхи зниження закупівельних цін, але уряд ніколи цим особливо не переймався. Рішення ж АМКУ де факто означає просто повернення дотування, яке може бути як легко впроваджено, так і легко скасовано. І це, знову ж таки, дуже нагадує звичні для України передвиборчі трюки.

Чому стає небезпечно їздити в Білорусь

Не думаю, що історія з арештованим Павлом Грибом, який поїхав до Білорусі, а опинився в Краснодарі, є окремим і поодиноким випадком. На мій погляд, цей випадок – відпрацювання нової методики дестабілізації ситуації або суспільної настроїв, аби викликати невпевненість, неспокій. А також це прояв суто ревнивого російського "підпартачування" будь-якої можливості співпраці України та Білорусі на державному, економічному чи приватному рівні. Адже ця співпраця в усі часи, незалежно від того, якими були політичні відносини між Україною і Білорусією, дуже активно розвивалася. І ці контакти, коли велетенська кількість людей їздила з однієї країни в іншу, теж чомусь не подобалися Росії.

Одним миром мазані: совєти = нацисти, СРСР – окупація

17 вересня 1939 року СРСР став союзником Німеччини в Другій світовій війні. "Діди" почали воювати вторгненням в незалежну країну – Польщу. Поляки, котрі самі нещодавно спробували поживитися рештками здобичі, коли нацисти роздирали слабкіших, самі стали жертвою. Тут би пригадати Варшаві Ризьку угоду, коли поляки зрадили союз з Україною і домовилися з Москвою, але... в польскому війську проти нацистів і більшовиків билося чимало українців. І билося незле. Оборона Брест-Литовської фортеці – це перш за все героїчна польська сторінка, адже боронили і від німців, і від совєтів. Польща була знищена. На знак спільної перемоги нацисти та більшовики провели парад. І крокував тілом вбитого білого орла у Бресті чобіт вермахта і чобіт РККА...

Безпековий і політичний ваккум у чорноморському регіоні

Розвиток подій у регіоні носить і в найближчій перспективі матиме конфронтаційний характер аж до можливості загострення наявних чи виникнення нових конфліктів, зокрема у вигляді міждержавних воєн. ЄС не відіграватиме впродовж найближчого часу будь-якої суттєвої ролі в регіоні. Роль НАТО в регіоні, за невеликим винятком пов'язаним з активністю Румунії, буде обмежена ресурсами чорноморських держав-членів Альянсу. Туреччина уникатиме активної ролі в чорноморському регіоні, зосередиться на "торзі" з НАТО та США з одного боку та РФ із іншого боку задля досягнення своїх національних пріоритетів у сфері безпеки. На найближчу перспективу це майже без винятків стосуватиметься недопущення виникнення курдської держави.

Поліція затримала групу викрадачів елітних автівок. ФОТО

Під час обшуків був виявлений один із викрадених автомобілів, а за адресами проживання – документи на різні марки автомашин, спеціальні пристрої та обладнання для викрадення авто. Встановлено, що в зазначену групу викрадачів входили особи, які раніше, до 2009 року, працювали в підрозділах БНОН та спецпідрозділі ДАІ "Кобра". Також встановлена й причетність учасників цієї групи до скоєння крадіжок автомашин преміум-класу в чотирьох регіонах. Один із членів групи був затриманий безпосередньо в одному з гаражів, де на "відстої" перебував один із раніше викрадених автомобілів. Там же був увімкнений і прилад, який глушив сигнал, що подавався системою безпеки автомобіля. 

"Тут без урагану є за чим спостерігати". Синоптик розповіла про погоду на майбутній тиждень

Сильні пориви вітру та шквали призвели до надзвичайних подій іншого характеру. Так, у Чернівецькій області в Чернівцях пошкоджено металеву покрівлю торгового центру на площі близько 500 кв. м., у селі Стебнях Путильського району пошкоджено шиферне покриття загальноосвітньої школи на площі близько 20 кв. м., сталося повалення близько 52 дерев, через пориви ліній електропередач частково залишилися без електропостачання чотири райони (Путильський, Вижницький, Сторожинецький і Заставнівський). У Закарпатській області в Рахівському й Тячівському районах сталося повалення близько 20 дерев, у селищі Ясіні пошкоджено покрівлю лікарні на площі близько 50 кв. м. і частково покрівлі трьох приватних будинків. На щастя, без людських жертв. Циклон – уже за межами України.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини