MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 жовтня 2017

797 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 жовтня

"План Маршалла" для України: п'ять відповідей на головні запитання

Український "План Маршалла" не є і не може бути копією історичного оригіналу зразка 1947 року. Коротко кажучи, йдеться про недорогий фінансовий ресурс, який допоможе здійснити в нашій країні швидкий, помітний і відчутний для всіх громадян економічний підйом. Іншими словами, "План Маршалла" – це синонім прямої економічної допомоги Україні. Він допоможе сформувати зажаданий пакет інвестицій у стратегічні сектори економіки, потужні інфраструктурні проекти, які отримають пряме фінансування. Також це кредитна підтримка малого і середнього бізнесу тощо. Політичну підготовку для втілення "Плану Маршалла" ми вже провели, тож у Комітеті Із закордонних справ Європарламенту триває обговорення документу резолюції, яка буде ухвалена на саміті "Східного партнерства" 24 листопада в Брюсселі.

Український журналіст у пазурах Кремля

Ось уже другий рік українського журналіста Романа Сущенка незаконно утримують у московському СІЗО "Лефортово" за бездоказовим звинуваченням у шпигунстві. За цей рік на підтримку українського журналіста висловилися сотні, якщо не тисячі правозахисників, політиків, колег-журналістів з усього світу. Всі можливі політичні та правові механізми запущено. Роман Сущенко фігурує в усіх українських та численних міжнародних списках політв’язнів, яких Москва незаконно позбавила волі й утримує на своїй території. Але, на жаль, суто правничі шляхи звільнення невинної людини з російського полону не працюють. "Сущенка може врятувати лише обмін", – кажуть представники українських силових структур.

Нічого хорватського: що небезпечного в законах щодо реінтеграції ОРДЛО

Серед двох законів щодо реінтеграції ОРДЛО один здається ключовим, а інший маскувальним. Маскувальний закон – "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". У ньому фіксується факт агресії РФ, факт окупації українських територій і створення окупційних адміністрацій із колаборантів і російських емісарів, узаконюється провідна роль ЗСУ в проведенні військової операції із захисту від цієї агресії тощо. Тобто маскувальний законопроект фіксує вже давно очевидне, що, звичайно, пора було зробити ще 2014 року. Але по суті нічого нового не додає до ситуації та до перспектив деокупації.

Заборона "Одноклассников" та "ВКонтакте" працює. ІНФОГРАФІКА

Неймовірно цікаві дані можна побачити в Google Trends, якщо поцікавитися динамікою пошукових запитів ВК, "Однокласников" та Фейсбуку. Далі мова йтиме про зміни зацікавленості у ґуґленні цих соцмережах – ілюстрація дієвості санкцій досить показова і чітко перегукується з політичною географією України. Перший слайд – карта популярності за останній місяць цих запитів краями України. Як бачите, "Однокласники" не займають лідерських позицій у жодному регіоні України. Основна боротьба точиться між ВК і Фейсбуком. Від часу санкцій Фейсбук щомісяця посилює свої позиції і завойовує популярність південніше та східніше. Перший слайд – динаміка за останній місяць. Попри те, що Київ виділений синім, тут ВК і ФБ практично на рівних позиціях, різниця між ними – кілька десятих відсотка.

РПЦ в Україні: бреше – і соромиться

Днями мені передали книжечку (фото дивіться нижче), яку отримали з рук чернігівського архієрея МП Амвросія Полікопи. Тобто не десь хтось дав – а офіційний очільник МП у Чернігові. Книжечка сповнена стандартних штампів представників МП про нашу церкву, про російську агресію, про боротьбу з цією агресією, про відносини з державою тощо. Все те саме можна прочитати на "спж-расколамнєт-чёрчьюа" (очевидно, що і авторство належить цьому медіа-холдингові). Мою ж увагу відразу привернув не стільки зміст, скільки оформлення цієї публікації – без жодних (!) вихідних даних. Ані автора, ані видавця, ані накладу ви не знайдете. Тобто книжечка, яка претендує на те, щоби дати "відповіді на питання про УПЦ" – не здатна відповісти на питання, а де ж вона взялася!

У Києві зруйнували пам'ятник Небесної сотні. ФОТОФАКТ

Сьогодні на Алеї героїв Небесної сотні стався злочинний акт вандалізму. Про це повідомляє радник міністра МВС Зорян Шкіряк на своїй сторінці у Фейсбуці. "Увага! Сьогодні на Алеї героїв Небесної сотні стався злочинний акт вандалізму! Патрульна поліція оперативно затримала виродка! Ця рашистська погань – мешканець Севастополя, 1974 року народження. Наразі він перебуває у відділку поліції, де слідчі прийматимцть рішення про притягнення його до відповідальності", – написав Шкіряк.

Україна приєдналася до єдиного цифрового ринку ЄС

Сьогодні Україна першою зі Східного партнерства гармонізувала своє законодавство в цій сфері. Що це нам дає? Перше, українські підприємства отримують можливість підписувати електронні договори з компаніями зі країн-учасниць Світової організації торгівлі. До побачення, пересилко макулатури через DHL. Друге, згідно зі статтею 14 директиви, Україна має змогу почати перемовини про взаємне визнання електронних довірчих послуг. З українським електронним підписом через планшет можна буде підписувати угоди в Європі. Як купувати будинок на Французькій Рив'єрі, так і подавати документи в магістратуру в європейський університет. Вже не кажучи про можливість доступу до цифрового ринку обсягом у десятки мільярдів євро.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини