MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 жовтня 2017

2561 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 жовтня

Днями нарешті мають відкрити КПВВ "Золоте" на Луганщині – Геращенко

Заручники. Україна ще місяць тому заявила про готовність передати 302 злочинця задля звільнення 81 українця, підтвердженого ОРДЛО на окупованих територіях. Всього ж у списку СБУ на сьогодні є 152 заручники в ОРДЛО, кількість зростає, бо хапають цивільних за проукраїнські погляди. Камінь спотикання – вимога амністії для беркутівців та інших персонажів, які не мають жодного стосунку до Донбасу. Працюємо, аби були добрі новини для родин наших заручників, поки що все йде важко, але рухаємося. Із вірою. Аби ще інша сторона тримала слово... Он росіяни й ОРДЛО обіцяли, що до 1 січня звільнять підлітків, а діти й досі в СІЗО. Сьогодні поставили це питання недотримання публічно озвучених обіцянок перед ОБСЄ й озвучили вимогу негайного звільнення дітей.

Оксамитова українсько-польська осінь. Із надією, але без зайвих ілюзій

Хотілося б, аби певна деескалація навколо історичних питань не вводила нас в оману і не породжувалв надмірних ілюзій щодо того, що поляки готові забути в діалозі з Україною про Бандеру й ОУН та УПА, події на Волині не називати більше "геноцидом" і взагалі почати все з чистого аркуша. Навіть у своїй важливій публікації Ващиковський не забуває згадати і про "геноцид, організований ОУН-УПА" на Волині, і про потребу відповідальності Києва. Ні тема Бандери, ні тема ОУН-УПА, як може здатись на перший огляд у Києві, не зникла з радарів Варшави на українському напрямку і не "розсмокчеться" сама по собі. І тим паче, не розсипався консенсус щодо кваліфікації подій на Волині в польському суспільстві.

Вимога реформ: час для політичного діалогу

Треба уникати дій, які можуть призвести до того, що ситуація вийде з-під контролю. Тому що в суспільстві є достатньо екзальтованих людей, враховуючи психологічний стан суспільства. Зараз набагато легше зірватися й отримати провокації замість розв’язання тих проблем, які декларують. Насправді ці проблеми й ті завдання, які публічно ставлять, точно не вимагають якихось силових дій і радикальних методів досягнення. Реформа виборчого законодавства чи створення антикорупційних судів потребують дуже серйозного політичного діалогу й експертної роботи, переконання і навряд тут зарадиш діями, які громадяни сприйматимуть як шлях до безладу. Цей безлад на сьогодні є загрозливою альтернативою. І тому будь-хто, задіяний у цих процесах, повинен обирати розумні засоби в досягненні цих цілей.

Як совок спотворює свято, право на яке Україна завоювала

Батьки нашого класу вирішили подарувати хлопчикам похід у боулінґ. Катаючи там кулі, навряд чи підлітки думатимуть про тих, хто на фронті чи в госпіталях. Кулі в боулінґу, навіть якщо вони "мертві", – це не кулі на війні. І навряд чи в розважальних закладах сформується особистість захисника. Війна – це не збиті кеглі, а часто неприваблива реальність: бліндажі, обстріли, запах пороху, поту та смерті. Але на пропозицію повезти дев’ятикласників у військову частину перелякані матусі відреагували так: "І що там дітям робити?! По снарядах і зміях ходити? Де глузд? А нормальне спілкування немає розуму підліткам запропонувати? Це так треба не любити своїх дітей?! То, може, одразу в чотирнадцять на війну їх?".

Вступ-2018: зміни, про які має знати кожен абітурієнт

Відповідно до правил, у 2018 році будуть прийматися сертифікати зовнішнього незалежного тестування 2016-го, 2017-го і 2018 років. При цьому оцінки за іноземними мовами будуть враховуватися тільки за сертифікатами за 2018-й. У 2018 році абітурієнти, що вступають на основі повної загальної середньої освіти на денну та заочну форми навчання, будуть подавати заяви тільки в електронній формі (фз цього правила, щоправда, будуть кілька винятків). У 2018 році реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів і завантаження необхідних документів розпочнеться 2 липня і закінчиться 25 липня. Прийом заявлень і документів почнеться 12 липня. Особи, які будуть вступати у виші на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, зможуть подати заявки до 20 липня.

На Донеччині визначали артилерійський підрозділ із найліпшою підготовкою. ФОТО

За словами офіцера управління ракетних військ і артилерії, кожний артилерійський підрозділ оцінювали в чотирьох номінаціях: тактичній, індивідуальній, спеціальній та спортивній. Зокрема, під час тактичної номінації перевіряли злагодженість батареї під час виконання тактичних навчань із бойовою стрільбою, водночас в індивідуальній – оцінювали практичні навички військовослужбовців батареї щодо виконання залікових вогневих завдань із бойовою стрільбою. За виконання завдань кожної з номінацій артилерійська батарея отримує бали, які в кінцевому результаті й визначать найкращу мінометну, самохідну, реактивну та гаубичну батарею Сухопутних військ.

Як змінилися часи. Що змусило Арнольда Шварценеггера спати на вулиці. ФОТОФАКТ

Причина, чому Шварценеггер написав цю фразу, – не тільки тому, що він постарів, а тому, що коли був губернатором Каліфорнії, відкрив готель з його статуєю. Співробітники готелю сказали Арнольдові: "У будь-який час ви можете прийти й мати номер, зарезервований для вас". Коли Арнольд залишив посаду губернатора і прийшов у готель, адміністрація відмовилася надати йому кімнату, стверджуючи, що Шварценеггер повинен заплатити за це, оскільки їх готель користується великим попитом. Він приніс спальний мішок і спав під статуєю, і пояснив: "Коли я був на важливій посаді, вони завжди хвалили мене, а коли я втратив цю посаду, вони забули про мене й не виконували своїх обіцянок. Не довіряйте вашим посадам чи сумам грошей, які маєте, ні вашій силі, ні вашій інтелегентності, ніщо не вічне".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини