MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 листопада 2017

1184 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 листопада

США зводять антиросійські санкції за Крим і війну на Донбасі в один пакет

Енергетичні санкції проти Росії триватимуть до повернення Криму під контроль України. З таким повідомленням виступили в Державному департаменті США. "Ми продовжуємо закликати Росію виконати свої зобов'язання щодо Мінських угод, залишити Кримський півострів і припинити незаконне кібервтручання. Ми працюватимемо з нашими союзниками та партнерами для реалізації цих санкцій, щоби змусити російський уряд платити й уникнути непередбачених негативних наслідків для інших", – ідеться в заяві. Міністерство фінансів США оголосило про нові санкції проти нафтовидобувного сектора Росії за агресію проти України.

Вбити постправду: завдання сучасної журналістики

Мирослав Маринович

"Між правдою і брехнею не може бути порозуміння за логікою Win-Win". Це – цитата з виступу Мирослава Мариновича, віце-ректора Українського католицького університету, знаного правозахисника та дисидента. Промова відомого українського інтелектуала на тему ролі й завдань журналістів в епоху постправди відкривала форум National Media Talk, що відбувся днями в Києві, і стала без перебільшення однією із найважливіших подій у вітчизняній журналістиці останніх років. Головний посил його промови –  новітня журналістика вимагає змін, які треба починати із переосмислення цінностей. "Професіоналізм, опертий на хибну ціннісну основу, є небезпечним і руйнівнім", – упевнений Мирослав Маринович.

Звинувачення, істерика та скандал: Польща нехтує довгостроковими інтересами

Ващиковський, як і частина польського істеблішменту, шукає привід для звинувачень, привід для істерики та скандалу. Ці приводи створені абсолютно штучно. Все тому, що на сучасному етапі довгострокові інтереси Польщі ігнорують. Заява щодо скасування візиту в Україну президента Анджея Дуди – це заклик пожертвувати національними інтересами Польщі, безпекою Польщі в ім'я якихось електоральних перемог партії "Право і справедливість". Мені здається, ці речі є абсолютно неприйнятним для двосторонніх відносин. Варшаві цей скандал не потрібен.

Полковник Рола: український соратник "Визволителя" Болівара

“Дружба, віра й гідність” – таким девізом починається напис на єдиному пам’ятнику на його честь, спорудженому в далекому Перу. Сам цей монумент встановили лише 2016-го, через сто шістдесят дев’ять років після його смерті – надто довго це ім’я було забутим, час від часу виринаючи в цілком протилежних контекстах. “Русский патриот и демократ” перетворювався на славетного польського воїна, й у цих уривчастих згадках губилася справжня доля подолянина Михайла Скибицького (1793–1847). Спадок Михайла Скибицького довго ділили поміж собою Росія та Польща, але в наші дні його постать і вдома, і на Південноамериканському континенті сприймається як належна саме до української історії.

Шість важливих речей, які зупинять економічні негаразди в Україні

Три речі треба зробити негайно, ще цього року. 1. Ліквідувати всі силові структури в економіці та створити Службу фінансових розслідувань – безпека бізнесу є проблемою №1. 2. Запровадити податок на виведений капітал замість податку на прибуток – це одночасно сильний стимул інвестування й удар по корупції. 3. Розібратися із блокуванням податкових накладних – ця невирішена проблема сильно впливає на бізнес-клімат. Такі три речі треба зробити на початку року. 1. Запустити масштабну приватизацію, сфокусувавши її на прозорому продажі нестратегічних активів через ProZorro.Продажі – це дозволить, окрім іншого, скоротити кількість міністерських чиновників, що керують майном.

"Добре, що я вже не в школі". Чому українці з жахом згадують шкільні роки

Школяр не може обрати, де і в якій галузі він буде "працювати" і не може "звільнитися" з роботи, якщо вона йому не сподобається. Він чи вона змушені тяжко працювати, до пуття не розуміючи, навіщо все це – характерно, що в давніх міфах робота без сенсу вважалася одним із найтяжчих покарань. Недарма ми й зараз говоримо про сізіфову працю. А ще школяр не отримує зарплати, яку можна витратити на щось приємне, і не має жодних відчутних винагород за свою роботу, а може лише уникнути покарання за недостатню успішність. І тут я починаю думати, чи пішов би будь-хто з нас на таку роботу зараз, навіть якщо б її щедро оплачували? І відразу автоматично гадаю – ніколи в житті, я ж не хворий! 

Парламент зробив черговий крок до становлення масової кіноіндустрії в Україні

Верховна Рада ухвалила ще два закони на підтримку українського кіно – зміни до Податкового та Митного кодексів. Без них не міг у повному обсязі запрацювати ухвалений раніше новий закон про державну підтримку кінематографії, оскільки активація економічних режимів підтримки кіно стає можливою лише після прийняття цих законів. Тепер виробництво власного кіно, як і залучення до зйомок на нашій території великих західних кінокомпаній, стають більш економічно вмотивованими. Кіно – це понад усе індустрія, і щоб витримувати конкуренцію, Україна повинна передбачити бодай такі механізми підтримки кіно, які діють у західних сусідів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини