MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 листопада 2017

869 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 листопада

Ніколи не погодимося із шантажем загарбників щодо звільнення заручників – Геращенко

Ми давно готові передати всіх, кого дозволяє українське законодавство, аби забрати підтверджених українців. Ми робили ці пропозиціі ще кілька місяців тому, повторили й учора в різних форматах, не лише в Мінську. Але ми не підемо на шантаж і не можемо відпустити на волю тих, хто жодним чином не підпадає під дію Мінських угод, наприклад, беркутівців, яких підозрюють у вбивстві Героїв Недесної сотні. Закликала координатора ОБСЄ відвідати суд, який зараз починається, поспілкуватися з родинами загиблих і їм, а не нам у Мінську, озвучити ці ініціативи ОРДЛО, які координатор "нейтрально" підтримує... Ми із цим ніколи не погодимося! 

Клімкін розповів про плани щодо сьогоднішнього візиту до Люксембургу

Безперечно говоритимемо про російську агресію. Пригадую, як у березні цього року разом із Жаном побували в Широкині в зоні АТО. Знаю, наскільки вразила його побачена картина: зруйновані російською артилерією будинки мирних українських жителів. Власне тоді Жан і визнав, що йдеться не про конфлікт, а про справжню війну. Вдячний йому й за відвідання військового шпиталю у Дніпрі та за його щире спілкування з нашими пораненими бійцями й самовідданими лікарями. Там мій колега ще раз пересвідчився, яку високу ціну платить Україна, захищаючи свій суверенний європейський вибір, європейські цивілізаційні цінності й підвалини міжнародного права.

Як Україні запровадити візовий режим для громадян РФ

Справді, згідно із Конституцією України керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави здійснює Президент України (пункт 3 частини першої статті 106), а здійснення зовнішньої політики держави забезпечує Кабінет Міністрів України (пункт 1 статті 116). Звісно, поточні питання зовнішньої політики покладено на МЗС України. Це з одного боку. Але з іншого боку, до повноважень Верховної Ради України належить визначення засад зовнішньої політики (пункт 5 частини першої статті 85 Конституції України). У цьому зв‘язку ніщо не заважає парламентові внести зміни до Закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики".

Звільняємось із московської ментальної окупації – Парубій про вихідний 25 грудня

Насправді це має важливе символічне й ментальне значення. 25 грудня відзначає Різдво Христове велика кількість християн України – понад 11 тисяч громад. Переважна більшість помісних православних церков у світі відзначають Різдво саме 25 грудня. Наші сусіди – Молдова та Білорусь, ухвалили на законодавчому рівні запровадити 25 грудня та 7 січня святкування Різдва Христового й оголосити ці дні вихідними. Тепер так буде і в Україні! Щоби не збільшувати кількість вихідних днів у році, я запропонував ліквідувати зайвий вихідний – 2 травня. Відтепер в Україні, як і в більшості країн вільного світу, 1 травня буде відзначатися як День праці.

Коли герої стають солдатами удачі

На початку 2017 року країною прокотилася хвиля 22 Pushup Challenge – флешмобу 22 відтисканнь задля підтримки учасників бойових дій. Мода прийшла зі США, де в 2014-му щодня близько 22 ветеранів армії здійснювали суїцид. В Україні за кілька років волонтерства я бачила дуже мало позитивних прикладів повернення атовців до мирного життя. Нерозуміння цивільного суспільства й демобілізованих атовців є обопільним: вони почувають себе чужими та непотрібними тут, ми робимо вигляд, що їхніх проблем не існує. Дехто зі хлопців, з якими я спілкувалася, коли вони воювали, знову повернувся на фронт, дехто спивається вдома, декого вже немає в живих. 

"Ящик" рулить: поповнення в лавах політичних шоу

Ринок політичних шоу в Україні продовжує активно формуватися, розвиватися й бути по-справжньому конкурентним. Адже бенефіти привабливі – за участь окремих політиків у шоу можна брати чималі гроші, особливо за надання їм ексклюзивних умов, а також маніпулювати думкою глядача в інтересах замовника. Власне, будь-яке політичне шоу – це чіткий барометр політичного курсу власника медіа. Ми бачимо, які яйця і в які корзини він розкладає. Нам потрібна ще більша свобода слова, ще більший плюралізм думок. Тому я за те, щоб на кожному каналі було своє політичне шоу. Шоу маст ґоу он!

Як перенести Різдво з 7 січня на 25 грудня

Біда лише в тому, що за нинішніх обставин у Російській Федерації уявити собі, щоби Росія погодилася на такий перехід, є практично неможливим. Московські політики без сумніву будуть гнути свою лінію. А без Росії завжди будуть неспокійними усі православні, які перебувають у полі впливу РПЦ. По-перше, навіть адміністративного, а по-друге, духовного. Вони будуть остерігатися, що в їхніх громадах настане розкол і він буде дуже болісним. Такий прецедент уже був в греко-католицькій громаді в Америці і люди дотепер згадують із жахом всю болісність того розколу, коли одна громада хотіла перейти на григоріанський календар, а друга частина спротивилась цьому.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини