MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 грудня 2017

1329 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 грудня

Наука бути громадянином: чому маємо її опанувати

Сумлінно ходити на вибори й ставити хрестика в бюлетені – це лише початковий рівень. Розвинена демократія передбачає широку участь громадян у керуванні країною, і для цього потрібні не тільки можливості та бажання, а й знання. Зробити з кожного українця Роберта Патнема, а з кожної українки Елінор Остром неможливо й не треба. Йдеться про цілком банальні речі: як подати петицію до органів влади, як користуватися партисипативним бюджетом, навіщо ходити на громадські слухання й так далі. Те, що сьогодні знають і вміють "просунуті" активісти, завтра має стати загальновідомим, як правила пожежної безпеки.

Оборона Трампа: в чому чинна адміністрація перевершує команду Обами

Навіть ті, кому не подобається політика Трампа, тішаться, що його Адміністрація допомагає їм захищатися від Кремля. Америка продає Польщі системи Patriot і дислокувала в країні сили стримування. Спецпідрозділи США працюють в Естонії, Латвії та Литві, готуючи місцевих резервістів та інших військових до тилової оборони на випадок вторгнення росіян. Військові зв’язки американців зі Швецією й Фінлян­дією як ніколи посилилися. Конгрес США не шкодує грошей на європейську оборону: не лише для укріплення сил стримування, а й для контрпропаганди та інших невійськових форм підтримки безпеки.

Бойовики вирішили штучно збільшувати кількість заручників

Прикметно, що протягом останніх тижнів значно збільшилася кількість випадків незаконних затримань російськими окупантами й колаборантами ОРДЛО місцевих мешканців за звинуваченнями у співпраці з українськими спецслужбами та ЗСУ. Варто зазначити, що загарбники штучно збільшуватимуть кількість заручників з метою тиску на українську владу. На момент обміну російські окупанти й колаборанти віддадуть 74 українських бранців, показавши це як жест доброї волі, й одночасно триматимуть більше ста наших заручників як важіль психологічного й політичного тиску на Україну.

Жити, а не виживати: позбутися російської парадигми цінностей

Проблема росіян як нації, що в усіх них – від президента до прибиральника, від академіка до таксиста – немає ніяких цінностей, ніякої моралі, ніяких завдань, крім одного – вижити. І я не дорікатиму їм за це. У жахливій державі, яка може за кілька років знищити мільйони своїх громадян і навіть за 80 років після цього вірити в доцільність такого злочину, не може бути інших завдань. Наша складність у тому, що за сторіччя життя разом із росіянами українці успадкували в них цю єдину цінність і продовжують жити в її парадигмі, парадигмі неповаги до людини, безвідповідальності, пристосуванства й колективної брехні.

У Європі говорять про нову модель відносин ЄС із Україною й Туреччиною

олова МЗС Німеччини Зіґмар Ґабріель, якого мало хто називає великим другом України, вважає, що Брюссель міг би почати вибудовувати взаємини з Україною і Туреччиною, спираючись на нову модель, сформовану за підсумками Brexit. Це означає, що в ЄС починає формуватися думка про малий і великий Євросоюз не з країн, що є членами (а так було ще недавно, коли говорили про інтеграцію різних швидкостей, де, приміром, Франція, Німеччина, Італія та інші інтегруються швидше, а Польща, Угорщина, Румуія тощо – повільніше), а із країн, які важливі для ЄС, але не є його членами.

Програма мінімум: як домогтися правосуддя в майданівських справах

Виконання цієї програми мінімум дозволить у найближчий рік створити кілька прецедентів реального покарання посадовців, котрі стануть основою для десятків подібних вироків у подальшому. Щоб "вибити" у посадовців виконання цієї програми, необхідна потужна широка аполітична громадська ініціатива, котра б тиснула на владу. Громадськість тут потрібна, аби слідство щодо Майдану не зробили засобом для з’ясування політичних стосунків між собою політичні конкуренти, як це часто буває. У такої ініціативи знайдеться багато союзників, зокрема й усередині політичних сил, котрі фактично своєю дією чи бездіяльністю гальмують слідство.

Топ-15 різдвяних історій для дітей

Теплі і добрі різдвяні розповіді та історії зігрівають навіть у найхолодніші зимові вечори. Перечитайте свої улюблені історії і познайомте дітей sз казками про своє дитинство! 1. Чарльз Діккенс “Різдвяна пісня в прозі”. ... 4. О. Генрі “Дари волхвів". ... 6. Микола Гоголь “Ніч перед Різдвом”. 7. Марджері Вільямс “Вельветовий Кролик”. 8. Амадей Гофман “Лускунчик і Мишачий король”. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини