MENU

Диктатор Янукович думает только о себе - Шкиряк

2461 2

Для всіх світових лідерів вже давно стало очевидним, що вести цивілізований діалог з Януковичем неможливо. Це аксіома. Сьогодні світова спільнота стоїть на грані прийняття рішення про політичний бойкот Євро-2012, якщо питання щодо лідера опозиції Юлії Тимошенко не буде вирішено найближчим часом.

Хочу зробити акцент на тому, що мова йде не тільки про адекватне лікування та поводження з лідером опозиції, а й про негайне звільнення Тимошенко з незаконного ув'язнення.

Щодня ми чуємо заяви глав держав, міністрів закордонних справ, вищих посадових осіб ЄС про диктатуру в Україні з вимогою припинення відвертих знущань і тортур над  Тимошенко. Але Янукович - на «паузі», він «думає» ...

В будь-якій цивілізованій державі президент, розуміючи прийдешню політичну, а можливо, і економічну блокаду країни, піднімається вище своїх меркантильних, особистих інтересів, свого страху і ненависті і діє в інтересах країни. Але тільки не Янукович. Диктатор думає тільки про себе і свій сімейний «клан», своє благополуччя.

Вперше за 21 рік незалежності, один з найвпливовіших політиків світу, Ангела Меркель, відкрито, на всеь світ заявила про диктатуру і узурпацію влади в Україні, порівнявши її з Білоруссю.

Але замість того, щоб негайно думати як виходити з політичної кризи з ЄС, пан Янукович і пан Азаров дозволяють собі завуальовані некоректні висловлювання на адресу євроспільноти та керівників європейських країн. Думаю, що реакція чекати не змусить. Сьогодні в ряді країн Євросоюзу обговорюється рішення про введення жорстких персональних санкцій щодо чиновників режиму Януковича, які беруть безпосередню участь у встановленні кримінальної олігархії в Україну і відповідають за впровадження політичних репресій. У Януковича залишається зовсім небагато часу, щоб виправити ситуацію. Так як такі санкції можуть ввести ще до початку Євро.

У першу чергу, мова йде про оголошення персонами нон-грата приблизно ста представників команди Януковича і блокуванні їхніх закордонних рахунків.

Переконаний, що на офшорних рахунках чиновників режиму знаходиться достатньо грошей, щоб погасити значну частину зовнішнього боргу України (який сьогодні становить 126 млрд. доларів). Законне походження таких колосальних коштів, ні чиновники, ні прокурори, ні судді, ні олігархи пояснити не зможуть. Просто тому, що все це, напевно, було виведено з Україною через корупційні схеми. Звідси висновки. Безумовно, я розумію, що реальних механізмів здійснення такого безпрецедентного кроку немає.

Але є над чим подумати ...

Зорян ШКИРЯК

 

 

ШКИРЯК ЗОРЯН НЕСТОРОВИЧ. ДОСЬЕ



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини