MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 квітня 2018

3065 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 квітня

Богомолець геть: чому голова Комітету ВР із питань охорони здоров’я має піти у відставку

Ось лише кілька причин для того, щоб підтримати цю пропозицію. 1) Всупереч своїм прямим обов'язкам голови комітету ВР Богомолець усіляко намагалася зірвати голосування за ключові законопроекти, необхідні для старту медичної реформи, одночасно не надаючи жодного альтернативного плану реформ. У результаті старт реформи було відкладено на півроку. 2) Фантасмагоричні геббельсівські масштаби брехні, яку постійно поширює Богомолець. Тут і легендарний фейковий список цін на платні послуги в лікарнях, і чорна спекуляція терміном "геноцид", і підтримка істерик Тодурова, і крики про те, що головним завдання міністерства є стимуляція лікарів виїздити за кордон.

Як боротися з фейками й чи варто розраховувати на перемогу

Схоже, Європа всерйоз готується до хрестового походу. Тільки цього разу звільнятимуть не Гріб Господній, а інфопростір, і не від сарацинів, а від фальшивих новин. Німеччина ввела драконівські штрафи для соцмереж, які не борються з фейками, жорсткий антифейковий закон готуються ухвалювати у Франції, а у Великій Британії навіть створять спецпідрозділ для протидії дезінформаційним кампаніям. Поки Європейська комісія розробляє Кодекс принципів для соцмереж та онлайн-майданчиків, Google оптимізує пошукові алгоритми, а BBC учить підлітків виявляти інформаційні фальшивки. І це лише початок.

Звільнитися від імперії всередині нас

У тому, що "фантомні болі імперії" в нашому випадку ніяк не фантомні, за останні чотири роки остаточно переконалися мільйони українців. Орієнтація на "спільний" досвід, "спільні" цінності, "спільну" історію або культурні надбання, "спільний інформаційний простір" у найкращому разі підміняє актуальний порядок денний, у найгіршому – формує ніяк не символічну п’яту колону, яка полегшує геть не символічний реванш із подальшим імовірним процвітанням у складі загнилої тиранії. Тому позбавлення від антикварного інтелектуального компаса, стрілка якого звично вказує на північний схід, є не менш актуальним завданням, ніж відмова від військової співпраці (done!) та економічної кооперації (майже).

Початок сезону протягів: крапки над "і" в одвічній суперечці

Сам по собі протяг не є чимось поганим. Як не є поганим і вітер. Адже люди найчастіше хворіють від інфекцій, які є в повітрі, а не від самого повітря. Тому протяг як такий не загрожує здоровій людини. Якщо його постійно уникати, сидіти в замкненому приміщенні та закутуватися в одяг – ви навпаки робите себе вразливішим: гірше сприймаєте перепади температури повітря та можете швидше підхопити застуду. Щоби почувати себе в тонусі та бути здоровішим – потрібно частіше дихати свіжим повітрям. Для цього будь-яке приміщення необхідно час від часу провітрювати. І якщо ви під час цього ненадовго потрапите під протяг – нічого страшного не станеться.

Трамп розкритикував Німеччину за підтримку "Північного потоку-2"

Президент США Дональд Трамп розкритикував Німеччину за підтримку "Північного потоку-2. Прес-служба Білого дому передає, що президент зробив заяву під час зустрічі з литовською колегою Далею Грибаускайте 3 квітня. "НАТО отримало мільярди доларів через мене, тому що я сказав багатьом країнам: "Ви несправедливі, ви не платите". Чи це правильно? Багато країн не платили. І зараз Німеччина сплачує 1 відсоток (ВВП – ред.), і вони навіть не платять повного 1 відсотку. Німеччина заводить трубопровід у Росію, вона планує заплатити Росії мільярди доларів за енергію. І я кажу: "Що відбувається?"– сказав Трамп.

В Україні живе близько 5 млн іммігрантів. ІНФОГРАФІКА

Цікава статистика щодо українських іммігрантів та емігрантів. Тут маються на увазі всі люди, які колись народилися в інших державах і сьогодні живуть в Україні, а також всі, хто колись народився в Украіні, а зараз живе за кордоном. Дані на 2015 рік. Інформація від ООН, яка збирала та систематизувала дані переписів населення у різних країнах. Згідно з цими даними, в Україні живе близько 5 млн іммігрантів, які приїхали здебільшого ще за часів СРСР. Кидається в очі величезний обмін населенням з Росією. Цікаво було б дослідити, які настрої зараз мають ці 5 млн людей, що колись переїхали до України. Який відсоток їх ностальгує за СРСР, а який прагне до ЄС. 

Яких гротескних форм набуває непереборна любов до квітів на могилах. ФОТО

Жодна офіційна релігія і прохання екологів не вплине на оцю слов’янську любов до квітів на могилах, а китайська легка промисловість тільки посприяє. Заклечувати цвинтарі пластиковими квітами у Біблії точно ніхто не просив. Але цей народ придумав писанки і петриківський розпис, як ви уявляєте, щоб у нас хрести стояли голі. Тому щоразу, як я опиняюся на передвеликодньому базарі, почуваюся в якомусь балканському кіно – де життя перемагає смерть, брудний асфальт і совкові споруди отримують свою святкову токсичну ін‘єкцію кольору, дикунських радощів, замішаних на смутку. У магазині "Канцтовари" продають похоронні вінки, наче це канцтовари небесної канцелярії. Грайте тут, нагадує криком реклама над могильними квітами, життя це ж лотерея, грайте.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини