MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 січня 2018

1025 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 січня

Неможливо жити по-європейськи, а працювати по-радянськи

Політики, які лобіюють тісні зв’язки з Росією, відпрацьовують свої гроші. Ми ще не раз чутимемо про крах економіки, соціальний захист, зубожіння й інший комуністичний набір жахів. І про те, що в Європі нас ніхто не чекає, бо наші товари та послуги не відповідають європейським стандартам. Не відповідаємо? То робіть усе, щоб відповідати: вкладайте гроші у виробництво, навчання та дослідження, технології, екологічний захист, а не у свої яхти та нерухомість. Боїтеся, що роботи замінять вас на виробництві? Навчайтеся тому, на що є попит, – і жодні роботи вам не конкуренти. Це стосується будь-якої сфери, не тільки промисловості.

Байден проти Пашинського: ось у такій парадигмі й точиться боротьба в Україні

Я їздив у Київ 12-13 разів, і врешті мав оголосити, що ми пропонуємо ще один мільярд доларів кредитних гарантій. Я отримав обіцянки від Порошенка та Яценюка, що вони вживатимуть кроків щодо генерального прокурора, але вони цього не зробили", – розповів Байден. Він зазначив, що тоді пішов на прес-конференцію і сказав, що США не нададуть Україні мільярд доларів. "Вони мені кажуть: Ви не маєте таких повноважень, ви – не президент, президент казав, що дасть. Я такий – дзвоніть йому. Я сказав, що ви не отримуєте мільярда доларів. Я сказав: я їду через шість годин, якщо ваш генпрокурор не звільнений до того часу, ви не отримуєте грошей. І той сучий син був звільнений.

Люди з минулого можуть отримувати ефір на умовах сповіді, а не проповіді – журналіст

Інакше немає сенсу. Хоча б тому, що "стандарти журналістики" – це не про безвідповідальність. Навпаки – вони про відповідальність. Про готовність приймати рішення. Про здатність відчувати контекст. Про вміння бачити наслідки – не тільки для самих себе, але для поліса і його громадян. Земля кругла. Планета обертається навколо Сонця. Щеплення рятують від хвороб. ЛҐБТ мають права. Україна – жертва російської агресії. Два плюс два дорівнює чотири. Напевно, відповідальність – це називати речі своїми іменами.

Стартують зйомки фільму про журналіста, який прорвав сталінську інформаційну блокаду Голодомору

Зйомки фільму "Ґарет Джонс" стартують в Україні на початку березня 2018 року, згодом пройдуть також у Польщі та Шотландії. Режисерка стрічки – голова правління Європейської кіноакадемії, польська режисерка Агнешка Голланд. "Ґарет Джонс" – це історія відомого британського журналіста-дослідника, який, попри смертельну небезпеку, вирушив до Радянської України, щоб викрити та донести до світової спільноти всю правду про трагедію Голодомору. Його викриття згодом стали підґрунтям для роману "Колгосп тварин" Джорджа Орвела. Україна ставить собі за мету донести до світу правду про страшний злочин геноциду, який здійсненив тоталітарний режим в Україні в 1932-1933 роках. Тому фільм, створення якого розпочинається, є надзвичайно важливим.

Уроки з минулого – не лише для можновладців

На "Першому" в програмі "Розсекречена історія" (спецвипуск до Дня Соборності) почув чудову фразу: "Українці вітали Грушевського; проте за певний час уже кричали "Грушевському ганьба!". Грушевського змінив Скоропадський; невдовзі кричали вже "Скоропадському ганьба!". Скоропадського змінив Петлюра; невдовзі кричали вже "Петлюрі ганьба!". А потім прийшли більшовики і розстріляли всіх, хто намагався і їм кричати "ганьба!" Я не ідеалізую ні Центральну Раду, ні Гетьманат, ні Директорію. Вони були неготові до справжньої державності, можливо, не менше, ніж пересічне українство того часу. Але уроки з минулого треба виносити не лише можновладцям, а й тим, хто їх обирає.

Арка дружби народів: ніколи не було ні дружби, ні "братніх" народів – і не буде

Знову ці паскудні сльози про підступних "братчиків", які розтоптали нашу "вікову дружбу". А тепер ми на місці монументу "Арка дружби народів" зробимо ось це! Нате вам!!! Немовби то "братчики" знищили наше "вікове братерство" своєю необачністю. Сльози кріпака, який розчарувався в доброті свого рабовласника. Вам не соромно, українці?.. Де наша пам'ять, де наша гідність?! Не було ніякої дружби. Ніколи. Не було й не буде! Час прокидатися, Петрику. Тиха година скінчилася... Була імперія і була колонія. Була держава-агресорка й була поневолена країна, поневолений народ, який, за всіма задумами всіх без винятку очільників Кремля, мав би вже бути розстріляним і закатованим.

Спростування основних аргументів супротивників приватизації

Зазвичай основні аргументи супротивників приватизації однотипні: 1) все дістанеться олігархам; 2)усе продадуть за безцінь; 3) приватизовані підприємства триматимуть високі ціни; 4) усе зруйнують і побудують торгові центри; 5) державна власність краща за приватну, ось подивіться на СРСР. 1) Серед 3500 українських державних підприємств залишилося порівняно небагато великих, що мають стратегічне значення. Провал приватизації в минулі роки був пов'язаний із тим, що якраз із них і починали, – а навколо кожного з таких підприємств є великі інтереси й конфлікти. Цього разу вчинили правильно: почали з 900 нестратегічних.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини