MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 квітня 2018

3278 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 квітня

Випробування "Північним потоком-2": як Україні відповісти на цей виклик

Основна цінність нашої ГТС полягатиме у змозі оперативно поставляти великі обсяги російського газу відповідно до добових коливань попиту з боку європейських споживачів (на відміну від "Північного потоку-2", який призначений тільки для рівномірного постачання). Варіювання добових поставок, що дозволяє гнучко реагувати на попит, що виникає внаслідок зміни погодних умов, забезпечували завдяки зберіганню газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ). Ця функція як і раніше користуватиметься попитом. Свіжий приклад – транзит російського газу через українську ГТС до Європи в березні цього року збільшився на 21,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Пішов із життя колишній бранець Кремля Юрій Солошенко

Помер Юрій Данилович Солошенко. Наш Герой. Мій дідусь. Політв'язень, що потрапив до російського полону аж у свої сімдесят чотири роки. Він пройшов його повністю. Гідно. Через отримані травми та хвороби нас тоді звільнили, але все це не пройшло повз...Старий бився до останнього подиху, залишаючись справжнім українцем – гордим, сором'язливим, ввічливим і незламним. Ніколи не забуду, як, злітаючи над проклятою Москвою, він кричав: "Прощай немытая Россия". Помолімося за Його душу.

Україна й НАТО: 10 років після Бухареста

Ті, хто рівно 10 років тому провів ці дні в Бухаресті на саміті НАТО, мабуть, ніколи не забудуть подібний досвід. Неймовірно довгі дні й ночі в помпезному палаці, який побудував іще Чаушеску, до останнього надія на диво, хоча вже за кілька днів було зрозуміло, що ключові європейські союзники своє рішення прийняли. Покійний Лех Качиньський, який прогулювався зі своєю свитою прес-центром, аби якось підбадьорити прихильників ПДЧ для України та Грузії. Постійні спроби пояснити скептичним – вони навіть трохи глузували з рішучого євроатлантичного настрою України – німецьким та французьким дипломатам і журналістам, що ПДЧ – це ще не членство.

77 років тому остаточно постала революційна ОУН із Бандерою на чолі. ФОТО

4 квітня 1941-го у Кракові завершився ІІ Великий збір ОУН, який взяв курс на революційну боротьбу за українську самостійну соборну державу, що в майбутньому привело до збройної боротьби ОУН і УПА 1940–1950-х років. Великий збір ухвалив нові устрій, програму та символіку ОУН, прийняв постанови у справі Андрія Мельника та його прихильників, обрав нове керівництво. Провідником став Степан Бандера, генеральним суддею – Володимир Горбовий, генеральним контрольним – Михайло Кравців. Обрано також Велику раду, покликану контролювати роботу Проводу. Після закінчення збору Степан Бандера відразу призначив членів Проводу ОУН.

Поглянути правді у вічі: як влада виконує волю народу

Влада чинить саме так, як того хоче більшість народу. Більшість народу вражена патерналізмом, жадібністю, заздрощами, лінощами, інфантильністю та безвідповідальністю, щиро хоче покарати цих галасливих антикорупціонерів, які заробляють на грантах. Влада чітко виконує волю народу. Саме цей народ обрав цей парламент, який плоть від плоті народної. Народ хоче, щоб нічого не змінювалося, просто щоби грошей стало більше, й ніхто не заважав. І народні обранці так само хочуть, аби нічого не змінювалося, просто щоб грошей стало більше, й ніхто не заважав. Я не політик, мені не треба народові лестити, можу сказати правду.

Свобода слова по-донецьки: радянські вуха за показною демократичністю

Нещодавно виявилося, що тепер навіть дивитися на об’єкти, що фінансувалися за рахунок обласної влади, можна тільки отримавши згоду в департаменті інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації. За два дні до запланованої поїздки всі журналісти чи активісти, які бажають перевірити, чому ж це в новій опорній школі за величезні гроші забули зробити систему каналізації, повинні попередити начальницю цього департаменту. Цей дуже цікавий наказ, який підписав заступник голови ВЦА Добряк, отримали всі ЗМІ, що працюють на звільненій території Донеччини. "Не народився ще той "добряк", котрий вкаже журналістові на кордони свободи слова та винесе незаконні попередження”, – глузують місцеві журналісти з "темника".

Чому абеткова реформа має примарні шанси на успіх

На запитання, яка абетка краща, немає стандартної однозначної відповіді. Звісно, хтось обирає латинку з метою євроінтеграції. Натомість цілком вестернізовані в своїй більшості євреї навпаки повернулися до архаїчного "алефбету" і задля цього навіть перевчилися писати справа наліво. Утім простежується одна важлива закономірність: перехід з однієї абетки на іншу ефективний, якщо стає завершальною стадією, а не прологом масштабних перетворень. Тоді він ніби фіксує нові реалії. Натомість провал або імітація фундаментальних реформ може дискредитувати й нову систему письма.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини