MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 квітня 2018

1747 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 квітня

Головна помилка країн "Великої сімки" щодо Росії

Небажання Москви домовлятися – це ще й гарантія того, що домовлятися не будуть за наш рахунок. І кожен день відсутності реального взаєморозуміння між Москвою і Заходом відчутно позначається на ставленні провідних країн світу до України, до справжньої природи російсько-української кризи. Уже сам той факт, що на зустріч міністрів закордонних справ "Великої сімки" був запрошений глава зовнішньополітичного відомства нашої країни Павло Клімкін говорить про зміну цього ставлення Заходу до України. І, до речі, до Росії. Адже таке запрошення – також ще один сигнал Росії. Тільки навряд чи Москва здатна його правильно розшифрувати.

Ця дивовижна жінка робить для України неймовірні речі. ФОТО

Мабуть, це вперше в історії зустрічей країн "Великої сімки" (G7), де в колі міністрів закордонних справ країн G7 ми бачимо також очільника МЗС України Павла Клімкіна. Якщо по суті – всі старі теми щодо України: продовження санкцій проти Росії, вимоги від Росії припинити агресію, G7 підтримуватиме реформи в Україні тощо... Але сам факт присутності на цьому форумі наших дипломатів є надзвичайно важливим і символічним. Ініціаторкою запрошення Павла Клімкіна в Торонто на форум голів дипломатичних відомств "Великої сімки" виступила персонально Христя Фріланд. Щоб ми робили без таких вірних і щирих друзів України у світі?

Як очільник РПЦ Гундяєв "за Україну" помолився

Учора, 22 квітня, за літургією у храмі Христа Спасителя в Москві партіарх Кирило прочитав молитву про Україну. У самому тексті молитви є низка дивних формулювань. Сама ця молитва дуже показова. Патріарх прочитав її вже після анонсованого звернення Порошенка до Варфоломія. Отже, в РПЦ серйозно стурбовані цією ініціативою і влаштовують показові молитви за (?) Україну. Напевно, все ж є певні домовленості між Києвом і Фанаром.

10 наших найбільших здобутків по Революції гідності

1. Створення нового українського суспільства й нової української ідеї. Ми суверенна демократична європейська нація. У нас своя армія, яка спроможна захистити нас. Маємо амбіції стати частиною Європейського Союзу. Суспільство вимагає нових лідерів і підзвітності влади. 2. Зменшення економічної та політичної залежності від Росії та інших держав. У нас свої внутрішня та зовнішні політики. Світ починає сприймати нас як людей, із якими потрібно рахуватися. Вже ніхто у Вашингтоні, Брюсселі чи Росії не подумає домовитися з українським урядом чи олігархами, не подумавши про те, як цю домовленість сприйме суспільство.

Складна дилема для України: угорські перепони на шляху до НАТО

Повернення української влади до обережних розмов про важливість отримання Плану дій щодо членства в НАТО – приклад такої тенденції. Та розмови про те, що своїми діями Угорщина блокує євроатлантичну інтеграцію України, відображають повне нерозуміння суті цього процесу. Його успіх пов’язаний з реалізацією Стратегічного оборонного бюлетеня (реформа воєнної сфери) та Річної національної програми (комплексна реформа державної вертикалі). І тут Будапешт навряд чи може нашкодити. Тож блокування Угорщиною самітів різних рівнів не може мати реальних негативних наслідків для євроатлантичної інтеграції України.

Небезпечні вакансії, або Як роботодавці принижують жінок

Тоді як одні вакансії чітко орієнтовані на втягування жінок до сфери проституції, інші повідомляють, що не хочуть бачити жінку претенденткj. на посаду. Вони прямо пишуть про потребу в чоловіках або ж обумовлюють участь жінок у конкурсі незаміжжям чи відсутністю дітей. Цим самим порушуються норми законів "Про зайнятість населення" та "Про рекламу". Наразі спрямувала до Міністерства соціальної політики та Держпраці депутатський запит із проханням надати інформацію про кількість зафіксованих порушень у цій сфері, кількість наданих приписів, а також загальну суму штрафів за 2016-2017 роки.

Що насправді загрожує нашій приватності

Виявилося, Facebook – серйозніша загроза приватності, ніж будь-які каверзи держави, принаймні на Заході. Сновденівський грандіозний витік інформації 2013 року не виявив жодного випадку втручання західних спецслужб у життя людей. ЦУЗ дозволено порушувати нашу приватність лише за наявності доказів, що такі дії потрібні й виправдані. Діяльність агентства чітко регулюється політичним, парламентським і судовим наглядами. Натомість у Facebook практично немає обмежень. Тепер, коли стало відомо, як технологічні компанії присвою­ють інформацію про найінтимніші подробиці нашого життя та продають її, щоб заробити, теорії сновденівців про зловживання владою видаються недоречними.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини