MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 травня 2018

2949 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 травня

В унісон із російською пропагандою: відкриття власної історії як вияв антисемітизму

Ще одна заява про "зростання" антисемітизму в Україні. Цього разу від музею Голокосту у Вашингтоні. І знову – свідоме змішування правдивої інформації про вияви ксенофобії (напади на ромів) та антисемітські заяви окремих українських політиків із діяльністю Українського інституту національної пам'яті, спрямованою – серед десятків інших напрямків – на поширення засекречених раніше фактів про ОУН та УПА. Спроба представити нашу роботу як вияв антисемітизму ставить під сумнів щирість намірів ініціаторів подібних заяв, які звучать в унісон з російською пропагандою.

Медалі "за Крим" та інші "заслуги" перед РФ: що знайшли під час обшуків у "РИА Новости Украина". ФОТО

Слідством встановлено, що "Федеральное государственное унитарное предприятие "Международное информационное агентство "Россия сегодня", з метою проведення підривної діяльності проти України 2014 року, без передбаченої Законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації, створило "Росийское информационное агентство новости Украина", з допомогою якого протягом декількох років український медіапростір наповнювався спотвореною інформацією про події в Україні, зокрема всіляко виправдовувалась окупація півострова Криму Російською Федерацією.

Показовий симптом нашого суспільства

Якщо говорити коротко, то наше суспільство корупційне, і воно, відповідно, породжує корупційну владу. Такі суспільні відносини домінують. І це пов'язано із заданою та нав'язаною історією стратегією виживання. Постмайданні чотири роки не можуть все це викорінити. Такого роду зміни в цінностях відбуваються десятиліттями. Проте ці зміни досить помітні, але, виходячи з результатів нових рейтингів, не так уже й сильно, щоб люди змогли висунути особистостей, які змінили би ситуацію в країні радикально. Так, є лідери, які не належать до старого політикуму. І той факт, що населення їм не вірить, є дуже показовим симптомом.

Влада потребує контролю, а політика не має права базуватись на популізмі

Не варто бути великим експертом, аби вже тепер передбачити, що довірливий виборець охоче дасть себе залякати та змобілізувати й почне шукати плюси саме в меншому злі. Більше того – знайде їх, ці плюси. Більше того – й інших почне переконувати в єдиноможливості вибору саме меншого зла, вбачаючи в ньому щоразу більше й більше позитивів. При цьому буде щиро ображатись на будь-які закиди щодо маніпулювання своєю свідомістю. Буде щиро не розуміти, в чому проблема – адже ми всього лише вкотре рятуємо демократію за допомогою меншого зла, адже ми просто діємо логічно й раціонально, адже у нас, за великим рахунком, просто немає іншого вибору. Іншого вибору справді немає.

Правозахисники зібрали докази злочинів російських військових на Донбасі

Усі дані про злочини незаконних збройних формувань в ОРДО та про участь підрозділів збройних сил РФ на Донбасі ґрунтуються на свідченнях 138 потерпілих, які перебували в полоні на території Донецька, Сніжного, Горлівки та Чистякового (Тореза) в період з 24 серпня 2014 року по кінець січня 2015 року. Окремо у звіті приділено увагу документуванню свідчень щодо російської присутності під час полону та свідчень щодо присутності російських армійських підрозділів на території України. На основі міжнародного гуманітарного права та міжнародного кримінального права розробники звіту зазначили, що є підстави вважати, що було скоєно низку воєнних злочинів.

Окупований Донецьк без перспективи

Справді, світ виявився таким крихким, що не витримав того, що з ним зробили пропагандисти "духовних скрепів". І навіть тим, хто свято вірить в ідею "незалежної республіки", напевно, стало страшно від перспективи. Тому пам’ятник просто зник, щоб не додавати зайвих приводів для осмислення та не турбувати мізки громадян думками про майбутнє. І замість перспективи – пофарбоване каміння, дуже логічно, в дусі економії та патріотизму. Хоча природнішою є версія про те, що скульптуру здали на метал, – серед того, що коїться зараз на окупованих територіях, це бачиться нормальнішим, аніж споглядання витворів мистецтва.

15-річний школяр врятував життя мешканців столичної багатоповерхівки

Невідомим героєм виявився 15-річний Андрій Буртовий. У той день він разом з однокласниками повертався зі школи та побачив пожежу. Сильний дим валив з останніх поверхів одного із під'їздуів п'ятиповерхового будинку, тому не всі мешканці могли його побачити з вікон. "Страшно тоді не було, думав тільки як швидше оповістити людей. Переконавшись, що зробив все можливе й мешканці вийшли на вулицю, я пішов додому. Подяки не чекав. Усі здорові та щасливі – це головне", – розповів Андрій.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини