MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 серпня 2018

2600 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 серпня

Зустріч Меркель і Путіна: про що йтиметься й чи вдасться домовитися

Безумовно, Путін стоятиме на тому, що американці погані й тиснуть на Європу. Іншими словами, буде розігрувати давню лінію "розділяй і владарюй". Мовляв, погляньте, на ваші фірми (які будують "Північний потік-2") можуть чи вже найближчим часом накладуть серйозні санкції, а з тими тарифами та квотами починається реальна торговельна війна. Із такими й іншими аргументами Путін поїде до Меркель перетягувати Європу на свій бік, де Німеччина і справді є країною визначальною. Це буде спроба посіяти ще більші зерна недовіри між Європою та США. Паралельно можна поговорити і про те, як усе ж вийти з Донбасу. Тобто як зберегти обличчя та вийти з Донбасу так, щоб насправді там залишитися.

Словацький повітряний простір захищатимуть сучасні американські винищувачі

14 винищувачів F-16 достатньо для того, щоб така країна як Словаччина була здатна забезпечити безперервний захист свого повітряного простору в мирний час. А також щоб проводити повітряну підготовку та брати участь у довгострокових запланованих операціях за кордоном, таких як захист повітряного простору країн Балтії. Проте, звісно, якщо амбіції держави затребують участі в бойових операціях, скажімо, в Сирії чи Іраку, це означатиме значно більші кадрові, технологічні й фінансові навантаження. Словацькі повітряні сили отримають потужну й надійну бойову машину, яка за своїми можливостями перевищить наявну систему захисту повітряного простору країни.

Треба бути цілковитим ідіотом, щоб мати бажання повернутись у клітку під російським триколором – журналіст

Перебуваючи у країнах ЄС, відчув ставлення європейців до нас із вами – власників синьої книжечки із тризубом. Невеличкі складнощі були лише при перетині українсько-польського кордону через значну кількість автомобілістів з обох боків цього самого кордону. Далі пішло все як треба. Біометричні паспорти діють бездоганно. У Німеччині стали свідками масованої перевірки документів на автобані щодо виявлення нелегальних мігрантів. Під Мюнхеном поліція зупинила рух на швидкісній магістралі й перевіряли документи в усіх водіїв і пасажирів авто. Наш український паспорт викликав у німецьких стражів порядку позитивну реакцію. Таку ж, як і німецькі паспорти.

Туристичні переваги й недоліки Кам'янця-Подільського. ФОТО

Якщо Меджибізький замок лише може стати популярною туристичною пам'яткою, то Кам'янець-Подільська фортеця вже стала нею. За 30 хвилин до закриття тут іще купа туристів. І недарма. Більша частина замкового комплексу доступна для відвідувачів і перебуває у відмінному стані: від башт і переходів між ними до оборонної стіни й арсеналу. Тут вже є екскурсії, притомна сувенірна продукція і навіть можна постріляти з арбалета. Рідкісна річ, але на власні очі фортеця має значно крутіший вигляд, аніж навіть на професійних фото. Хоча завершити реставрацію башт комплексу точно не завадить. За фортечними мурами центр міста теж приємно дивує чистотою та гарними краєвидами.

Чеський синдром серйозної суспільної хвороби

Лідер чеських комуністів Войтех Філіп звинуватив у придушенні "Празької весни" Україну й українців. За словами Філіпа, й у політбюро ЦК КССС  був "один чистокровний росіянин", і військовослужбовці округів, війська яких було введено на територію Чехословаччини, були в більшості своїй українцями. Не потрібно бути дипломованим істориком, щоб сперечатися з цими мареннями. Генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв дійсно був вихідцем з України. Але українцем він себе не вважав, а найголовніше – рішення про введення військ до Чехословаччини він не приймав одноосібно. Це рішення ухвалювалося на засіданні політбюро, в якому тоді було 11 членів.

Доля "ворога народу" та його рідних: до 80-ї річниці Великого терору

2017-й і 2018 роки є знаковими, адже рівно вісімдесят років тому розгорнулася масштабна кампанія масових репресій громадян, яка отримала назву Великий терор (1937–1938 рр.), унаслідок якої 1,7 млн людей було відправлено в табори. Досягнувши певного віку, кожен із нас починає більшою мірою, ніж це було раніше, цікавитися своїм корінням, історією роду. Розглядаючи почорнілі родинні фотографії вікової давності, я намагалася віднайти спільні риси зі своїми пра-, прапрародичами. Ще в дитинстві саме ці світлини були моїм першим підручником з історії рідного краю.

Зануритися в Україну: п'ять цікавих місць із чистими водоймами, які варто відвідати ще цього літа

Попри те, що українцям стало простіше подорожувати за кордон, все ж не кожен може собі дозволити по декілька разів на рік відвідувати інші країни. Але ж улітку зовсім не хочеться сидіти вдома та мріяти про наступну, поки ще далеку поїздку. В Україні є достатньо місць, які лише почали набирати популярності, але точно варті нашої уваги. До того ж, таку поїздку можна спланувати на два вихідних дні, витративщи при цьому небагато коштів. Коростишівський кар’єр займає в цьому списку перше місце, адже за декілька останніх років це практично безлюдне місце прийняло чимало туристів. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини