MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 вересня 2018

1474 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 вересня

Українці збирають підписи за припинення мовлення телеканалів "112 Україна" та "NewsOne"

В ефірах згаданих телеканалів все частіше знаходять притулок політичні діячі, які, майже не ховаючись, при повному потуранні ведучих, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Пересмикування і маніпуляції фактами, напівправда, що згодом перетворюється на відверту брехню, заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших побратимів, ворогом, який розірвав навпіл нашу територію і понівечив мільйони життів.

Коли чекати нових штрафів за ігнорування ременів безпеки та мотошоломів

Закон змінює розмір штрафу за ігнорування ременів безпеки та мотошоломів від 51 до 850 гривень. Це відбудеться шляхом внесення зміни до пункту 5 статті 121 Адміністративного кодексу України. Штраф сплачуватимуть водії – як у тому разі, коли самі були непристебнуті, так і в разі, коли перевозять непристебнутих пасажирів. Водій відповідає за пасажирів, яких везе. У світі немає єдиної практики в одних країнах штрафи платять лише водії, в інших також і пасажири. Пасажир зобов'язаний користуватися ременями безпеки позаду, якщо вони облаштовані.

У США чудово усвідомлюють загрозу Росії

Даррен Лівілль, професор Clemson University, дослідив три мільйони твітів, зроблених відомою російською фабрикою тролів. Його вразили "рівень абсурдистської креативності та тонкого розуміння американської психології... вони точно знали, на які кнопки натискати". 3. У жовтні 2017 року соцопитування Pew показало, що вплив Росії вважають важливою загрозою для США 63% демократів і 38% республіканців. Тобто, все перевернулося догори дригом. Республіканці, які традиційно були жорсткішими до СРСР та Росії, стали краще за демократів ставитися до Путіна.

Ніжний проти ніжного: чому ножний нам слух ріже

Олександр Пономарів

Руслан Коцюба цікавиться, чи можна казати директор із продажів? Чи тільки директор із продажу Іменник продаж не має множини, тому потрібно казати директор із продажу. Російське ножной словники перекладають як ножний. Це суперечить фонетичному законові української мови, бо мало б бути ніжнИй. Але відсутність чергування о з і в закритому складі спричинена прагненням уникнути омонімічного збігу з нІжний – ласкавий, тендітний. Тому кажемо ножний, хоч воно ріже слух.

Особливості комунікації після повернення з війни до мирного життя

Так, на війні з’являється певна "адреналінова залежність", там зовсім інші емоції, всі свої, хоч і дуже різні. Там усе просто: ось побратими, а то ворог. Тут, у тилу, банально на вулиці можна зустріти когось проросійських поглядів чи просто неадеквата, який почне розповідати тобі, навіщо ти туди (на війну себто) пішов. Тому, коли люди з таким стикаються, часто замикаються в собі, уникають зустрічей. Коли боєць повертається додому, нехай навіть на якийсь короткий термін, наприклад у відпустку, виникає ностальгія за фронтом. Що його чекає?

17-річна українка стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо. ВІДЕО

Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід виграла золото на дорослому чемпіонаті світу з дзюдо в Баку. У фіналі Білодід, якій лише в жовтні виповниться 18 років, перемогла чинну чемпіонку світу, японку Фуну Тонакі. Білодід знадобилося менше двох хвилин, щоб достроково перемогти японку. На шляху до фіналу Дар’я здобула ще чотири перемоги, серед яких – тріумф над олімпійською чемпіонкою Ріо-2016. Дар’я Білодід виграла золото у віці 17 років 11 місяців і стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо.

Крихти життя й фільм у пігулці

Під час перегляду давніх діапозитивів у мене в голові з’явилася думка, що я бачу "крихти минулого життя". Того, що було дане мені й що мені вдалося зареєструвати або зареєстрував хтось інший, а я тільки німий і нерухомий герой кадру. Яким буде майбутнє моїх оцифрованих слайдів, що у своєму першому житті існували на великому екрані, висвітлені з легендарного нині проектора Kodak Carousel? Тепер історичні кадри будуть обмежені розміром монітора комп’ютера, а може, навіть екрана смартфона, де будуть змушені боротися за існування з тисячами селфі, тими навіть не крихтами життя, а дрібнесеньким пилом, підвішеним у позачасовій цифровій хмарці.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини