MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 жовтня 2018

4223 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 жовтня

В окупованій Керчі – вибух у коледжі: є загиблі та постраждалі. ФОТО, ВІДЕО

"Дуже багато постраждалих, їх вантажать у швидкі, четверо-п'ятеро машин уже від'їхали, їде автіка за автівкою, дуже багато розбитих шибок", – повідомляє журналіст місцевого видання.  На 12:25 стало відомо, що швидких для евакуації постраждалих не вистачає. Для транспортування залучили громадський транспорт. На місце також приїхала аварійно-газова служба. На 12:36 також не вистачає нош. Людей почали переносити на дверях. Також під'їхала військова машина для допомоги. "Правоохоронці" опитують очевидців події.

У Кремлі змушені визнати: УПЦ МП – російська церква

Після рішення синоду Константинополя про підтвердження своїх канонічних прав на Київську митрополію в Онуфрія простий вибір. Або погодитися з цим рішенням матері-церкви своєї митрополії, або залишитися на чолі неконанічнох, розкольницької митрополії чужої Російської церкви, якій митрополію свого часу передали в тимчасове управління. Судячи з поведінки київського митрополита, його присутності на засіданні синоду РПЦ і згоди з рішеннями російських церковників, Онуфрій вибрав другий варіант – розкол.

Три пункти, що непокоять у пропонованому бюджеті на 2019 рік

Дослідження показало: прямі державні трансферти не допомагають державі, показуючи результати, що прямо суперечать меті закону "Про державну підтримку сільського господарства в Україні". Вони не допомагають економіці, втручаючись у конкурентний механізм і спотворюючи ринки. Вони не сприяють якісному зростанню фермерських господарств, маючи негативний вплив на динаміку їх продуктивності. Вони також не допомагають споживачам, адже перевищення обсягу додаткового експорту від субсидій над обсягом додаткового виробництва не сприяє зниженню цін.

Дієва відсіч корупції – до яких кроків удаватися

Чому вдається зробити систему прозорих держзакупівель попри шалений опір? Чому не вдається посадити відомого політика попри докази в корупції та суспільну підтримку боротьби з корупцією? Економісти (я економіст) пояснюють це різницею в рівні згуртованості різних зацікавлених осіб. У прикладі з держзакупівлями система вводиться поступово і спочатку не є дуже небезпечною для найвпливовіших корумпованих осіб. Такі чиновники й політики мають інші інструменти виводу грошей із держпідприємств чи держбюджету. І деякий час продовжують ними користуватися.

Ті, кого не можна називати: як держава допомагає псевдонауці

Громадянський обов’язок науковців – не тільки сумлінно виконувати роботу з пізнання світу, а й ставити перепони розвитку в суспільстві пухлин псевдонауки та забобонів. І погано, якщо держава через суди стає цьому на заваді. І то не лише через суди! Колегія МОН, що відмовилася позбавити Катерину Кириленко докторського ступеня через звинувачення в плагіаті й псевдонауці, надіслала науковій спільноті чітке послання: скільки завгодно лупайте сю скалу, та своїх, особливо якщо то дружина віце-прем’єра, не здамо, хай там що вони зроблять. І це особливо прикро.

Про що свідчить бридка вистава із Семочком на ZIK

Лезо Оккама підводить нас до висновку, що бридка вистава, яку нам показали, була розіграна в інтересах когось, із ким Димінський домовляється про прощення/безкарність. Або вже домовився. Якщо так, то попереду ще багато лайна в ефірі каналу, який донедавна тримали у відносній чистоті. Словом, чуваки таки ввели свій невеличкий канал, який претендував на всеукраїнську славу, в історію української журналістики: буде тепер "тим каналом, де вилизали Семочку". На місці тих, хто цінує своє ім'я та професійну репутацію, я б там у наступні кілька років не працював. 

Гордіїв вузол міфів і реальності Донбасу

Донеччина багатогранна. "У нас на Данбасє на украінском нє разгаварівают. Ти нє настаящій данєцкій", – доводилося мені чути. Особливо за часів Януковича, коли "землячки" посунули в столицю косяками. На цю фразу я завжди відповідав запитанням: а де поховані твої бабуся, дідусь? І майже завжди людина ніяковіла, а потім виявлялося, що де завгодно, лише не в нашому краї. Я ж у відповідь казав, що мої пращури не є зайдами, можу показати могили мого діда, прадіда та прапрадіда. Тож про що дискутувати з перекотиполем?

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини