MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 лютого 2019

1842 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 лютого

Слабкі місця Трампової політики щодо Венесуели

Якщо очолюваний американцями рух здобуде перемогу в Каракасі, всі ці тривоги не матимуть значення. Та що як Мадуро не захоче гідно піти? Ми вже бачили на Кубі та в Зімбабве, що західні дипломатичні й економічні санкції не дуже-то сприяють усуненню поганих режимів від влади чи реформам. Що як російські "найманці" (наступники "радянських радників" часів холодної війни) допоможуть режимові Мадуро міцно вчепитися за владу? Чи відповідати нам тим самим? А що як режиму нададуть підтримку китайці? Зрештою, замість звичайного путчу може спалахнути громадянська війна.

"Далматинці", "бабусі" та президентські вибори: нас беруть на глум

Навіщо балотуються всі інші? Навіщо витрачають гроші, які їм ніколи ніхто не поверне? Для краси? Із дурощів? Та ні, звичайно. Ці люди є набагато кмітливішими за своїх виборців. Хтось збирається допомогти тому чи іншому провідному кандидатові, виступити з гаслами, які близькі до гасел його конкурента, й відібрати голоси. На перший погляд нікому не відомий кандидат може відібрати лише трохи. Але тут відіграє роль кількість кандидатів. Як ідеться в цинічному анекдоті, "десять бабусь – уже рубль". Виборці для такого кандидата – ось такі "бабусі".

Атрофія захисного рефлексу: як російська пропаганда вкорінюється у Франції

Завдяки упізнаваним, популярним промовцям французька публіка поступово звикає до нового джерела інформації. Чому б ні? Держава видала ліцензію, дозволила винайняти півповерху в Булоні, за два кроки від вежі TF1. Таке собі нелюбе дитя демократії, що "дає трибуну тим, кого ігнорує істеблішмент"... Кремль знає, як загравати з французами. Десь підкладе дровенят до багаття бунтівних настроїв, десь заохотить роздратування, десь підіграє страхам і фобіям... Кілька вправних маніпуляцій – і одіозні "жовті жилети" мають регулярну трибуну, фінансовану з-за кордону.

Незворотність інтеграції України до ЄС і НАТО – захист нашої державності

Україна входить у довгий виборчий процес: протягом 2019-2020 років відбудуться президентські, парламентські та місцеві вибори. Для України – це іспит на підтвердження визначеного після Революції гідності курсу на інтеграцію до Європейського Союзу й НАТО. Для Росії – можливість зробити все для приходу до влади в Україні реваншистів і популістів, які прагнуть повністю змінити внутрішню та зовнішню політику України. Засновники Платформи не мають сумніву, що агресор докладе всіх зусиль, аби досягти цього.

За загибель соціалізму

Раптом ми опинилися серед моря людей, які протестували проти якоїсь чергової соціалістичної реформи. Вони думали, що в бусі сидять їхні урядовці, й вирішили його повчально розхитати з перспективою перевернути догори колесами. Якщо б заплющити тоді очі, то було б відчуття як на реперській вечірці, де тебе реально прокачують. Але я не заплющував, бо було цікаво. Командос відігнали людей, розмахуючи автоматами, й щось пояснюючи своєму громадянському суспільству.

Не Путін і не Вучич: головна проблема Росії та Сербії

Протести в Сербії проти президента Александара Вучича знову нагадують, що головна проблема – це не постать самого правителя, а стан суспільства. У сусідніх колишніх югославських республіках за ці роки змінилося вже декілька лідерів і стилів правління, а в Сербії недовгий період після повалення диктатури Слободана Мілошевича має вигляд "перепочинку" перед царюванням Вучича, точно так, як у Росії дев'яності видаються "перепочинком" перед сутінками нового пострадянського авторитаризму.

Піп тікав під гімн: громада перейшла до ПЦУ без священика. ВІДЕО

Богородчанська релігійна громада храму Святих Апостолів Петра і Павла, що в  Івано-Франківській області, перейшла до Православної церкви в Україні без священика. Про це у Facebook повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради Святослав Никорович. "Ось як піп тікав під гімн України. Ще треба щось комусь пояснювати?" – написав депутат, опублікувавши відео зборів громади Боголодчан.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини