MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 лютого 2019

1427 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 лютого

Рецепт успіху популістів: український виборець хоче чути, але не хоче бачити

Можна скільки завгодно розмірковувати, чому збіднілий народ приводить до влади популістів. От тільки правда полягає в тому, що псевдоборців за щастя народу завжди обирають псевдобідні. Саме до них апелюють неонародники в дорогих краватках. За кожним Голобородьком ховається Голохвастов, який навчився по-модному прибіднятися. Це додає йому більшої політичної привабливості в очах колективної Проні Прокопівни, за яку він має Україну. Виборець, який і сам заради отримання пільг і субсидій на папері належить до іншого класу, ніж у реальності, завжди підтримає популіста.

Портников: Янукович намагається догодити Путінові – ніщо інше його не цікавить

Він знає кремлівську політичну програму: Порошенко повинен програти. Я зараз не обговорюю вмотивованість і доречність такої програми, просто вона є, й кожен, хто хоч трохи обізнаний про настрої у Кремлі, знає про її існування. І якщо Путін хоче поразки Порошенка, то має переконатися, як сильно жадає цієї поразки Янукович. Тому колишній президент скористався першим удалим приводом – судовим вироком у своїй справі – щоби продемонструвати "хазяїнові" свою незмінну відданість, свій ентузіазм.

Російська культурна інтервенція без української відповіді

Розчинені в російськомовному натовпі, ми невидимі в європейських музеях, Україна майже не представлена там зі своїми виставковими проектами. А нечисленні винятки, як-от торішня "Перманентна революція", велика виставка сучасних українських художників, що відбулася в будапештському Музеї Людвіґа з ініціативи приватного фонду, радше підтверджують це правило. Ім’я того ж таки Казимира Малевича, як і багатьох інших наших художників, що жили й творили в Російській імперії чи Радянському Союзі, не артикулюються в українському контексті за межами нашої країни.

Наші вояки знищили бойову машину російських окупантів. ВІДЕО

Загарбники, застосовуючи броньовану бойову машину, здійснили спробу наблизитися до передових позицій українських захисників і захопити спостережний пост. Для відсічі нападу наші військові задіяли чергові вогневі засоби та протитанковий підрозділ, який здійснив пуск керованої ракети українського ПТРК "Стугна-П" по ворожому броньованому об’єктові та знищив його разом із екіпажем. Втрати ворога склали: знищено бойову броньовану машину, двох заграбників ліквідовано, вісьмох – поранено. Втрат серед українських захисників немає.

Конституційний суд схвалив перейменування Кіровоградської області

20 листопада 2018 року Верховна Рада направила до Конституційного суду для отримання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Основного закону законопроект "Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)". Один з авторів законодавчої ініціативи, народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець пояснив, що перейменування пропонується здійснити відповідно до того, як було перейменовано Кіровоград – на Кропивницький.

Головна ставка Коломойського на виборах

Партія "Слуга народу", якої реально нема і яка насправді нічого не обіцяла, вже має під 20%. На мій погляд, це і є головна ставка того, "хто врятував Україну" й "украв гроші вкладників банку". Президентська кампанія виконує другорядні цілі, бо ІВК надто розумний, щоб усерйоз уявити Вову президентом, навіть ручним і зручним. Розігнати максимально машину обдурювання зараз – це отримати велику фракцію завтра, яка буде вагомим гравцем п'ять років. А оскільки жодного члена партії не існує, є можливість під модним брендом завести в Раду кого завгодно, за гроші зокрема.

Будьмо, як Джастін: важливе послання листа із США

Джастін із США написав українському послові при Раді Європи, що Росія є поганою, він підтримує Україну та просить мене продовжувати "позитивні дипломатичні зусилля", щоб усе було добре. Я не знаю Джастіна (від слова взагалі) й геть не знаю, чому він написав мені листа. Однак це страшенно мило та зворушливо. Але головне, що в цьому вчинку так багато небайдужості. Байдужість убиває. Небайдужість рятує. Будьте, як Джастін. Не будьте байдужими. І ще ж важливо отримувати відповіді на листи. Тому я написав відповідь.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини