MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 квітня 2019

2636 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 квітня

Письменник: У нас люди ніколи не чули еліту. І не збираються

Я їм скажу все те, що протягом усього свідомого життя кажу собі: не вірте обіцянкам, не вимикайте критичного мислення, читайте, розвивайтеся, не купуйтеся на дешеві трюки, не зачаровуйтеся, ніхто, крім вас самих, вам нічого не дасть. Міг би багато ще чогось сказати – і про причиново-наслідкові зв'язки, і про логіку, і про маніпуляції. Але все це сірий шум. Бо нормального каналу зв'язку між тими, кого ти з легкою зневагою кличеш елітою, і так званими "простими людьми" не існує і не існувало ніколи.

Остаточні результати виборів в Україні: Зеленський переміг – у нього понад 73% голосів. ІНФОГРАФІКА

Центральна виборча комісія опрацювала 100% бюлетенів у другому турі виборів президента України. Кандидат у президенти України Володимир Зеленський отримав 73,22% голосів виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка  проголосували 24,45% українців. Всього на виборах президента проголосували понад 18 млн українців. Явка виборців у другому турі виборів президента на території України становила 61,37%.

Путін зневажає прохачів: потреба сильної позиції на перемовинах

Кремль може бути готовий відновити контакт із новим українським президентом – але зовсім не для того, щоб дійти до компромісу, а якраз для того, щоб укотре продиктувати умови капітуляції нашої країни. Тому що якщо не погодився той, то, може, погодиться цей? Навіщо таке спілкування Зеленському та чи розуміє обраний президент його наслідки. Адже якщо погодитися з російськими умовами "миру", це може викликати серйозну внутрішньополітичну кризу в самій Україні. А якщо відмовити Путінові, тиск на Україну тільки збільшиться – причому як економічний, так і військовий.

Кам’янець-Подільський: як будували місто Божою рукою. ФОТО

Архітектор модернізував інші башти, мури, створив систему ровів – перетворив двосторонній замок на багатоярусний фортифікаційний комплекс. Він укріпив систему шлюзів та інші міські оборонні споруди. "Місто збудоване, мабуть, Божою рукою між твердими й уривчастими скелями. Сам замок добре укріплений муром, баштами і вогнепальною зброєю. Часто турки, татари й молдавани, облягаючи місто по кілька років, мусили відступати від нього з великим соромом і втратами", – писав військовий топограф та інженер 16 століття Олександр Ґваньїні.

Перейменувати неможна лишити: епопея навколо назви Церкви Московського патріархату

Вони звернулись до Київського окружного адміністративного суду, який має суперечливу репутацію. Там вже не один рік затягується розгляд справи щодо "Десятинному МАФу" ‒ захоплення землі представниками Московського патріархату у Національному заповіднику біля фундаменту історичної Десятинної Церкви. А суддя Вовк, той, який розглядає справу про перейменування, перед виборами визнав незаконною націоналізацію Приватбанку, задовольнивши позов Ігоря Коломойського. Київський окружний адмінсуд поки що лише призупинив дію наказу Мінкульту, а не скасував його.

Прямий вплив Кремля на німецьких політиків

Чому те, що член німецького Бундестагу таким чином діє в інтересах чужої ворожої сили, давно не спричинило вибуху обурення та розголосу серед німецької громадськості? Навіть надані розвідкою конкретні докази прямого керування німецькими політиками із Кремля викликали в нас у країні дуже стримане обурення. Порівняно з буревієм, що здійнявся кілька років тому, коли стало відомо про шпигування Агентства національної безпеки США й у Німеччині, воно мов ніжний легіт.

У центрі України гине найбільший український замок в стилі неоготики. ФОТО

Даховські заволоділи цими землями ще за Речі Посполитої, в 1770 році. Перший власник – Маріан Даховський – збудував невеликий двоповерховий будинок на березі річки з окремим приміщенням для садівника. Дивно, але обидві будівлі збереглися досі. Для України це рідкісний випадок, коли на одній території можна побачити відразу два панських будинки. Далі в долю маєтку Даховських, як, втім, і багатьох інших маєтків в радіусі кількох сотень верст, втрутився факт будівництва уманської Софіївки.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини