MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 квітня 2019

2760 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 квітня

Сам зліпи собі президента: Зеленський – не політик, а технологія

Гординя – страшна штука, від неї втрачають зв'язок із реальністю. От пише хтось такий: "Избиратель Зеленского – это, как правило, нереализованные люди..." Все, кидаю, далі можна не читати. Бо, по-перше, це неправда (серед виборців Зеленського є купа людей, цілком собі успішних). А по-друге й найголовніше – тут якраз нема жодного "правила", в традиційному політологічному сенсі. Зрозуміймо ж нарешті, що "Зеленський" – це не політик, "Зеленський" – це технологія.

Фальшивий патріотизм: Москва – всередині нас самих

Річ не в тому, що в Москву можна злітати. А в тому, що після переговорів із Медведєвим можна спокійно повернутися й залишитися важливим учасником політичного життя країни. І посісти четверте місце на виборах –- до речі, якби Бойку не завадило б висунення Вілкула, співрозмовник російського прем'єра зараз майже напевне був би у другому турі виборів разом із претендентом, радники якого пропонують відкласти питання національної самоідентифікації до закінчення війни, яка може не закінчитися за нашого з вами життя.

Суперечність уже в самій назві: ось чому ОБСЄ не працює

Що залишається тим, кого РФ своїми діями посадила на отакий-от шпагат? Лише висловлювати свою стурбованість, більше нічого. І робити гарну міну за поганої гри. Мораль: просто не чекайте від ОБСЄ надто багато. І пам'ятайте, що ОБСЄ – це не Європа. Точніше... це той вимір Європи, існування якого після анексії Криму фактично втратило значну частину свого сенсу. При цьому для миролюбної та фактично мирної Європи ОБСЄ ще може цілком згодитися. Але – не як засіб відновлення вже порушеного миру.

"Ми просто їхні боржники", – Цаплієнко про втрати на Донбасі

Вони, Яна Червона і Саша Мілютін, які загинули вчора під Попасною, і не чекали. Вони були на бойовому чергуванні. Пліч-о-пліч. Думаю, не було в ці останні секунди у них всього того, про що книжки пишуть. Ані "все життя перед очима". Ані "найважливіші моменти". Кулемет. Боєкомплект. І команди з динаміка радіостанції. Вони просто працювали. Вони прикривали собою всіх нас. І вони – це не обличчя з бігбордів на вулицях мирних міст. А люди в однострої, яких знаєш. Знав. Вибори не скасовують війни. І навіть не призупиняють.

Чотири правди про сучасний тероризм

Сучасний тероризм розмаї­тий із погляду сенсу, який намагається втілити: релігійний, політичний, ідеологічний, соціальний, культурницький, психологічний або ж дуже персональний. Об’єднавчий принцип, що виявляє себе поза відмінностями змісту, полягає в тому, що наданий сенс, незалежно від того, про що йдеться, виступає абсолютним пріоритетом щодо всього у світі, є цілковитим імперативом і не стає предметом переговорів. Із цієї миті він може супроводжуватися певним мучеництвом, коли йдеться про самогубство одночасно з убивством інших.

Донбаська ніч: історія – це кошмар, від якого майже ніяк не прокинутися

Денний світлий Донбас для мене був морозивом, а нічний – розчленованими трупами. Не минуло й десятка років, як я зрозумів, що красиві жіночі халати – пеньюари, у яких із дому не виходять, бо це майже спідня білизна. Чоловіки грали на гроші, бо за них не було чого купувати. Самогон допомагав із усім цим зжитися. Донбаська російська – не зовсім російська. А Старобільськ і Жданівка – це Україна. Хоч і східна, хоч і різна, і хоч вона вибере "свого" президента, матиме він їх в одному й тому ж місці.

Як наші сварки використовують, аби просувати російські наративи

Солідна The Washington Post з красивим офіційним гаслом "Демократія помирає в темряві" публікує колонку людини на ім’я Генрі Ольсен "Old fissures reemerge in Ukraine. That’s a big problem". Людина не розуміє Україну від слова взагалі, але пише на весь світ про дві України, розділені за мовною та етнічною ознаками. І цей пафосний фінал: "Сумна реальність полягає в тому, що Україна насправді складається з двох націй, замкнених у пастці однієї країни". Дивіться, як працюють наші срачі із самими собою.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини