MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 лютого 2019

2901 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 лютого

Річ не в Супрун: що насамперед не так із судовим рішенням про її відсторонення

За ці п'ять років жодна з партій, що критикує реформу Супрун, не запропонувала свого кандидата на посаду голови МОЗ і свій план реформ. Найпростішим рішенням для критиків – аби не брати на себе відповідальності за наслідки назрілих реформ – був вихід із урядової коаліції. А тепер можна виконувати арію незадоволених опозиціонерів, які вболівають за нещасний народ. Але відмова від відповідальності під час виборів у наших умовах переростає в нерозбірливість у засобах. Якщо не можна позбутися Супрун у парламенті, можна використовувати суд.

"Реваншу не буде": уряд підтримав Супрун

Члени Кабміну оприлюднили заяву на підтримку колеги, яка "оголосила війну тим корумпованим схемам, що процвітали в галузі роками". Згідно із заявою, відповідне судове рішення буде оскаржено у встановленому законом порядку. Уляну Супрун підтримав і прем'єр-міністр Володимир Гройсман, на переконання якого "не можна допустити зупинки реформи медичної галузі та повернення в неї корупції". "Ми розпочали зміни, – зазначив очільник уряду. – Настав час їх захистити, щоб українці отримували якісні медичні послуги!"

Політолог: Путінський кум надто широко розвернувся з кремлівською пропагандою, що наговорив одразу на дві статті ККУ

Прес-секретарка генпрокурора Юрія Луценка сьогодні повідомила, що Генеральною прокуратурою України за зверненням народного депутата Андрія Тетерука до ЄРДР внесені відомості про вчинення Віктором Медведчуком кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.110 КК України та ч.1 ст.111 КК України. Матеріали кримінальних проваджень будуть передані до Служби безпеки України за підслідністю. Закон – він такий. Поки немає офіційної заяви, при тому зафіксованої, – йому складно за щось зачепитися для судового провадження.

Битва за Європу: червоні шапки проти жовтих гопників

Усі, хто бачить таку небезпеку, оголошуються захисниками буржуазного ладу, колоніалізму, нацизму, сексизму й бозна-якого ще -ізму. Враховуючи новітні європейські тенденції вибухового збільшення кількості мігрантів, позбавлених навичок соціальної взаємодії у великих спільнотах, це призводить до зростання саме примітивних, архаїчних форм узгодження інтересів і прагнень. Такі форми давно відомі й вивчені: плем’я, каста, громада (у вузькому значенні), квартальна банда. Єдиний можливий їхній продукт – це що? Правильно, гопота!

Вибори закінчаться, а ганьба залишиться. У чому не слід звинувачувати опонентів

Є люди, які називають усіх опонентів продажними, роздаючи епітети порохоботів, юлеботів чи зеленоботів (остання назва ще не застановилася, є варіанти). Не можна сказати, що ці люди судять про всіх по собі, адже вони самі не проплачені. Із чим же ми маємо справу? Чи з підсвідомою впевненістю, що "всі інші люди гірші за мене" (це називається гординя)? Чи просто немає інших аргументів у суперечці, а хочеться вставити гостре слово? Будьте людьми. Вибори закінчаться, а ганьба залишиться. Скриншоти не горять.

Чим відомий суддя, який відсторонив Супрун

Гучне рішення щодо Супрун ухвалив інший суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Сергій Каракашьян. Менше двох місяців тому він у складі колегії ухвалив інше гучне рішення, яким поновив на посаді звільненого після відкриття кримінального провадження голову ДФС Романа Насірова. Підставою такого рішення в суді тоді назвали недоведення наявності підстав для звільнення, а саме обставин його подвійного громадянства та порушення процедури звільнення. Втім це не єдина суспільно значуща справа на рахунку Каракашьяна.

Стан здоров'я кримськотатарського активіста Бекірова надкритичний, Росія приховує інформацію – омбудсмен

Як заявила Денісова, їй відомо, що Бекіров має цілу низку небезпечних захворювань, які можуть лише погіршитися в умовах СІЗО. "Тому я вкотре пересвідчуюся, що інформації, яка надходить із листів РФ, не можна довіряти", – наголосила вона. Українськай омбудсменка переконана, що "РФ приховує дійсний стан громадянина України й таким чином порушує права людини". 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінкордоні з окупованим Кримом і вивезли до будівлі ФСБ РФ у Сімферополі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини