MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 лютого 2019

4105 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 лютого

Що відомо про третього отруйника-невдаху в замаху на Скрипалів

Шанси на те, що Денис В’ячеславович іще живий, практично дорівнюють нулю. Він ніяк не міг пережити осені 2018 року, коли загинули причетні до справи Скрипалів заступник генерального прокурора Росії Саак Карапетян і голова ГРУ Ігор Коробов. Залишати після цього в живих Сергєєва-"Федотова" було б занадто ризиковано. Він би все зрозумів і спробував утекти за кордон, що в Кремлі допустити ніяк не могли. Втім, є невелика ймовірність, що Денис В’ячеславович все-таки живий.

В'ятрович: Майдан – це про віру й перемогу, які потрібні нині не менше, ніж п‘ять років тому

У "довгу ніч із 18-го на 20 лютого" розум диктував необхідність відійти, щоб мати сили потім повернутися. Ми почали готуватися до життя після поразки – обмінювалися контактами на Західній Україні, домовлялися про місця майбутніх зустрічей, готувались розгортати підпілля. А віра змусила лишитися на Майдані, зустріти сонце вранці 19 лютого разом із кількома сотнями шаленців, яких так і не посунули. Побачити накритих закривавленими прапорами наступного ранку й натовп живих і свіжих, які, йдучи Прорізною, питали: "Де тут Майдан?".

Що не так із нашими політологами і як її називати

Одне з виправлень, яке я роблю в редагованих текстах найчастіше, стосується слова "політолог". Зараз його вживають на позначення будь-якої людини, яка готова триндіти про політику в медіа. В ефірі інформаційних каналів щодня пробігає не одна сотня людей, яких називають політологами або які називають себе так, при цьому половина працює на штаби, а ще велика частина продає рекламний простір у своїй "експертній думці" кому завгодно. Поважне ж слово "політолог" додає ваги будь-якій дурні, яка виголошується в ефірі.

Як Кремль використовує боротьбу з корупцією

Чи означає це, що з корупцією не потрібно боротися, нехай собі крадуть? Звичайно, не означає. Боротьба з корупцією – одна з головних функцій будь-якої нормальної держави, природний запит будь-якого цивілізованого суспільства. Однак те, що результатами цієї боротьби можуть скористатися корумповані клани або навіть відверті вороги тієї чи іншої країни – теж незаперечний факт. Тому так важливо навчитися відокремлювати справжню боротьбу з корупцією від корупційних технологій Кремля.

Оптимізм не вийшов із моди. Оптимізм – життєво важливий для кожного

У наші дні найбезпечніший спосіб здаватися розумним – бути скептичним за замовченням. Ми здаємося витонченими, коли говоримо "ми не віримо", і нещирими, коли говоримо "ми віримо". Історія та казка доводять, що ніщо ніколи не втрачено повністю. Давид може перемогти Голіафа. Хоробрість може повалити могутніх. Щодня ми стаємо балансом наших виборів – вибору між любов'ю та страхом, вірою або відчаєм. Надія ніколи не може бути замалою. Оптимізм – наш інстинкт удихати, задихаючись. Наша потреба заявити, що "має бути", перед обличчям того, що є.

Контрольний постріл у доброчесність голови ВРП Бенедисюка

Вишенька на багатошаровому торті недоброчесності Бенедисюка – володіння нагородною зброєю. Нижче вся історія в деталях, а зараз коротко: за українським законодавством суддя не має права отримувати державні нагороди, нагородну зброю також. Чому так? Щоби бути незалежним від инших гілок влади й усіляко це демонструвати. Бенедисюк, не зважаючи на пряму заборону, отримав нагородну зброю від президента Порошенка. Пояснення слабенькі, мовляв, був головою Вищої ради правосуддя, а не працював суддею, хоча статус судді за ним залишався безперервно.

Наші вояки ліквідували чотирьох загарбників, одного – захопили в полон

Група Сил спеціальних операцій, що входить до складу Об'єднаних сил, сьогодні, 18 лютого, захопила в полон бойовика російських окупаційних військ. Бійці-спецпризначенці, які діяли у смузі оборони однієї із бригад на Північному напрямку, завчасно виявили висування ворожої ДРГ до наших спостережних постів. У ході короткого бою ворог відступив. Чотирьох диверсантів було знищено, одного захоплено в полон. Полоненого допитано.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини