MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 березня 2019

6157 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 березня

"Територія П": як шоумени бавляться в політику й аполітичність

Знаєте, що сталося з часом? Замість Рейґана нам підсунули Чіччоліну (яка насправді порівняно із середньостатистичним українським політиком не така вже й мантелепа). І ця умовна чіччоліна дедалі більше мутує. Тепер Зеленський у нас у лідерах політичних рейтингів, міністр культури радо погоджується суміщати кар’єру зі зйомками у фільмах, спонсорованих Держкіно, а Білозір співає на організованих на державному рівні молитовних сніданках. Олега Винника не вистачає, і головне, що практика показує: він мав би всі шанси стати нашим президентом, якби вирішив балотуватися.

Що не так із "корисними ідіотами" Путіна

Шукати відповіді на запитання, навіщо самому Путінові зустрічі із маргіналами, не варто. У Кремлі відчайдушно потребують демонстрації міжнародної підтримки анексії Криму. Ну й, окрім того, в Москві завжди любили "корисних ідіотів" із Заходу. Якщо відкрити газетні підшивки минулих років, можна переконатися, як багато таких "корисних ідіотів" пройшло через кабінети Сталіна, Хрущова, Брежнєва. Путін просто продовжує давню традицію. Але з однією відмінністю.

Беззмінний президент Казахстану Назарбаєв пішов у відставку

"Я прийняв рішення припинити свої повноваження в якості президента", – сказав Назарбаєв, виступаючи у вівторок зі зверненням до народу Казахстану в ефірі республіканських телеканалів. Обов'язки президента виконуватиме спікер сенату Касим-Жомарт Токаєв. "Цього року виповниться 30 років, як я займаю найвищий пост. Народ дав мені змогу бути першим президентом незалежного Казахстану", – сказав Назарбаєв. Нурсултан Назарбаєв, якому в цьому році виповниться 79 років, – перший і єдиний президент Казахстану.

Забужко: Проти нас усіх – один ворог. Війна точиться від Парижа до Києва

В Парижі – "жілє-жони", у Києві – "нацжони": перші досі періодично палять банки й крамниці, щоб мирняк не розслаблявсь (от і в суботу палили, поки я на Книжковому салоні інтерв'ю французьким журналістам давала) – і київські "жони" теж палять магазини, мов за помахом тої самої палички, тільки вже другого дня – яке "соупадєніє"! За паризькими "жонами" – російські найманці з Донбасу, за нашими – "натуралізований" у 2014-му рашинський нацист із білоруської гебухи, – ну просто тобі, як писав радянський класик, "я ж дивлюсь – очам не вірю: все знайомі, все свої".

Сибарит чи фаталіст – який Путін переможе?

Одну тезу Горбуліна, яку зараз активно підхопили медіа, я поставлю під сумнів. Він каже, що Путін – сибарит, любить життя, а тому не ризикне йти на третю світову. Так, Путін – сибарит. Але він також фаталіст. Це видно в низці рішень і яскраво вилізло назовні, коли він сказав публічно, що після ядерного удару по Росії він встигне натиснути кнопку й "ми як мученики потрапимо в рай, а вони здохнуть". Не пригадую з історії, щоб сибаритство ставало перешкодою для війни. У битві сибарита з фаталістом перемагає фаталіст, щойно для цього складуться обставини.

Чому не слід оминати увагою минуле кандидатів у президенти

Помітила кілька коментарів щодо того, що ми приділили забагато уваги минулому кандидатів, а треба говорити про майбутнє. Вважаю, що не варто й нечесно вдавати, що в людей, які по 20-30 років в українській політиці нема політичної біографії або вони не несуть відповідальності за те, що сталося з країною. Навпаки, правильно нагадувати суспільству про факти біографії кандидатів. Особливо ж, якщо вони голосували за Харківські угоди, боролися за відновлення Союзного договору, виступали проти НАТО, а тепер звинувачують владу у "28-річному геноциді" та "здачі Криму".

Ліна Костенко. Про життя та власні принципи легендарної письменниці

"Нетипова" українка! Тому, до речі, і не сприймала заклик одного нашого поета: "Україна повинна підійнятися з колін!" Пам’ятаю, запитала у чоловіка: "Ти коли-небудь стояв на колінах?" – "Ні". – "І я не стояла", – кажу. Значить, ми "нетипові" українці. Мені дуже тяжко буває, коли справджуються мої прогнози. Так не хочеться, щоб вони справджувались. Було би гарно, якби можна було сказати: "Все, зараз я себе гармонізую". Щоб можна було, як біцепси, накачати себе гармонією, красою та іншими гарними речами.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини