MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 березня 2019

2955 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 березня

Слід ненависті: чому трагедія в Новій Зеландії має стати уроком для ЄС

Наслідком цього став занепад старих ліберальних еліт і прихід до влади (поки – в кількох країнах) націонал-популістів, кі обіцяли врегулювати цю проблему, лякаючи населення "мусульманськими ордами", які заберуть в усіх роботу й "ісламізують континент". Гіперболізація проблеми стала тим фактором, який поляризував європейське суспільство, а погляди лібералів і консерваторів на питання міграційного контролю, стосунків з етно-релігійними меншинами, демографічну кризу стали ще більш далекими одні від одних, аніж були раніше.

Реальність, яку Путін вважає за краще ігнорувати

Це саме та реальність, яку Путін вважає за краще ігнорувати. У російського президента немає ніякої іншої альтернативи, крім того, щоб наполягати: "Крим наш", і це є важливим. Але в самій Росії починають розуміти, що на ідеї правомірності анексії Криму будується перш за все легітимність особистої путінської влади, що майбутнє російської держави, нормалізація відносин з Україною та Заходом пов'язані з відмовою від анексії і з осудом її ініціаторів – зрозуміло, тоді, коли у росіяни матимуть звичну змогу відмовитися від спадщини чергового вождя.

Корисна клоунада голови російського "скаженого принтера"

Yасправді полемізувати з Володіним не потрібно. Потрібно радіти цій клоунаді. Тому що сам факт висунення проти України "дзеркальних" звинувачень щодо тих, які висуваються проти Росії – свідчення того, що Володін чудово розуміє, що зробила його країна. Адже він просто переписав список претензій, але змінив назву жертви й агресора. Та й годі. А це означає, що Володін прекрасно розуміє, що відбулося насправді. І, кажучи про анексію як таку, допомагає російському суспільству зрозуміти, що це таке.

Макаров: Ті, хто віддає перевагу видовищам перед хлібом, згодом утрачають і те, й інше

Головний "товар", який продається потенційному виборцеві, – постать "доброго царя". Добрий цар має бути уважним до запитів електорату, який хоче не вільної економіки, а субсидій, не зниження податків, а зменшення тарифів на комуналку, не інвестиційного клімату, а підвищення пенсій і мінімалки. Образ лідера автоматично проектується й на політичну силу, яку він представляє. Тому технологія продажу – яскраве шоу, де "герой-коханець" може проявити свою рішучість, твердість, дотепність, демократизм і здатність перехамити опонента. 

Етнічний націоналізм ефективний для бездержавних націй

Для виходу на новий рівень у нових державних умовах націоналізм має переформатовуватися в політичний (громадянський), адже може (q повинен) тепер мобілізувати ширшу аудиторію – різні етнічні спільноти? об‘єднанні державними рамками, тобто всіх громадян незалежно від їхнього походження. Його завданням стає вибудувати модель, яка дозволить долучити цих інших у новостворювану політичну націю та зробити це на основі саме етнічної культури титульної нації, яка дозволить йому зберегти національну унікальність. 

Опір у Карпатах. Як закарпатці боронилися від угорської агресії в 1939 році

Вона складалася з трьох-чотирьох сотень слабо підготовлених до бою вояків, озброєних легкими кулеметами, гвинтівками, ручними гранатами і пістолетами. Проти них з двох боків наступали угорські регулярні війська силою двох батальйонів за підтримки танкеток, гармат, мінометів, важких кулеметів і літаків, а також іррегулярних формувань. Сили сторін були далеко не рівними. Незважаючи на це, січовики разом із добровольцями-семінаристами та українцями із чехословацького війська жертовно і самовіддано чинили збройний опір агресору.

Дві засадничі суперечності нашого суспільства

Микола Рябчук написав чудову статтю про український "ліберальний націоналізм", у якій чітко сформулював дві засадничих суперечності нашого сьогоднішнього суспільства. Перша: "...Українські ліберали опиняються між молотом і кувалдою – між "власними" радикалами, котрі кленуть їх як зрадників та інфантильних дурнів ("ліберасти" – характерний перл цього дискурсу), та – російськими / проросійськими радикалами, а часом і лібералами, котрі спільно запаковують їх в одну недиференційовану й демонізовану групу українських націоналістів".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини