MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 квітня 2019

2919 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 квітня

Малоросія поруч: загроза з тилу

Не останній із цих проявів – віра в царя, який за все відповідає й усе нам винен. Це звідти, з імперії. Ми його або її оберемо, він або вона нам підніме мінімалку, опустить тарифи, а ми його або її за змогою дуритимемо й водночас тихо ненавидіти­мемо. Або не тихо, бо ж демократія. Колись у Переяславі посланці Олексія Михайловича дивувалися, що козаки прагнуть буквально укласти з ним контракт із обопільними зобов’язаннями. Тепер ми самі не віримо в договірні відносини із владою, голосуємо серцем або "по приколу". А це і є Малоросія.

Що не так із пропозицією розширити нормандський формат

Представники команди кандидата можуть бути здивовані, але в Росії, в Путіна теж є свої інтереси. І головний із них – це капітуляція України, повернення її до російської сфери впливу. Як бачимо, для вирішення цієї проблеми Путін пішов навіть на війну з Україною. І цей його інтерес нікуди не дінеться після президентських виборів. Так який же сенс іти на розширення формату – навіть якщо уявити собі, що з ним погодяться потенційні учасники? Тому що потенційні учасники можуть мати свої міркування.

Чому не варто обіцяти виборцям нового генпрокурора після виборів

Якщо новообраний президент хоче уникнути цілком справедливих звинувачень щодо бажання мати свого ручного генерального прокурора, то тут насправді вимагається мінімальне – дотримуватися Конституції, на якій новообраний президент присягатиме. Тому не варто наступати на ті самі граблі й учитися далеко не найкращого досвіду своїх попередників. Тим паче в умовах, коли обидва кандидати на пост президента зараз декларують нову прогресивну якість української політики. 

На Рівненщині церква, яка п'ять років була закрита через конфесійний конфлікт, перейшла до ПЦУ

У церкві в селі Птичій на Рівненщині, яка п'ять років була закрита через конфесійний конфлікт, знову проводять богослужіння. Це сталося після того, як більшість селян вирішили перейти до Православної церкви України. Після цього рішення громади села суд скасував арешт на приміщення храму. Востаннє двері Свято-Успенської церкви відчиняли після спеціального рішення суду торік у серпні, коли відспівували загиблого на російсько-українській війні воїна.

Як Україні співпрацювати з НАТО

Україна проголосила стратегічний курс на зближення з ЄС і НАТО із перспективою членства в цих організаціях. Це правильний стратегічний вибір. Й особиста заслуга чинного президента України. Інша річ, що ми в Україні, яка вже п'ять років бореться проти військової агресії з боку Росії (одного з основних противників НАТО), повинні усвідомлювати – єдність в лавах НАТО швидше ефемерна, ніж реальна – більшість членів альянсу зараз не бачать критичної необхідності у злагодженій "колективній грі".

Соболєв іде із "Самопомочі"

Я не йду із фракції "Самопоміч". Ми маємо обов'язок відстоювати ці позиції до завершення повноважень, які нам делегували ви. Вважав і вважаю: якщо хтось відступає від цих позицій – треба виходити із фракції та складати мандат, виданий людьми. Я не буду балотуватися з партією "Самопоміч" на наступні вибори. У нас справді є ідеологічні розходження з керівництвом партії щодо того, як діяти у політиці. Вже подав заяву про складання повноважень члена політради, члена проводу та члена партії "Самопоміч".

Помер останній ветеран Другої світової, який брав участь у "Рейді Дуліттла"

У США у віці 103 роки помер останній ветеран Другої світової війни Дік Коул, який брав участь у першому бомбардуванні американцями території Японії у відповідь на напад на базу Перл-Харбор. Коул був учасником так званого "Рейду Дуліттла" – авіанальоту, який став першою атакою американців проти Японії у Другій світовій. Рейд назвали на честь тодішнього полковника Джиммі Дуліттла, який керував авіанальотом у 1942 році. Відставний лейтенант Коул був другим пілотом підполковника Дуліттла в чільному літаку.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини