MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 квітня 2019

3349 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 квітня

Кремль домагається аж ніяк не повернення до ПАРЄ – Портников

Російська делегація може брати участь у роботі ПАРЄ, заявляти про свою позицію, висувати претензії іншим. Її ніхто цього права не позбавляв. У роботі ПАРЄ не хочуть брати участь самі росіяни. Це вони шантажують інших своєю неучастю, а не ПАРЄ закриває дорогу до діалогу. І коли генеральний секретар ПАРЄ Турбйорн Яґланд і проросійські депутати західних парламентів журяться, що не можуть поговорити зі своїми дорогими колегами з Державної думи, вони просто брешуть. І ця безпардонна брехня – саме те, що об'єднує їх із дорогими російськими колегами, цими промокатками Путіна.

Зеленський замість Бойка: чому так могло бути й чого цього не сталося

Не всі пам’ятають, але "Квартал 95" на "1+1" порівняно недавно – з жовтня 2012-го. До того програми "Кварталу" з 2004-го виходили на "Інтері". А Зеленський двічі у 2010-2012 роках був генеральним продюсером "Інтера". Тобто "плюсівський" період формально навіть коротший за інтерівський. Тоді багато кому здавалося, що Коломойський зробив помилку, купивши бренд, який міцно зчеплений у глядачів із каналом "Інтер". Типу, "1+1" навіть коломойської ери це не пасує. А "Інтер" іще якийсь час показував записи "Вечірнього кварталу" в той самий час, коли нові випуски виходили на "1+1".

Нам потрібне просвітництво 2.0

Сьогодні ми доходимо до кризи аналітичного мислення. Бо сегментація реальності стала загрозливою. Піксельне мислення – це коли бачимо реальність як мільярди слабко пов'язаних фрагментів. Сьогодні один піксель, завтра зовсім інший. Вчора Росія агресор, а сьогодні ніби й ні. Вчора "Ліверпуль" грав у червоній формі, а сьогодні у фіолетовій. Кожен день щось нове як добре забуте старе.Фрагментував реальність постмодернізм. І ця фрагментація була повстанням критичного мислення проти тоталітарної ідеї 1920-1940 років. У 1960-х постмодернізм вивільняв. Зараз він поневолює..

Чотири роки декомунізації в дії: здобутки та борги. ВІДЕО

По-перше, Верховна Рада має завершити процедуру й ухвалити в цілому зміни до Конституції про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську й Кіровоградської на Кропивницьку. І по-друге, нам потрібно нарешті завершити процес передбаченої законом заборони комуністичної партії. Не всі знають, але ухвалене за поданням Мін'юсту в 2015 році рішення суду про заборону КПУ оскаржене в апеляції, де воно штучно підвішене й де-юре компартія досі не заборонена. Вона існує, здає звітні документи.

Як у Франції спиймають британські перипетії довкола Brexit

Британська невизначеність – одна з популярних тем застільних розмов у Франції. Люди загалом полюбляють обговорювати сусідів. Коли ж об’єктивно з’являються підстави для критики, не всім вдається втримати себе від спокуси самоствердитися, використовуючи чужі проблеми. Проектуючи ситуацію на себе, французи стали менше дослухатися до сувереністів, що закликають виходити з Євросоюзу, НАТО, зони євро. Навіть якщо критичні настрої в суспільстві досить поширені, заклики грюкнути дверима вже не збирають таких аплодисментів, як два роки тому.

Російську – другою державною: проросійське коріння речника штабу Зеленського

Згадайте, коли вам розповідатимуть, що Зеленський – це партія Майдану. Речник штабу – колишній "комсомолець" при "Партії регіонів", екс-споборник небіжчика (?) Януковича-молодшого. У час, коли всі нормальні українці виступали за підвищення ролі упослідженої української мови, цей "сын пророссийского отца" виступав за російську як державну. Як казав один місцевий цицерон: "Нє важно на каком язикє, главноє, штоб чєк був порядошним".

Історія однієї родини, яка пояснює, чому мову й віру не можна виносити "за скобкі"

Це мій дід. Зеновій Карась. У совєцкому концтаборі у Мордовській АССР 1961 року. Позаду три роки терміну. Попереду ще шість. Причина? Українець, священик. Дома знайшли "Історію Української Церкви" Огієнка. У вироку написали "антісовєцкая агітація с прімєнєнієм рєлігіозних прєдрассудков". Поки дід намагався вижити в малій зоні, у зоні великій моя мама 10 років не знала батька, він прийшов для неї, дитини, чужим дядьком. Його синові у школі забороняли давати молоко! Бо це дитина "врага народа".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини