MENU

Державний прапор. З ним ми здобули перемогу у далекому 1990 році, здобудемо і зараз

1888 0

Велетенське жовто-блакитне полотнище поволі та мужньо розвивається над центром багатостраждального українського населеного пункту Трьохізбенка. Цей Прапор видно дуже далеко. Навіть на тимчасово окупованій території, до якої тут всього один кілометр. Цей Державний Символ України в пасхальні дні тут підняли бійці 10 гірсько-штурмової бригади.

«Я уродженець Криму, – розповідає один з «едельвейсів» Олександр. – Російська агресія забрала в мене батьківську домівку та землю. І я зараз в армії, щоб повернути дітям вкрадене минуле. В кожному населеному пункті, куди приходить мій підрозділ, ми обов’язково піднімаємо наш жовто-блакитний стяг! Це знак, що наша Україна має бути незалежна і єдина».



Державний Прапор України, військовим передав волонтер із Краматорська Влад Борода. Крім цього, він привіз у подарунок для селища великий патріотичний банер, виготовлений за ескізами людини, що зараз живе на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Крим – анексія чи повернення? Що пишуть в російських та українських підручниках історії

«Я хочу, щоб всі українці знали, що навіть на тому боці фронту є безліч наших громадян і вони чекають свого звільнення», – каже волонтер.


Не пройшло і десяти хвилин, як одному з місцевих мешканців, який допомагав встановлювати прапор та вішати банер, подзвонили знайомі з тимчасово окупованого Славяносербська (містечка, що розташоване поруч, але по ту сторону фронту).

«Рідні наші! Дякуємо за такий сигнал для всіх нас! – пролунало в слухаці (з міркувань безпеки я не вказую імена цих людей). – Ми бачимо наш Прапор! А окупантів аж пучить від люті! Вже є заборона на користування оптичними приладами та підходити до вікон з вашого боку! Але ми їх не боїмося. Віримо, що скоро теж піднімемо в себе такий саме Прапор».

Читайте також: Україна відзначає 101 рік з дня підняття своїх прапорів над Чорноморським флотом


Само собою, багато емоцій викликало підняття Державного Прапора і у мешканців Трьохізбенки.

«Для мене Державний Прапор – це дуже особистий символ, – зазначила жителька села Ірина. – З ним ми здобули перемогу у далекому 1990 році, здобудемо і зараз. Христос воскрес – воскресне й Україна!» 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Тарас ГРЕНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини