MENU

Роботи замінять 20 млн робочих місць у виробництві до 2030 року – вчені

847 0

До 2030 року автоматизація виробництва та запровадження промислових роботів призведе до зменшення на 20 мільйонів кількості робочих місць у промисловості.

Про це йдеться у дослідженні Oxford Economics, передає Громадське з посилнням на BBC.

Там зазначають, що найбільш вразливими до автоматизації залишаються робочі місця на виробництві у тих регіонах світу, де населення має менше практичних навичок та нижчий рівень освіти.

Читайте також: Вчені зі США створили роботизованих риб із штучною "кров'ю". ВІДЕО

В середньому, 1 промисловий робот призводить до зникнення 1,6 робочих місць. Після втрати роботи внаслідок автоматизації люди знайдуть нову, у сфері послуг. Однак, як йдеться у дослідженні, ця робота так само буде вразливою до автоматизації.

Водночас дослідники стверджують, що автоматизація загалом позитивно вплине на економіку, адже призведе до збільшення продуктивності виробництва та вивільнення додаткового капіталу, який стимулюватиме розвиток сфери послуг.

В той же час, існує загроза того, що автоматизація призведе до збільшення нерівності у доходах людей: зростання статків найбагатших та збільшення кількості безробітних.

Читайте також: Штучний інтелект завершив твір чеського композитора через 115 років після його смерті

У дослідженні йдеться, що у період з 2000 по 2016 рік через автоматизацію у світі стало на 1,7 мільйона робочих місць більше. Найбільших втрат зазнала економіка Китаю та Південної Кореї, а також у ЄС.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини