MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 липня 2019

3134 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 липня

Загарбники обстріляли Новгородське. ФОТО

Російські окупанти й колаборанти підступно обстріляли селище Новгородське: згоріла господарська будівля. Спостережна група "Світлодарськ" української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін за фактом обстрілу населеного пункту здійснено фотофіксацію.

Нову арку над четвертим реактором ЧАЕС ввели в експлуатацію. ФОТО

ЧАЕС нова арка

Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС" ввело в експлуатацію новий конфайнмент від компанії, яка проектувала і зводила об'єкт над зруйнованим у 1986 році четвертим енергоблоком станції. НБК допоможе вирішувати завдання розбирання саркофага, яким четвертий реактор був накритий після аварії.

Де і як проходять військові паради в різних країнах світу

Президента України Володимира Зеленського лають за відмову від військового параду на День незалежності. А президента США Дональда Трампа, навпаки, критикували за відродження такої традиції. Насправді, урочисті ходи військових проводяться в багатьох країнах – але по-різному. Про те, як це відбувається в світі, читайте на нашому сайті.

Донбаський синдром. Навіщо Савченко їде в окуповану Горлівку

Народний депутат Надія Савченко подала заявку на пропуск в зону проведення ООС. Вона збирається відвідати підконтрольну "ДНР" Горлівку для зустрічі з виборцями. Суть в тому, що Савченко балотується в окрузі № 51, велика частина якого знаходиться в окупації. Відповідно, ніяких виборів там не буде. Заінтриговані? Ще б пак...

Каратимуть усіх: грузинський урок для команди Зеленського

Кремль ставить урядам, які хотіли би знайти з ним спільну мову, просте та зрозуміле завдання – заспокоїти "баламутів" у власних країнах. Зробити так, аби в Україні чи Грузії не було людей, які наважилися б виходити на демонстрації проти російського керівництва чи говорити в ефірі те, що може не сподобається депутатам Державної думи. Не тільки уряди, але й народи колишніх радянських республік повинні знати своє місце. Належне місце, за словами російського "сенатора" Олексія Пушкова. Він відверто насміхався над Україною, коли Росія поверталася до ПАРЄ, а тепер підтримує заборону на грузинські продукти. Це його уявлення про належне місце і є. І це те, що Зеленський повинен зрозуміти ще до початку діалогу з Путіним в будь-якому форматі. Із Росією не вдасться домовитися ні про що.

З аукціону в Лондоні продали перше видання творів Гоголя за $218 тис.

Перше видання збірки Миколи Гоголя "Вечори на хуторі біля Диканьки" продали на торгах аукціонного дому Christie's в Лондоні за 175 тисяч фунтів (близько 5,56 мільйона гривень). Оцінювальна вартість лоту становила 70-100 тисяч фунтів. Видання продавали в рамках торгів під назвою "Золотий вік російської літератури". Всього на продаж виставили понад 120 рідкісних друкованих видань з приватної європейської колекції

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини