MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 серпня 2019

2007 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 серпня

Естонія не визнаватиме паспорти РФ, видані жителям Донбасу

Естонія вирішила не визнавати паспорти, видані Росією жителям Луганської та Донецької областей України після 24 квітня цього року, якщо власники такого паспорта раніше не були громадянами РФ.

За словами глави МЗС Естонії Урмаса Рейнсалу, цей крок є відповіддю Естонії на підписану в квітні постанову президента РФ Володимира Путіна про надання в спрощеному порядку російського громадянства жителям Луганської та Донецької областей України.

Команда Зеленського готує проект онлайн-голосування на виборах в Україні

Команда президента Володимира Зеленського працює над проектом, який дозволить українцям голосувати онлайн на виборах. Про це в інтерв'ю Лига.net заявив радник президента, 6-й номер в списку "Слуги народу" Михайло Федоров.

За словами Федорова, на першому етапі платформу будуть використовувати для опитувань, завдяки яким президент, прем'єр та інші будуть дізнаватися реальну думку жителів країни.

"Чорна мітка" Пушиліна: який вирок винесе комісія з РФ

Окуповану Росією частину Донецької області чекають великі зміни. Дуже. Вся справа в жадібності і в грошах, яких не вистачає. Ну і в невидимих ​​роспропаганді росіянах. Дуже скоро в окупований Донецьк приїде комісія з РФ, щоб перевірити, куди йдуть гроші платників податків Росії і на що витрачаються. Нагадую свідкам мовного патруля і концтаборів під Маріуполем: "громадянська війна в Україні" – це коли на Донбасі ходять рублі, у шахтарів російське озброєння, російські кадрові військові і комісії з РФ приїжджають перевіряти витрати ручного "уряду республік"...

Адміністрація одного з готелів в Іспанії відкрито підтримала агресію РФ проти України

Гучним скандалом закінчилася вечеря у рестораны одного з готелів на узбережжі Коста-Дорада в Іспанії. На прохання постояльців з України прибрати вивішений російський прапор админістратор закладу заявив, що він особисто і начебто "вся Іспанія" підтримують політику Кремля у відношенні України

"Йди звідси, окупант бісів": українець осадив кремлівського пропагандистів у Станиці Луганській. ВІДЕО

Біля мосту у Станиці Луганській на Донбасі сталася суперечка між українським переселенцем і журналістами росТБ. Відео інциденту потрапило в мережу. На кадрах можна бачити, як кореспондент ВГТРК Олександр Сладков сперечається з українцем з приводу статусу мосту на лінії розмежування у Станиці Луганській. Російські журналісти заявили, що це "нейтральна територія".

Ердоган оголосив про початок нової військової операції турецької армії в Сирії

Президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив про початок нового наступу в контрольованому курдами районі на схід від Євфрату в північній частині Сирії. "Ми вже увійшли в Афрін, Джераблус і Ель-Баб. Зараз ми йдемо на схід від Євфрату", – заявив він у неділю, 4 серпня. За словами глави Туреччини, він уже поділився планами військової операції з США і Росією.

Інформаційний суверенітет - Стратегічні завдання ЄС

Суверенітет в XXI столітті більше не буде визначатися в першу чергу військовою ядерною енергетикою, а буде залежати від технологічного та інформаційного суверенітету. Це буде визначати не тільки глобальний розподіл влади, а й глобальний розподіл багатства в цьому столітті, а також у відкритих суспільствах майбутньої демократії.

Як щодо Європи в цьому новому столітті? Старий континент вступив в нове століття в далеко не оптимальній формі. Живучи у втішній ілюзії вічного миру і кінця історії, в той час як старий континент завершив розширення ЄС, він, тим не менш, завадив завершенню інтеграції континенту. Навіть зняття гарантії американської безпеки вдарило по Європі, як грім серед ясного неба. І наслідки цифрової революції теж. Європа в даний час надзвичайно слабка.

Brexit без угоди: чи буде Єлизавета ІІ королевою лише "Маленької" Британії?

Чи змінить Brexit без угоди Великобританію до невпізнання, а королеві Єлизаветі ІІ доведеться керувати меншим королівством?  Сьогодні до Сполученого Королівства крім Англії входять також Уельс, Шотландія та Північна Ірландія. Однак перспектива виходу зі складу Євросоюзу посилила незалежницькі настрої у Шотландії та Уельсі. А у Північній Ірландії через загрозу повернення прикордонного контролю з Республікою Ірландія дедалі частіше лунають голоси про об’єднання. Борис Джонсон уже відвідав усі ці три частини Сполученого Королівства і усюди на нього чекав досить прохолодний прийом.

Економіст розповів, як зросли середні розміри пенсій за останній рік

Експерти Національної ради економічного розвитку проаналізували наскільки зросли середні розміри пенсій за останній рік по кожній категорії. Беззаперечним лідером по зростанню, як і раніше, є довічне грошове утримання суддів. За рік ця категорія пенсіонерів стала отримувати на 78% більше. Найбільша категорія людей, які перебувають на пенсії, а саме за віком, отримала в середньому на 16,7% більше. І, як завжди, останнє місце посідає категорія соціальних пенсій, де зростання відбулося на 7,9%. 

З 20 серпня водоканали можуть перейти на погодинну подачу води: кого торкнеться ця проблема

Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства "Укрводоканалекологія" допускає, що вже з 20 серпня водоканали можуть перейти на погодинну подачу води через брак коштів на оплату електроенергії в тарифі підприємств. Про це на прес-конференції заявила віце-президент асоціації Ольга Бабій, пише УНІАН.

"Якщо ми чуємо, що водоканал відключений від електроенергії, причина одна – не покривається тариф, немає коштів для розрахунку. Якщо з 20 серпня деякі міста будуть заявляти про перехід на погодинну подачу води, щоб всі розуміли цю причину", – сказала вона.

Молока в Україні все менше – експерт

Що вплинуло на менші обсяги виробництва? Одна з моїх теорій – невизначеність з ринком землі. Інвестувати гроші в будь-що люди не поспішають, адже якщо дійсно відкриється ринок, доведеться землю викупати. А це – непродуктивні інвестиції, бо ці кошти могли б піти на нові ферми. 

У Лисичанську через негоду 29 тисяч мешканців залишилося без води

В результаті сильних дощів і поривів вітру на території Лисичанська (Луганська область) було знеструмлено дві насосні станції. В місті вже працюють бригади обленерго, щоб в максимально короткий термін відновити роботу насосних станцій і громадяни могли користуватися водою.

Українка стала сьомою жінкою, яка пірнула на глибину 100 метрів

Харківська спортсменка Наталія Жаркова встановила національний рекорд на змаганнях з фрідайвінгу, які відбувалися в Гондурасі. Вона  стала сьомою жінкою в світі, яка підкорила глибину 100 м, повідомила спортсменка на своїй сторінці в Фейсбук.

"Всього 6 жінок у світі пірнали на цю глибину до мене. Я сьома. Класна цифра", – ділиться враженнями спортсменка.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини