MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 серпня 2019

3582 0

огляд блогосфери

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 серпня.

Петиція про скасування фінансування партій з бюджету набрала більше 25 тисяч голосів

Верховна Рада

Петиція про скасування державного фінансування політичних партій набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів на сайті президента. Автором петиції є народний депутат 4-8 скликань Верховної Ради Микола Томенко. За його словами, з 2016 по 2019 роки на діяльність політичних партій було виділено майже 1,5 млрд гривень, повідомляє НВ.

"Гроші, які надходять з кишень українських громадян, партії витрачають переважно на телевізійну рекламу, якою їх лідери вітають нас зі святами. На моє переконання, використовувати народні гроші на утримання партій в воюючій, бідній, корумпованій країні – цинічно і неприпустимо", – йдеться в описі петиції.

ГПУ спростовує закриття провадження щодо Новинського

Вадим Новинський

Генеральна прокуратура України спростувала інформацію про закриття кримінального провадження щодо Вадима Новинського, який фігурує як свідок у справі про викрадення митрополита Переяслав-Хмельницького й Вишневського Олександра (Драбинка). Про це повідомляє прессекретарка генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

По ЗМІ поповзла чергова "зрада": Луценко закрив справу щодо Новинського.

Наголошую: провадження не закрите, розслідування триває (це для тих, хто не вміє читати далі заголовку).

ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 21.05.2014 за фактом незаконного позбавлення волі шляхом перевищення службових повноважень і тримання як заручника особистого помічника предстоятеля УПЦ МП, митрополита Київського і всієї України Володимира (В. М. Сабодана) – О. М. Драбинка.

Ми дуже вірили в те, що цього дня буде проголошено державну самостійність – Андрухович про 24 серпня 1991 року

24 серпня 1991 року, ближче до вечора, в телевізорах запрацювало Українське телебачення. Запрацювало не в тому сенсі, що перед тим його вимикали. Ні, сигнал був увесь день. Але на екрані ми бачили переважно заставку з якимось таким написом, що зараз буде важлива пряма трансляція з Верховної Ради. Й ця заставка висіла на екрані годинами, а на тлі її пускали музику...

Мінський процес має винятково імітаційний характер – Портников

Роман Безсмертний

Коментатори відставки Безсмертного з Мінської контактної групи чомусь не згадують, що Зеленський – не перший президент України, який прийняв таке рішення. Першим був Порошенко. Й у рішенні Порошенка, як і в рішенні Зеленського, була своя логіка.

Мінський процес має винятково імітаційний характер. Війна все одно триватиме рівно стільки, скільки це необхідно Росії для ліквідації Української держави або для відмови від цієї ідеї. Мова йде не про роки навіть, а про десятиліття української приреченості на війну, кризи, втрати й розчарування.

"В законах не сказано": Рабінович влаштував скандал на засіданні, відмовившись говорити українською

Вадим Рабінович

Новообраний народний депутат Вадим Рабінович відмовляється говорити українською мовою на засіданні Підготовчої депутатської групи. В ході засідання групи слово взяв новообраний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Рабінович і почав говорити російською мовою.

На це відреагувала новообраний народний депутат від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Я хочу нагадати шановному колезі пану Рабіновичу, що у нас вступив в дію закон про мову, і ми просимо Вас виступати українською мовою під час роботи нашої погоджувальної групи", – сказала вона.

На що Рабінович заявив: "Я хочу ответить представителю "Блока Порошенко": в законах этого не сказано".

Українська автокефальна православна церква офіційно ліквідована

Украъна церква

Українська автокефальна православна церква (УАПЦ) офіційно припинила своє існування, оскільки увійшла до складу Православної церкви України (ПЦУ). Про це йдеться в парламентській газеті "Голос України".

"29 липня в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб внесено запис про припинення релігійної організації Патріархія Української автокефальної православної церкви шляхом реорганізації, а саме шляхом приєднання до релігійної організації Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви)", – сказано в повідомленні.

Такого відтоку молоді, як зараз, не було ніколи за всю незалежність України – екснардеп

Молодь виїжджає з України

В Україні не настав дефолт тільки завдяки валютним переказам українців, які працюють за кордоном. Про це заявив народний депутат сьомого скликання Володимир Медяник.

"Це вектор, який був заданий минулою владою і президентом Порошенко зокрема, який привів до такого плачевного стану. Такого відтоку молоді та молодих спеціалістів з України, як на ссьогодні, ще не було ніколи. Ніколи не виїжджали мільйони людей, а вже їдуть мільйони. За офіційними даними, тільки в Росії працює три мільйони людей. А за неофіційними близько п'яти мільйонів. У Польщі ще пару мільйонів, та й по всій Європі. А в США скільки! І ось такий відтік молоді. І це не просто відтік молодих фахівців, це ті громадяни, які повинні своїми відрахуваннями формувати державний бюджет і пенсійний фонд. Для того, щоб люди похилого віку отримували гідну пенсію, а вони не будуть цього робити, так як вони будуть платити податки в інших країнах. Вони формують бюджет тільки своїми перерахуваннями, мільярди на рік перераховуються з-за кордону нашими громадянами. Ми до дефолту не прийшли до сих пір тільки через ці перекази з-за кордону ", – сказав Медяник.

Ангела Меркель знову була помічена за годуванням пінгвінів. ФОТО

Федеральний канцлер Німеччини була знову помічена за годуванням пінгвінів в своєму виборчому окрузі. Ангела Меркель завершила свою літню відпустку і відразу ж, за традицією, відвідала після нього свій виборчий округ в землі Мекленбург – Передня Померанія. Вона є депутатом бундестагу від нього безперервно з 1990 року.

У вівторок, 13 серпня, Меркель провела зустріч з жителями міста Штральзунда, під час якої відповіла на численні запитання, що цікавлять громадян, в тому числі, після кількох недавніх випадків тремтіння під час публічних заходів, – про своє здоров'я. Меркель запевнила їх, що стежить за своїм здоров'ям, і впевнена в тому, що може виконувати обов'язки канцлера.

"Динамо" звільнило Хацкевича та його тренерський штаб

Футбольний клуб "Динамо" припинив співпрацю з головним тренером Олександром Хацкевичем. З ним також звільнили весь тренерський штаб першої команди, повідомляє пресслужба клубу.

Зазначимо, що за тренерства Хацкевича "Динамо" уперше в історії три роки поспіль не проходив до групового турніру Ліги чемпіонів.

Клуб Роналдо оголосив про підписання воротаря збірної України

Андрій Лунін

Український воротар Реала і збірної України Андрій Лунін на правах оренди перейшов до іспанського клубу Вальядолід, який належить легендарному екс-футболісту Роналдо. Як повідомляє офіційний сайт іспанського клубу, термін оренди розрахований на один сезон. Перше тренування українець проведе у середу, 14 серпня, о 09:30, а потім він буде представлений вболівальникам об 11:30 в прес-залі стадіону імені Хосе Соррилья.

Контрасти та коливання тиску й температури зараз значні, тому особливо уважно стежте за здоров'ям – синоптикиня

Що цікавого в синоптичній Україні 15-го серпня? Дощі, грози, можливі сильні зливи, шквал та град – на Заході. Сильний, до штормового, південний вітер – на Півночі, у Центрі аж до Одещини. Спека – на Півдні, Сході та у центральних областях, окрім Вінниччини. А тепер детально. Короткочасні грозові дощі пройдуть у західних областях, можливі, локально, град та шквали. Вологість може дотягнути до Півночі, проте значно слабше, ймовірніше до Житомирщини. На решті території України – суха погода та висока пожежна небезпека. Вітер переважно південний, із сильними поривами на Півночі, у центральних областях та на Одещині. У західних областях вітер очікується помірний, північно-західний.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини