MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 серпня 2019

1744 0

огляд блогосфериШановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 серпня.

Четверо загиблих і втоплений танк: загарбники успішно провели "військові навчання" в ОРДЛО

Четверо загиблих і втоплений танк: загарбники успішно провели "військові навчання" в ОРДЛО

Під час "військових навчань" в ОРДЛО російські окупанти й колаборанти втопили танк і чотирьох бойовиків із його екіпажу. ПРо це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

"13 серпня під час відпрацювання в танковому підрозділі окупантів питань подолання (форсування) водної перешкоди один танк затонув, – йдеться в повідомленні, – а через незадовільний рівень організації російськими офіцерами евакуації екіпажу загинуло четверо військовослужбовців".

Українські паспорти для росіян: підтримувати не можна боятись

Українські паспорти для росіян

Українське громадянство для росіян, котрі зазнають політичних переслідувань, та іноземців, що захищали нашу країну. І якщо друга частина рішення президента не викликає критики чи здивувань, щодо першої тривають дискусії.

Розповідаємо, чому Зеленський пішов на такий крок, які ризики можуть чекати на нас, та як відреагує Кремль. 

Український Ан-178 переміг в тендері на постачання літаків в Перу

Нещодавно стало відомо про те, що "Укроборонпром" виграв тендер на поставку Ан-178 для потреб МВС Перу, обійшовши таких маститих конкурентів як C-27 Spartan і C-295. За підсумками конкурсу український Ан-178 набрав 80,02 бала, а його вартість оцінили в $ 65 млн. Комітет CECEE оцінював експлуатаційні характеристики представлених літаків, терміни поставки, гарантії, питання навчання персоналу і компенсаційні програми.

І впевнений, для багатьох новина про те, що "Укроборонпром" виходить на міжнародні тендери з пропозицією по Ан-178, які для ПС ЗСУ або навіть НГУ ще не поставляються, може стати дисонуючою, парадоксальною і з оскоминою якоїсь "зради". Але не все так однозначно.

"Це жахіття бачили сотні людей". Браконьєри з вертольота стріляли по тваринах у заказнику на Вінниччині

Браконьєри з вертольота стріляли по тваринах у заказнику на Вінниччині

На всю Україну прогриміло браконьєрське полювання на Вінниччині на тому тижні. З приватного вертольота у заказнику нахабно розстрілювали тварин. Нині інцидент на контролі голови ОДА Валерія Коровія, перевірку ведуть поліція й екологи, повідомляє "33-й канал".

"3 серпня десь о 13-й годині чорний імпортний вертоліт з’явився над озером Петрик у Літинському районі. Пролетів на низькій висоті над будинками, островом, базою відпочинку й зависнув на декілька хвилин у вершині ставка над очеретом. Потім полетів до Верхнього микулинецького ставу у заказнику "Згарський".

Ніхто не звернув на нього уваги, та за декілька хвилин ми усі почули канонаду у напрямку польоту...

Зайшов у Duty Free і зник. У Борисполі "наркобарон" утік від СБУ перед екстрадицією до Ізраїлю

Засновник мережі масового розповсюдження канабісу Telegrass Амос Дов Сілвер утік від правоохоронців в Україні перед екстрадицією до Ізраїлю. Інцидент стався увечері 15 серпня в аеропорту Бориспіль, повідомляє The Times of Israel з посиланням на поліцію.

Перед посадкою на літак до Тель-Авіва з Сілвера зняли електронний браслет, щоб він міг пройти металодетектор. Поліція Ізраїлю не встигла надіслати вчасно супровід для Сілвера — і він утік через Duty Free

ЗНО з математики буде обов'язковим із 2021 року

ЗНО з математики буде обов'язковим із 2021 року

Учні, які будуть здобувати повну загальну середню освіту у 2021 році складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів, повідомили на прес-конференції, присвяченій результатам проведення ЗНО.

Обов’язковими для всіх учасників будуть українська мова і математика, незалежно від типу навчального закладу, в якому здобуває освіту учень. Третій обов’язковий тест випускники зможуть обрати із двох предметів – історія України або іноземна мова.

Влада Гренландії відповілf Трампу, що острів не продається

Влада датського автономного регіону Гренландія відкинулf можливість його передачі Сполученим Штатам. 

"Звичайно, Гренландія не продається. Оскільки новина носить неофіційний характер, уряд Гренландії утримається від подальших коментарів", – йдеться в заяві.

Газета The Wall Street Journal раніше, посилаючись на джерела в Білому домі, раніше повідомила, що президент США Дональд Трамп неодноразово напівсерйозно обговорював зі своїми радниками можливість придбання Сполученими Штатами Гренландії.

В Японії створили механічний хвіст, що допоможе утримувати рівновагу літнім людям. ВІДЕО

механічний хвіст для літніх людей Японія

Команда науковців з японського університету Кейо розробила механічний хвіст, що допоможе літнім людям зберігати рівновагу, повідомляє Reuters. Розробники вважають, що пристроєм також зможуть користуватися робітники, яким потрібно переносити великі вантажі. Пристрій завдовжки в метр назвали Dubbed Arque. Він копіює хвіст гепарда, що допомагає йому зберігати рівновагу під час бігу та лазіння по деревах. Штучні м’язи дозволяють пристрою рухатися у восьми напрямках. 

Мадонні – 61: найкращі хіти американської королеви поп-музики

Мадонна

Сьогодні, 16 серпня, відомій американській співачці, актрисі, режисеру й громадському активісту Мадонні виповнюється 61 рік. Мадонна Луїза Чікконе народилася 16 серпня 1958 року в невеликому містечку Бей-Сіті, розташованому на березі озера Гурон штату Мічиган. З дитинства майбутня світова зірка проявляла інтерес до творчості, в підлітковому віці займалася балетом, брала участь у групі підтримки баскетбольної команди і грала в театральних постановках. Завдяки своїй творчості Мадонна була визнана найбільш комерційно успішною виконавицею в історії за версією Книги рекордів Гіннесса, а журнал Rolling Stone включив її до списків 100 найвеличніших авторів пісень і 50 найвидатніших виконавців всіх часів. Також поп-королева удостоїлася численних нагород, у тому числі семи премій Греммі і включення до Зали слави рок-н-ролу.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини