MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 серпня 2019

540 0

Огляд блогосфери

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 серпня.

Український прапор на вершині Західної Європи: маріуполець із шістьма синами підкорив Монблан. ВІДЕО

Український прапор на вершині Західної Європи: маріуполець із шістьма синами підкорив Монблан

Житель Маріуполя Геннадій Мохненко – батько 33-ох прийомних дітей – разом з шістьма синами підкорив найвищу гору Західної Європи. Максимальна висота Монблану, назва якого перегладається як "біла гора", становить 4810 м. Аби підкорити п'ятитисячник, юним альпіністам та їхньому батьку знадобилося 20 годин.

Узурпувала передні ряди: "Слуга народу" визначила, як нардепи сидітимуть у новій Раді. ІНФОГРАФІКА

 "Слуга народу" визначила, як нардепи сидітимуть у новій Раді. ІНФОГРАФІКА

У новому скликанні Верховної Ради депутати "Слуги народу" забронювали для себе всі передні ряди перед трибуною та президією, а інші фракції посадили за своїми спинами. Стратегічне розташування політичних сил майже унеможливлює блокування трибуни нардепами з інших фракцій. Президію оточують винятково "слуги народу".

Міністр закордонних справ Німеччини заявив про надію на "світло в кінці тунелю" в ситуації щодо Донбасу

Гайко Маас (Heiko Maas)

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) закликав Росію до конструктивної позиції в переговорах щодо Донбасу. Про це німецький урядовець заявив у середу, 21 серпня, перед відльотом до Москви, де він увечері цього ж дня зустрінеться зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

"Нарешті з'явилося сподівання на світло в кінці тунелю в таких питаннях, як режим припинення вогню, відведення військ і втілення мінських домовленостей", – сказав глава дипломатичного відомства ФРН, цитує агенція новин dpa. "Тепер всі сторони мусять продемонструвати готовність до діалогу та дій, інакше в цьому конфлікті й надалі будуть гинути люди", – наголосив Маас.

На Донбасі розпочали роботи задля уникнення екологічної катастрофи. ФОТО

Українська сторона СЦКК повідомляє, що спільно з СММ ОБСЕ продовжує забезпечувати проведення планових ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу.

Ім’я нового прем’єра стане відомо 29 серпня – Арахамія розповів деталі про майбутній уряд

Україна дізнається ім’я нового голови уряду тоді ж, коли відбудеться перше засідання Верховної Ради 9 скликання – про це розповів журналістам 21 серпня новообраний народний депутат від "Слуги народу" Давид Арахамія.

"29-го (стане відомо ім'я нового прем’єр-міністра). Я думаю, що 29-го всі дізнаються дуже багато», – пообіцяв він.

Арахамія зазначив також, що всі члени поточного уряду «мають шанси» залишитися в новому складі Кабінету міністрів, але один міністр "точно" збереже посаду. Прізвища цієї людини член президентської партії називати не став.

Президент Литви про зустріч лідера Естонії з Путіним: я поважаю це рішення, але не повторю його

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що поважає рішення естонського лідера зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, але каже, що Литва не обов'язково піде за цим прикладом. 

Науседа провів зустріч з президентом Естонії Керсті Кальюлайд у вівторок в Таллінні. Кальюлайд пояснила, що зустрічалася з Володимиром Путіним, оскільки рішення про відносини Європи з Росією повинні приймати не тільки найбільш впливові країни ЄС, але і держави Балтії.

У Греції під час аварії вертольота загинув російський мільйонер

Одним із загиблих при аварії приватного вертольота біля узбережжя Греції20 серпня був російський бізнесмен Михайло Абрамов, відомий як будівник православних храмів у Москві, а також як засновник музею російської ікони. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Мер Москви Сергій Собянін уже висловив співчуття у зв'язку із загибеллю Абрамова. "Меценат брав участь у відновленні храму Преображення Господнього на Преображенській площі, будував храм Чуда Архангела Михаїла в Хонах. Було багато інших міських проектів", - повідомив він.

Справа на 50 тисяч доларів: хто і чому замовив вбивство двох жінок під Києвом

замовне вбивство

Інформація про вбивство під Києвом 53-річної Надії Головач і її 31-річної дочки Юлії Зайковської виявилося частиною спецоперації Служби безпеки України. Як повідомили у СБУ, її метою було затримання організаторів і виконавців злочину.

Щоб запобігти вбивству оперативники спецслужби вивели посередника на умовного "кілера", після чого було здійснена імітацію вбивства Головач і її дочки.

Їхніми іменами називали цілий народ: В'ятрович кличе на цікаву виставку до Дня Незалежності

До Дня Незалежності – виставка про трьох осіб, чиїми іменами називали цілий народ, під назвою "Фактор свободи".  Автори спробували уявити, як би вигляд мали профілі у фейсбук Мазепи, Петлюри, Бандери. Які місця показала б їхня ґуґл-мапа, кого б вони зафрендили. Показати світло та тіні їхніх ключових рішень. 

Валерий Лобановский вошел в топ-25 тренеров в истории футбола

Издание 90min опубликовало рейтинг лучших тренеров в истории футбола. Две позиции в топ-50 заняли два тренера "Динамо". На 23-м месте в рейтинге – Валерий Лобановский.

"Был первым из новаторов, когда речь зашла о спортивной науке и воплощении мысли, что команда – это звезда, а не индивидуальности. Он создал доминирующее киевское "Динамо" в конце XX века", – говорится в описании о Лобановском.

Мінімум цукру, бобові та молочні продукти: у МОЗ розповіли, як заохотити школярів до здорового харчування

Харчові звички, що формуються у дитинстві, зберігаються і в дорослому віці.

Достатня кількість поживних речовин і правильна культура харчування вбережуть дитину від численних хвороб та зроблять її бадьорішою і уважнішою. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України у Facebook.

Зазначається, що загальна кількість учнів, які повністю відмовляються від сніданку протягом навчання збільшується майже втричі – з 5,9% до 17,2%. У раціоні харчування школярів з’являється більше фаст-фуду, некорисних снеків та солодощів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини